andritsou 181025

Παιχνιδόκοσμος

Φροντιστήρια Καίσαρης sotiropoulos skoubouri vets

Βιβλιοχαρτοπωλείο Κορκολής Πελοπόννησος Expo

20|02
2019
17:16

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΑΝΟΔΟΣ

Αργυρόπουλος: Παρεμβάσεις για Κλειστό Γυμναστήριο - ανάπλαση πλατείας - ακίνητο Ώλενας

 Οι τοποθετήσεις του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «Όραμα Δημιουργίας» Γιάννη Αργυρόπουλου για τρία σοβαρά θέματα στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου

  1. Κλειστό γυμναστήριο

Άγνωστος παραμένει ο χρόνος επαναλειτουργίας του Κλειστού Γυμναστηρίου, όπως αποκαλύφθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με αφορμή την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για ένταξη στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» του έργου «Επισκευή και αποκατάσταση κλειστού γυμναστηρίου Γ. Βασιλακόπουλος», συνολικού προϋπολογισμού 1,3 εκατ. Ευρώ. Μετά από σχετική μου ερώτηση προς τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Άγγελο Τσίκα, ο τελευταίος μου απάντησε ότι το έργο αποκατάστασης των ζημιών στη στέγη θα ολοκληρωθεί σύντομα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το Κλειστό θα επαναλειτουργήσει. Όπως εξήγησε οι βλάβες που έχει υποστεί το παρκέ είναι πολύ σοβαρές και θα πρέπει να γνωμοδοτήσει επιτροπή τεχνικών από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για το αν είναι επιτρεπτή η χρήση του και δεν εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα των αθλητών.

  1. Ανάπλαση πλατείας Σάκη Καράγιωργα

Ορατός είναι ο κίνδυνος να απενταχθεί από την ΟΧΕ του ΕΣΠΑ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας το πολυδιαφημισμένο έργο της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας «Σάκη Καράγιωργα», προϋπολογισμού 2,6 εκατ. Ευρώ. Αιτία η εσφαλμένη διαδικασία που ακολούθησε η Δημοτική Αρχή η οποία δεν υλοποίησε τα βήματα που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία για έργα που χαρακτηρίζονται ως «αξιόλογα». Ειδικότερα δεν προηγήθηκε αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να «μπλοκάρει» η δημοπράτηση του έργου. Η προσπάθεια του κ. Λιατσή να επιρρίψει τις ευθύνες σε άλλους δεν έχει βάση. Η αποκλειστική ευθύνη βαρύνει τον ίδιο καθώς από την πρώτη στιγμή του είχαμε επισημάνει ότι για τα εμβληματικά έργα στον δήμο απαιτείται η διαβούλευση με το Τεχνικό Επιμελητήριο και η κατάθεση ιδεών από τους νέους επιστήμονες – τεχνοκράτες του τόπου μας.

  1. Αγορά ακινήτου στην Ώλενα

Η απόκτηση από το Δήμο ενός ακινήτου στην τοπική κοινότητα της Ώλενας το οποίο θα γκρεμιστεί για να κατασκευαστεί πλατεία στο χωριό επετεύχθη με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ωστόσο το ένταλμα πληρωμής δεν θεωρήθηκε από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου λόγω τυπικών ελλείψεων στο συνοδευτικό φάκελο. Οι ελλείψεις αποκαταστάθηκαν αλλά πλέον τα εντάλματα δεν θεωρούνται από τον Επίτροπο. Από την πλευρά της η αρμόδια υπάλληλος ζητά από το δήμαρχο να της ζητήσει με «εντέλλεσθε» την υπογραφή του εντάλματος. Η θέση μας στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν ότι είναι μονόδρομος για τον κ. Λιατσή να προχωρήσει στο «εντέλλεσθε» για να υλοποιηθεί επιτέλους το δίκαιο αίτημα των κατοίκων της Ώλενας. Από την πλευρά μας δεσμευόμαστε να του δώσουμε την πολιτική εξουσιοδότηση με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη