Σιγαλός - Εποχιακά Είδη

Αφιέρωμα Κατοικία 2019

Λιοτρίβι Κουφωλιάς sotiropoulos skoubouri vets

06|04
2019
09:07

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

ΔΣ Ήλιδας: Σε καθαρά προεκλογικούς ρυθμούς η συνεδρίαση με εντάσεις

Προεκλογική …γεύση είχαν και οι χθεσινές έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, στην κατεπείγουσα, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας.
 
Θέμα συζήτησης ήταν η λήψη απόφασης: ‘Επί εγγράφου τού Διοικητικού Εφετείου Πατρών για την ενδοδικαστική συμβιβαστική επίλυση ή μη, της διαφοράς από την αγωγή (ΑΓ85/8-8-2018) των «ΣΥΜΠΡΑΤΤΤΟΝΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ 1) ΗΛΙΔΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΤΕ, 2) ΑΕ ΡΟΪΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ, 3) Γεωργίου Ράπτη και 4) Κων/νος Τοπτσής κατά : ΝΠΔΔ «ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ».

 

Το θερμόμετρο ανέβηκε επικίνδυνα όταν έγινε αναφορά στην μελέτη του έργου: Ύδρευση- Διυλιστήριο από Τεχνητή Λίμνη Πηνειού’, και ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, αναφέρθηκε στην προθεσμία που εκπνέει στις 8 Απριλίου, αναφορικά με το εάν επιλέξει ο Δήμος να ακολουθήσει ενδοδικαστικη συμβιβαστική λύση, σχετικά με το χρηματικό ποσό, το οποίο ζητούν τα συμπραττόμενα μελετητικά γραφεία και  με τις προσαυξήσεις αγγίζει τα 1.242,000 ευρώ. Η εκδίκαση της υπόθεσης πρόκειται να γίνει στις 7 Ιουνίου.

Ο δήμαρχος υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη οφειλή δεν ήταν εγγεγραμμένη στον προϋπολογισμό του δήμου, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στην προηγούμενη δημοτική αρχή, τονίζοντας ότι υπάρχει πιστοποίηση της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου που στηρίζονται τα συμπραττόμενα γραφεία, ενώ αναφερόμενος στον κ. Λυμπέρη, τον ρώτησε εάν υπάρχει υπεύθυνη δήλωση των συμπραττομένων γραφείων, σύμφωνα με τα όσα είχε πει σε συνεδρίαση το 2017, ότι δηλαδή δεν έχουν καμία άλλη απαίτηση από τον δήμο.

Πάνω από 3 εκ. ευρώ έχουν λάβει τα συγκεκριμένα μελετητικά γραφεία ως αμοιβές, ανέφερε στη συνέχεια η αντιδήμαρχος Ρούλα Γκουβίτσα, καθώς όπως είπε, αυτή η ενημέρωση προκύπτει από τις οικονομικές υπηρεσίες του δήμου, που σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να απαιτούν μέσω της αγωγής άλλο ποσό, καθώς δεν υπάρχει καμία υποχρέωση από την πλευρά του δήμου.

Αμέσως μετά ανέβηκαν οι τόνοι, καθώς ανάμεσα στους δημοτικούς συμβούλους, προέκυψε μια ένταση, με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδρέα Νικολακόπουλο, να επανεφέρει την τάξη, αφού πρώτα αναγκάστηκε να κάνει λόγο για διακοπή της συνεδρίασης.

«Σκηνοθετημένο σόου» χαρακτήρισε στη συνέχεια την σύγκλιση της χθεσινής συνεδρίασης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιάννης Λυμπέρης, στρεφόμενος κατά του δημάρχου Χρήστου Χριστοδουλόπουλου ο οποίος όπως ανέφερε ο κ. Λυμπέρης, την περίοδο κατά την οποία εξελισσόταν το θέμα της μελέτης αυτής, είχε διατελέσει αντιδήμαρχος, πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ και πρόεδρος του Συνδέσμου ‘Πηνειός’, όποτε και είχε πλήρη αντίληψη.

Τόνισε μάλιστα ότι δεν υπάρχει καμία παρανομία, δικαιολογώντας το γεγονός της μη πληρωμής των μελετών σε όλους τους δήμους, λόγω της μηδενικής ΣΑΤΑ κατά την διάρκεια των πρώτων ετών της οικονομικής κρίσης, αφήνοντας αιχμές κατά της δημοτικής αρχής, αφού όπως τόνισε εάν είχε αξιοποιήσει την δυνατότητα λήψης χρηματοδότησης από το Υπουργείο Εσωτερικών για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των δήμων, θα μπορούσε να έχει τακτοποιήσει το θέμα.

Η απάντηση ήρθε άμεσα δια στόματος Χριστοδουλόπουλου και Γκουβίτσα, οι οποίοι τόνισαν ότι το ποσό δεν ήταν εγγεγραμμένο στον προϋπολογισμό του δήμου, κατά συνέπεια δεν ηταν δυνατό να προχωρήσουν σε αυτή την διαδικασία, πράγμα που έχει γίνει για άλλες οφειλές του δήμου.

Για προεκλογικό κλίμα και πόλωση έκανε λόγο στη συνέχεια ο επικεφαλής της ‘Λαϊκής Συσπείρωσης’ Άγγελος Κολόσακας, τονίζοντας ότι η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν είναι δικαστήριο και ότι η προσέγγιση του θέματος θα πρέπει να είναι πολιτική.

Η απόφαση του Συμβουλίου κατά πλειοψηφία ταυτίστηκε με την πρόταση του κ. Χριστοδουλόπουλου, να μην προχωρήσει δηλαδή ο δήμος σε ενδοδικαστική συμβιβαστική λύση και να προχωρήσει η υπόθεση δικαστικά. 

ds ilidas1


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη