Σιγαλός - Εποχιακά Είδη

Αφιέρωμα Κατοικία 2019

Λιοτρίβι Κουφωλιάς sotiropoulos skoubouri vets

20|04
2019
08:17

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

Το “αντίο” του Γαβρίλη Λιατσή…

Από την περιοχή της Δ.Ε. Ωλένης, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εκλογή του ως δήμαρχος, ο Γαβρίλης Λιατσής, ουσιαστικά έβαλε τους τίτλους τέλους της τρίτης θητείας του. Με έμφαση στο συναίσθημα, όπως άλλωστε το συνηθίζει ο δήμαρχος Πύργου σε τέτοιες περιπτώσεις, μίλησε για την πρόθεσή του να μην είναι ξανά υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές. Την απόφασή του την ανακοίνωσε ουσιαστικά 40 ημέρες προ των εκλογών, κάτι που ως κίνηση είχε προαναγγείλει πως θα πράξει, εδώ και πολύ καιρό.

“Είχα πει σε όσους με αγωνία προσπαθούσαν να μου εκμαιεύσουν αν θα ξανά βάλω στις δημοτικές εκλογές ότι θα το πω σε 40 μέρες και τήρησα τον λόγο μου. Μόνο, κάνανε λάθος διάλεξα να το πω σε σας και όχι σε αυτούς. Διάλεξα να το πω με μεγάλη συγκίνηση σε σας, που είσαστε οι άνθρωποι που με στηρίξατε για να φτάσω στο δημαρχείο αποτελεσματικά. Σε εσάς που με στηρίξατε όλα αυτά τα χρόνια με την κατανόησή σας και με τον αγώνα σας για να μπορούμε να κοιτάζουμε τον κόσμο στα μάτια και όχι σε εκείνους που εποφθαλμιούσαν το πότε και πως θα φύγω για να έρθουν. Δεν κουβαλάω κανέναν απόψε μαζί μου, ήρθα μόνος μου, τελείως μόνος μου, γιατί έτσι ξεκίνησα. Ξεκίνησα πριν από 25 χρόνια. Δεν κουβάλαγα κανένα οικόσημο και καμιά παρακαταθήκη πολιτική από κανέναν. Κάρβουνο ξεφόρτωνε ο πατέρας μου και αγρότισσα ήταν η μάνα μου. Και απόψε αν θέλετε κάνουμε κι εμείς αυτούς, γυρνάω δηλαδή στην αρχή μου. Γιατί ήθελα εδώ σε αυτό το δημαρχείο του δήμου που ενώθηκε άδικα με την πόλη του Πύργου, να είναι το τέλος μου. Εδώ τελειώνει η πολιτική μου σταδιοδρομία στα κοινά όσον αφορά στην τοπική αυτοδιοίκηση. Τεσσερισήμισι χρόνια με τη βοήθεια του Θεού και μόνο του Θεού δεν αρρώστησα, τεσσερισήμισι χρόνια δεν πήγα διακοπές, τεσσερισήμισι χρόνια κάθε μέρα άλλαζα δυο βάρδιες υπαλλήλων για να μπορέσω να ανταποκριθώ στα καθήκοντά μου. Και ήρθα απόψε να το πω και μπροστά σε κάποιους από τους διευθυντές των υπηρεσιών του δήμου που είναι ήρωες. Που είναι άνθρωποι δηλαδή που ξεπερνάνε τα όρια της σχέσης τους με αυτό που λέγεται κράτος και βόλεμα και δουλεύουν πολύ πιο πολύ απ’ όσο χρειάζεται για να μπορούν να σταθούν δίπλα μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον πολύ χαμηλά στην ιεραρχία ενδεχομένως στο δήμο του Πύργου και πολύ ψηλά στην συνείδησή μου, τον φίλο μου το Νίκο. Ο οποίος αθόρυβα άνοιξε το δημαρχείο ουσιαστικά αυτό του δήμου και εξυπηρέτηση τους πολίτες όσο καλύτερα μπορούσε” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λιατσής.

