motorforum1520x250

Σιγαλός - Εποχιακά Είδη

Auto Moto 2019

Λιοτρίβι Κουφωλιάς sotiropoulos skoubouri vets

08|04
2019
15:53

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

Επαναλειτουργεί το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Πύργου στον Ανθόπυργο

Από την προσεχή Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019, αρχίζει η επαναλειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής (ΠΚΑ) του Δήμου Πύργου, που βρίσκεται στον οικισμό Ανθόπυργου.

Με τη βούληση και προσωπική επίβλεψη του Δημάρχου Πύργου Γαβρίλη Λιατσή, έχουν κινητοποιηθεί από τον Οκτώβρη του 2018 οι Τεχνικές και λοιπές αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου, ώστε το ΠΚΑ να είναι έτοιμο και με την έναρξη της άνοιξης να δεχτεί τη μαθητιώσα νεολαία των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου αλλά και των λοιπών Δήμων του Νομού.

Στόχος και αποστολή του ΠΚΑ είναι να εκπαιδεύσει θεωρητικά και κυρίως πρακτικά, με ηλεκτροκίνητα αυτοκινητάκια και ποδήλατα, τους νεαρούς βλαστούς της Α/θμιας Εκπαίδευσης στους κανόνες – κώδικες οδικής κυκλοφορίας, για την διασφάλιση της σωματικής τους ακεραιότητας και να τους μυήσει και προετοιμάσει στο πνεύμα της σωστής κυκλοφορίας ως αυριανούς οδηγούς οχημάτων.

Για την προετοιμασία και τον απαραίτητο εξοπλισμό του ΠΚΑ κινητοποιήθηκε κυρίως η ΔΗΚΕΠ (Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πύργου), στην αρμοδιότητα της οποίας και ανήκει το ΠΚΑ. Ο δραστήριος Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠ Μουσταφέρης Παναγιώτης, πολιτικός μηχανικός, με ευέλικτες πρακτικές κινήσεις, έδωσε άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις στην ολοκλήρωση των εργασιών, ώστε το ΠΚΑ να είναι πλήρως κατάλληλο για την εκπαίδευση των μικρών μαθητριών και μαθητών.

Στην όλη αυτή την προσπάθεια συνέβαλαν αποτελεσματικά, τόσο ο υπεύθυνος εκπαιδευτής του ΠΚΑ Σκαρτσιάρης Κώστας, γυμναστής, όσο και ο άμισθος ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου, για θέματα που αφορούν την επαναλειτουργία του ΠΚΑ και την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου σε Πάρκο Αναψυχής και Αθλοπαιδιών, Σωκράτης Μάσσιας, φιλόλογος, που είναι μόνιμος κάτοικος του Ανθόπυργου και έχει διαχρονικά επιδείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για την ανάπτυξη και αναβάθμιση του οικισμού.

Το πρώτο Σχολείο που θα επισκεφτεί την προσεχή Τετάρτη το ΠΚΑ είναι το Δημοτικό Σχολείο Επιταλίου. Εμβόλιμα, στις 11 η ώρα την ίδια μέρα, θα τελεστεί από τον Επίσκοπο Ωλένης, Θεοφιλέστατο κ.κ. Αθανάσιο, αγιασμός, παρουσία του Δημάρχου Πύργου και λοιπών παραγόντων του Δήμου.

parko kok


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών