LIVE

themelio 1520x250 0921

studio μαθηματικών  skoutas eshop
hairthecity 755x150 ilialive.gr
Το Χειροποίητο - Καφές και σνακ - Πύργος ΑΝΟΔΟΣ Φροντιστήριο
Αγαθοκλής Κωστάκης - Φωτόγνωση ilialive ad 755x150 21

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

Φροντιστήριο Ορόσημο Θαλής

20|07
2021
19:08

Θεματικές διαδρομές στην Ηλεία

Ο Δήμος Ήλιδας συμμετέχει και στηρίζει την πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων  Δυτικής ΕλλάδαςΟ Δήμος Ήλιδας και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος  Τουριστικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Γεωργόπουλος συμμετέχουν και στηρίζουν την πρωτοβουλία  της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας για την δημιουργία  θεματικών διαδρομών στο Δήμο Ήλιδας και στην Ηλεία, στα πλαίσια του  έργου PATH.


Το έργο PATH, που χρηματοδοτείται με 863.947,63 ευρώ στο πλαίσιο του  Άξονα Προτεραιότητας 2 - Ολοκληρωμένη Περιβαλλοντική Διαχείριση του  προγράμματος Interreg VA Greece-Italy, (Το Interreg VA Greece-Italy  2014 2020 είναι ένα πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας  και Ιταλίας που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση) στοχεύει  στην ανάπτυξη ενός μεθοδολογικού πλαισίου για τη διαχείριση  τουριστικών διαδρομών της διασυνοριακής περιοχής χρησιμοποιώντας  
καινοτόμα εργαλεία και πρακτικές που ενισχύουν τη βιωσιμότητα στον  τομέα του τουρισμού.


Το έργο προβλέπει τη δημιουργία θεματικών διαδρομών τόσο στην Ελλάδα  όσο και στην Ιταλία, που θα προσφέρουν στους επισκέπτες την ευκαιρία  να ανακαλύψουν υγρότοπούς, ορεινά μονοπάτια, ιστορικές και  πολιτιστικές διαδρομές, μονοπάτια ιδιαίτερου φυσικού κάλους και  βιοποικιλότητας.


Η δημιουργία των θεματικών διαδρομών πρόκειται να ενισχυθεί από την  ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης πολυμεσικής διαδικτυακής πλατφόρμας που θα  επιτρέπει στους τελικούς χρήστες να προγραμματίσουν την επίσκεψή τους  ανάλογα με τις ανάγκες τους, να αποκτούν πρόσβαση σε άγνωστες  πληροφορίες σχετικά με τις διαδρομές (π.χ. μέσα από την εξιστόρηση  μύθων/προσωπικών ιστοριών που συνδέονται με τα σημεία ενδιαφέροντος),  αλλά και να καταγράφουν την προσωπική τους εμπειρία.

Στο πλαίσιο του  έργου προβλέπονται επίσης στοχευμένες δράσεις για την κινητοποίηση και  
συμμετοχή των τοπικών κοινοτήτων στη διαμόρφωση των διαδρομών, και για  την ενημέρωση ενδιαφερόμενων φορέων (φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης,  περιβαλλοντικών συλλόγων, τουριστικών επιχειρήσεων) σχετικά με την  αξιοποίηση του νέου τουριστικού εργαλείου που θα αναπτυχθεί.
Επικεφαλής του έργου στην έδρα του οποίου θα πραγματοποιηθεί η  συνάντηση είναι η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας.

Στο  εταιρικό σχήμα του P.A.T.H συμμετέχει επίσης από την Ελλάδα η  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενώ από την Ιταλία συμμετέχουν τρεις  εταίροι: το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Κατασκευών- Εθνικό Συμβούλιο  Ερευνών της Ιταλίας (ITC), ο Φορέας Διαχείρισης του Περιφερειακού  
Πάρκου του Τάραντα και το Εθνικό Πάρκο της Alta Murgia.


Στο Δήμο Ήλιδας έχει σχεδιαστεί και χαρτογραφηθεί η θεματική διαδρομή  ELI_3 «Στη χώρα του Αέθλιου» που ξεκινά από το Φράγμα του ποταμού  Πηνειού, διέρχεται του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Ήλιδας,  διασχίζει τα χωριά Άγιος Δημήτριος, Αυγείο, Σώστι και φθάνει στα όρια  του Δήμου Πηνειού. Από εκεί ακολουθεί τη διαδρομή «Ρουπάκι - Κόροιβος - Γαστούνη - Βαρθολομιό - Βρανά - ιαματικές πηγές και παραλία Λουτρών  Κυλλήνης» η διαδρομή συνεχίζει προς Αρκούδι, Γλύφα - Λυγιά και Θίνες  Βαρθολομιού.


Η διαδρομή ΕL_1 (στο μονοπάτι των θαλασσόκρινων) ξεκινά από το Κάστρο  
και τις παραλίες του και φθάνει στην Κυλλήνη.


Θεματικές διαδρομές, επίσης. στην Ηλεία έχουν σχεδιαστεί και χαρτογραφηθεί:


ΕLI_4: Ακρωτήριο Ιχθύος: «Πύργος - Άγιος Ιωάννης - Βυτιναίικα -  
Κατάκολο - Κορακοχώρι - Λεβεντοχώρι».


ΕLI_5: Από την Ιερά Μονή Κρεμαστής στον Άγιο Ιωάννη τον Ασκητή:  
«Κρεμαστή - Καράτουλας - Γούμερο - Ωλένη - Βαρβάσαινα».


ΕLI_6:  Στο δάσος της Φολόης: «Κούμανι - δάσος Φολόης - Κλινδιά - Πέρσενα»


ΕLI_7: Στην κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων: «Αρχαία Ολυμπία - Ιερά  
Άλτις» - Αλφειός».


ΕLI_8: Στην αρχαία Σκιλλουντία: «Κρέστενα - Μακρίσια - Αρχαία  
Σκιλλουντία - όρος Λάπιθας»


ΕLI_9: Περπατώντας στη λίμνη: «Λουτρόπολη και λίμνη Καϊάφα».


ΕLI_10: Στους καταρράκτες και στο ναό του Απόλλωνα: «Ζαχάρω - Φιγαλεία  
- Νέδα - Επικούριος Απόλλων - Ανδρίτσαινα».


ΕLI_11: Εκεί που ζουν οι νεράιδες: «Νεράιδα - Λάλας - Νεμούτα - Καταρράκτες»

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.