Και συνέχισε λέγοντας τα εξής: “Φτιάξαμε και επαναφέραμε και το γραφείο εξυπηρέτησης πολιτών, το κάναμε για να μην ταλαιπωρείται κανένας, κόντρα στους αριθμοδείκτες που έλεγαν ότι δεν έχουμε δικαίωμα να το φτιάξουμε εδώ. Προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο για τα σχολεία. Έβαλα την υπογραφή μου και συναίνεσα στην αρχή της θητείας μου για να γίνει στο Καράτουλα το σχολείο. Είχα όνειρο να φτιάξω ένα μεγάλο θέατρο πάνω στο βουνό του Κατακόλου να χωράει 3000 ανθρώπους. Βγήκε ο Ηλίας ο Ανδριόπουλος και το επαίνεσε δημόσια. Δεν με άφησαν να το φτιάξω, το εμπόδισαν. Βλέπετε η ομάδα των κακών είναι ομαδάρα και η ομάδα των καλών δεν μπορεί να συγκριθεί και να παίξει όπως πρέπει, αντικειμενικά. Είχα υπόψη μου να γκρεμίσω το 2ο γυμνάσιο και το 2ο λύκειο και να κάνω ένα μεγάλο πάρκο στον Πύργο. Γιατί είχα στο μυαλό μου ότι ο αείμνηστος Τρίτσης, έλεγε ότι δήμαρχος είναι εκείνος ο οποίος γκρεμίζει ένα οικοδομικό τετράγωνο και το κάνει χώρο πρασίνου. Ο οποίος ήταν μεγάλος πολεοδόμος και για μένα μεγάλος δήμαρχος, άσχετα αν δεν είχαμε τις ίδιες πολιτικές απόψεις. Με εμπόδιζαν και αφήνουν 600 παιδιά στον Πύργο να κινδυνεύουν σε ένα ετοιμόρροπο και ακατάλληλο σχολείο μόνο και μόνο για να μην πουν ότι το έφτιαξα εγώ. Με είχαν εμποδίσει να φτιάξω ένα πάρκινγκ 320 θέσεων σε παλαιότερη θητεία μου και τώρα εμπόδισαν να γίνει η κεντρική πλατεία του Πύργου, να ολοκληρωθεί λέγοντας ότι είναι πολύ μεγάλο το έργο και πρέπει να αποφασίζουν άλλοι για μας. Τελικά όλα ήταν άσκοπες κωλυσιεργίες. Εμπόδιζαν κι άλλα μικρότερα έργα να γίνουν. Δεν εμπόδιζαν όμως το πάθος το δικό σας κάθε μέρα να δουλεύετε για τα παιδιά σας, δεν εμπόδισαν την δυνατότητα που είχα να διαπραγματευτώ για μεγάλα θέματα όπως ήταν η διαχείριση των σκουπιδιών και να συναινέσω και να βρω τον δρόμο που θα μπορούσε να συνδέσει τις δύο μεγάλες πόλεις της Ηλείας, την Αμαλιάδα και τον Πύργο.
Κάτι που θαυμάζουν σε όλη την Ελλάδα, κάτι που επαινούν όλοι και μόνο μερικοί κακομοίρηδες στην περιοχή τη δική μας, στον Δήμο το δικό μας, ακόμη μεμψιμοιρώντας όχι για εκείνα που έγιναν αλλά για εκείνα που δεν πέτυχαν οι ίδιοι να κάνουν αρχίζουν και ψιλό γκρινιάζουν και για ένα διάστημα με είχανε υπόδικο”.

