LIVE

 

Αφιέρωμα Κατοικία - Καλοκαίρι 2022

as koryfis 2022

bougatsa pasa 755x150 0122 skoutas eshop
hairthecity 755x150 praxitelis anastasopoulos 750x150 1021
Φροντιστήριο Θεμέλιο agrotax osde

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

30|11
2021
20:36

Δήμος Πύργου: Ξεκινά άμεσα εκπόνηση μελέτης αντιδιαβρωτικής προστασίας και ανάδειξης της παράκτιας ζώνης

Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Πρέπει να μετριάσουμε το θυμό της φύσης»

Με στόχο την προστασία, την ήπια ανάπλαση και ανάδειξη της παράκτιας ζώνης του Δήμου Πύργου, έναντι των φαινομένων που τείνουν να προκαλέσουν τη διάβρωση αυτής, ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος έχει ξεκινήσει δράσεις συνεργασίας με επιστημονική ομάδα, πλήρως καταρτισμένη στον τομέα αυτό.

Συγκεκριμένα ο κ. Αντωνακόπουλος είχε ευρεία σύσκεψη με τους εκπροσώπους της εταιρείας Aqua Terra , κ.κ. Χριστόφορο Καπόπουλο (πολιτικός μηχανικός, γεωλόγος με μεταπτυχιακές σπουδές σε θέματα Περιβάλλοντος) και Παναγιώτη Γεωργακόπουλο, (πολιτικός μηχανικός) για την εκπόνηση μελέτης και υλοποίησης ενός έργου που θα συμβάλλει καταλυτικά στην αντιμετώπιση της διάβρωσης της παράκτιας ζώνης. Η επιστημονική ομάδα της εταιρείας ασχολείται κυρίως με αντιδιαβρωτικά έργα και υλοποιεί σειρά δράσεων σε πολλές περιοχές στην Ελλάδα καθώς και στην γειτονική Αχαΐα. Παρόντες στη σύσκεψη ήταν επίσης, ο προϊστάμενος του τμήματος μελετών και εκτέλεσης έργων του Δήμου Άρης Φιλιππόπουλος, ο προϊστάμενος της υπηρεσίας δόμησης του Δήμου Γιώργος Αντωνόπουλος, κι ο μηχανικός-ειδικός συνεργάτης του δημάρχου Ανδρέας Σπυρούλιας.

«Μπαίνουμε στη φάση της υλοποίησης των σχεδίων μέσω εκπόνησης μελέτης. Η επιστημονική ομάδα προτείνει για την περιοχή μας, αντιδιαβρωτικά μέτρα, καθώς η παράκτια ζώνη μας υφίσταται δραματικές διαβρώσεις από την αλλαγή συμπεριφοράς της θάλασσας εξ’ αιτίας και της ευρύτερης κλιματικής απειλής που βιώνει ο πλανήτης» σημειώνει ο δήμαρχος Πύργου, υπογραμμίζοντας ότι θα εκπονηθεί άμεσα μελέτη αντιδιάβρωσης και ανάπλασης από την μαρίνα Κατακόλου μέχρι την Αλκυώνα (Ντόζη) και σε επόμενο στάδιο μελέτη ανάδειξης της παράκτιας περιοχής από το Κατάκολο μέχρι το Επιτάλιο. «Έχουμε πάντα στο μυαλό μας και στο πρόγραμμα τη Σπιάντζα, το διαχρονικό καταφύγιο των Πυργιωτών. Δεν πρέπει να αφήσουμε τη θάλασσα να «ρουφήξει» τον οικισμό της. Πρέπει να μετριάσουμε το θυμό της φύσης».

Η λέξη «κλειδί» είναι μετριασμός

Μιλώντας για το σχέδιο αντιμετώπισης της διάβρωσης ο κ. Καπόπουλος ανέφερε: «Βλέπουμε συνολικά το φαινόμενο, για να μπορέσουμε να δώσουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση. Εστιάζουμε στα τμήματα με το μεγαλύτερο πρόβλημα. Μας είναι οικεία η περιοχή καθώς ήδη από το 2013 είχαμε παρουσιάσει στην Βουλή των Ελλήνων, σε ειδική πρόσκληση, με το Πανεπιστήμιο Πατρών, τα προβλήματα διάβρωσης. Η συνεργασία μας αφορά στην προστασία και την  ήπια ανάπλαση της παράκτιας ζώνης, όπου είναι εφικτό, έναντι των φαινομένων που τείνουν να προκαλέσουν τη διάβρωση. Η λέξη κλειδί είναι «μετριασμός». Δεν μπορούμε δηλαδή να αναιρέσουμε τη φύση, αλλά να μετριάσουμε το ρυθμό διάβρωσης και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν στην παράκτια ζώνη. Εργαζόμαστε αρκετό καιρό για να ολοκληρωθεί το φιλόδοξο σχέδιο και εκτιμούμε ότι σύντομα θα έχουμε μια ολοκληρωμένη τεχνική πρόταση ώστε να γίνουν οι ενέργειες για τη μελέτη και υλοποίηση των έργων».

(Δελτίο Τύπου)

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.