LIVE

 

liotrivi 755x150 skoutas eshop
hairthecity 755x150 praxitelis anastasopoulos 750x150 1021

agrotiki anaptiksi 970x250 0122

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

06|01
2022
18:10

Χριστοδουλόπουλος: Το "μπαλκόνι της Αμαλιάδας" μετατράπηκε σε χώρο εναπόθεσης απορριμάτων όλου του δυτικού άξονα

ΥΠΟΛΟΓΟΣ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΕΣΜΟ ΤΟΥ ΚΥΤΤΑΡΟΥ ΤΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ!

Η παράταξή μας είναι η μόνη τον Φεβρουάριο του 2020 που κατ' επανάληψη αντιδρά εντός Δημοτικού Συμβουλίου, εντός Οικονομικής Επιτροπής και στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΦοΔΣΑ Ηλείας, για τις μεθοδεύσεις του Γιάννη Λυμπέρη, ο οποίος υπό την ιδιότητα του προέδρου του ΦοΔΣΑ και χρησιμοποιώντας παιδαριώδεις δικαιολογίες, προσπαθεί να μετατρέψει τη Μονάδα της Τριανταφυλλιάς και τον ΧΥΤΥ, από ένα έργο που θα λύσει για δεκαετίες το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Ηλείας, σε χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων ολόκληρου του Δυτικού άξονα.

Με συγκεκριμένες μεθοδεύσεις και -προφανώς- συνεχίζοντας να ξεπληρώνει "γραμμάτια" σε περιοχές ανά την Ελλάδα που τον "επέλεξαν" στην ΚΕΔΕ, φέρνει σκουπίδια της Δυτικής Ελλάδας και -όπως προσφάτως ενημερωθήκαμε- των Ιονίων Νήσων, ενώ ετοιμάζεται να δεχτεί και τα απορρίμματα μεγάλου Δήμου της Πελοποννήσου, την ώρα που εκεί ξεκινάει η δοκιμαστική λειτουργία του δικού τους εργοστασίου!

Έτσι, έπειτα από τη συμφωνία που έκανε το 2020, με την οποία από τότε δέχεται στην Τριανταφυλλιά 70 με 100 τόνους απορριμμάτων ημερησίως από την Αιγιάλεια και τα σκουπίδια της Γορτυνίας που πήρε χωρίς δεύτερη συζήτηση, ήρθε στο φως δια του τύπου και ανάλογη συμφωνία με την Ζάκυνθο, περιοχή από την οποία τον... ευχαρίστησαν για τις "υπηρεσίες" του.

Σα να μην έφτανα αυτές οι "περίεργες" συμφωνίες, στην τελευταία συνεδρίαση του ΦοΔΣΑ ζήτησε και μία ακόμα για την περιοχή της Σπάρτης, επικαλούμενος και εκεί έκτακτες ανάγκες!

Ξεχνάει ο κύριος Λυμπέρης ότι, το Φεβρουάριο του 2020 μιλούσε για ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΦΟΡΑ, όμως τελικά η "Κερκόπορτα" που τότε του λέγαμε, τελικα άνοιξε! Με δικές του αποφάσεις, δέχεται τα απορρίμματα περιοχών ανά την Ελλάδα που αντιμετωπίζουν προβλήματα, χωρίς να σκέφτεται το μέλλον του τόπου μας!

Άλλωστε, ο ΧΥΤΥ με αυτές τις συνθήκες και αφού το έργο της επέκτασής του έχει μείνει πολύ πίσω, κινδυνεύει να κορεστεί νωρίτερα από τις προβλέψεις, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα σκουπίδια των δήμων της Ηλείας. 

Γιατί άραγε συμβαίνει κατ' επανάληψη αυτό το φαινόμενο; Τι σκοπιμότητες εξυπηρετεί ο πρόεδρος του ΦοΔΣΑ; Γιατί μετέτρεψε τη μια και μόνο φορά του Φεβρουαρίου του 2020, σε μόνιμη συμφωνία με τέσσερις μέχρι τώρα περιοχές, εξαπατώντας τους πάντες και τα πάντα;

Υπενθυμίζουμε και πάλι -σε κάθε τόνο και προς πάσα κατεύθυνση- τα εξής:

  • Ο πρόεδρος του ΦοΔΣΑ ψεύδεται όταν λέει ότι δεν μπορεί να αντιδράσει σε αποφάσεις άλλων, υπονοώντας τα Υπουργεία, αφού πρόκειται για απλές υπουργικές αποφάσεις και όχι νόμους του κράτους. Ήδη, δήμαρχοι όπως του Αγρινίου και της Παλαίρου ανάγκασαν με τις αντιδράσεις τους υπουργούς να πάρουν πίσω ή να μην εκδοσουν τις αποφάσεις τους.
  • Επιπλέον, ο κύριος Λυμπέρης ψεύδεται ότα λέει ότι πληρώνουν κανονικά οι δήμοιεκτός Ηλείας, αφού μέχρι σήμερα κανένα ένταλμα δεν έχει πληρωθεί από άλλο δήμο, την ώρα που δεχόμαστε σκουπίδια άλλων περιοχών εδώ και δύο χρόνια! Οι μόνοι που πληρώνουν είναι οι δήμοι του Νόμου.
  • Και αφού δεν θέλετε να παραβαίνετε το Νόμο, σας υπενθυμίζουμε -αν και το γνωρίζετε καλά- ότι, οποιαδήποτε μεταφορά σκουπιδιών από άλλες περιοχές πλην της Ηλείας, αντίκειται στους περιβαλλοντικούς όρους λειτουργίας της Τριανταφυλλιάς.
  • Η αποδοχή απορριμμάτων άνοιξε για τα καλά την "Κερκόπορτα", προκειμένου περιοχές ανά την Ελλάδα που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, να μεταφέρουν τα σκουπίδια τους στην Τριανταφυλλιά, μειώνοντας το χρόνο ζωής του ήδη επιβαρυμένου κυττάρου.
  • Για την άρνησή του σε ανάλογα αιτήματα δήμων, όπου και τότε υπήρχε έκτακτη ανάγκη, ο πρώην πρόεδρος του ΦοΔΣΑ και τέως δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος βρέθηκε σε σύγκρουση με υπουργούς ή ακόμα πήγε και κατηγορούμενος, ωστόσο, έβαλε σε πρώτη προτεραιότητα το κοινό καλό και όχι το να είναι αρεστός σε δημάρχους άλλων περιοχών και κυβερνητικούς παράγοντες.

Επιτέλους κύριε Λυμπέρη, σεβαστείτε τους συνδημότες σας και μην μετατρέπετε το "μπαλκόνι της Αμαλιάδας" σε μια εύκολη λύση για τους πάντες, με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον και την επιβάρυνση του Δήμου μας!

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.