Συνεχίζοντας ο Γαβρίλης Λιατσής είπε ότι “… μιλάω πλέον όχι σε πολιτική συγκέντρωση, θέλω να αφήσω τον εαυτό μου ελεύθερο να βγάλω μέσα από το μυαλό μου και την καρδιά μου αυτά που έχω.
Τελικά τι έγινε κουράστηκε το μαστίγιο, δεν κουράστηκε το κορμί, έστω κι αν δεν ήταν το κορμί από εκείνα που αντέχουν στις τεράστιες κακουχίες, είχε ψυχή όμως αυτό το κορμί και δεν κουράστηκε.
Δεν κατάφεραν να με διώξουν όπως ήθελαν το 2006. Με όλες αυτές τις σκευωρίες που έγιναν και με όλα αυτά τα τερτίπια που έστησαν και που εσείς παρακολουθούσατε από μακριά. Και επέλεξα εγώ τον τρόπο που θα φύγω νικητής και τροπαιούχος με ψηλά το κεφάλι. Περιμένοντας το δήμαρχο να έρθει και να αναλάβει μία πολύ οικονομικά εύρωστη, περίπου 10 εκ.και παραπάνω, θα μας πει ο διευθυντής οικονομικών υπηρεσιών, που έχουμε αφήσει, οργανωμένη, με πολλά έργα στα σκαριά, με ταμπέλες που θα παραγγείλουμε την επόμενη εβδομάδα και θα είναι πάνω από 20 μόνο για την πόλη του Πύργου, για να λένε για τα δημοπρατημένα έργα τα οποία θα ξεκινήσουν.
Δεν συνδέομαι με κάτι κακό, έχω πει κατά το παρελθόν και το πιστεύω ακράδαντα ότι δήμαρχος καλός είναι αυτός που κάνει έργο χωρίς λεφτά. Το ίδιο και ο κοινοτάρχης.
Το μέλλον αυτού του τόπου ανήκει στους εργατικούς και στους ασυμβίβαστους.
Σε αυτούς που δεν συμβιβάζονται και δεν βολεύονται με την εκάστοτε πραγματικότητα έτσι όπως την διαμορφώνουν οι άλλοι. Και για τον τόπο τους, για την οικογένεια τους, για τους φίλους τους, τους αγαπημένους τους, φτιάχνουν συνθήκες ιδιαίτερες και δικές τους.
Η προτροπή μου είναι μην υποκύψετε ποτέ και σε κανέναν. Τόσο ασυμβίβαστοι που είσαστε όταν σας γνώρισα εγώ να συνεχίσετε και στο μέλλον.
Εγώ ότι και να είμαι, όπου και να μαι όπου και να βρίσκομαι όποιος και να βγει δήμαρχος του Πύργου, εφόσον το θέλει, εφόσον δεν έχει τον εγωισμό να πιστεύει ότι αυτός είναι κι άλλος δεν είναι, μπορώ να είμαι ένας ταπεινός σύμβουλος του.
Εφόσον μου το ζητάει όμως, όχι αυτόκλητος, εκείνος θα είναι ο άρχοντας, εκείνος θα είναι ο πρώτος πολίτης της πόλης, εκείνος θα έχει την ευθύνη για όλα.
Αν θέλει όμως και τον εμπνέει η πορεία μου, τα 25 χρόνια που ανάλωσα για τον κόσμο,
ας με ρωτήσει και αν δεν του απαντήσω τότε θα είμαι ο κακός που θα πρέπει να μπει στο περιθώριο.
Θέλω να σας πω, ότι εσάς ήθελα να αποχαιρετήσω, σε εσάς οφείλω ότι έκανα και το τι έκανα θα το μάθετε πολύ αργότερα που θα έχω φύγει και θα έχετε την δυνατότητα να συγκρίνετε, να κρίνετε και τότε με όλη την επιείκεια την οποία διαθέτετε, με όλο το κύρος που έχετε σαν άνθρωποι και την εντιμότητα θα πείτε αν ήμουν καλός δήμαρχος ή όχι. Μην βιαστείτε να κάνετε κριτική γιατί θα έχετε αδικήσει τον εαυτό σας σαν κριτές και τον εαυτό μου σαν δήμαρχο. Σας ευχαριστώ” είπε ο δήμαρχος Πύργου στον επίλογο…

 


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη