LIVE

motorforum 1520x250

as koryfis 2020

hairthecity 755x150  sotiropoulos skoubouri vets
karaxristos 755x150  gatzos 755x150
manta 755x150  ilialive 755x150 2

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

22|12
2018
11:06

Έκρηξη στον ΣΚΑΪ: Οι βομβιστές χρησιμοποίησαν την εκρηκτική ύλη - «ταυτότητα» της ΟΛΑ

Οι βομβιστές πιθανότατα άφησαν βιαστικά το σακίδιο με τον εκρηκτικό μηχανισμό - Την προκήρυξη περιμένουν στην αντιτρομοκρατική

Την εκρηκτική ύλη που χρησιμοποιεί η τρομοκρατική οργάνωση Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών χρησιμοποίησαν οι βομβιστές που έκαναν την επίθεση στο ΣΚΑΪ τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας.

Πρόκειται για αμμωνιοδυναμίτιδα με τις εκτιμήσεις που έχουν διατυπωθεί από την πρώτη στιγμή να αναφέρουν ότι οι βομβιστές χρησιμοποίησαν 10 κιλά της εν λόγω εκρηκτική ύλης.

Αυτό έδειξαν, σύμφωνα με την Καθημερινή, οι χημικές αναλύσεις από τη σκόνη που συνέλεξαν οι αστυνομικοί έξω από το κτήριο του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής καθώς ο εκρηκτικός μηχανισμός εξαϋλώθηκε από την ισχυρότατη έκρηξη.

Η εξέλιξη αυτή καθησυχάζει σε κάποιο βαθμό τους επιτελείς της ΕΛΑΣ καθώς η ΟΛΑ είναι μια οργάνωση που μέχρι σήμερα χτυπάει μια φορά το χρόνο και άρα εκτιμούν ότι δεν θα ακολουθήσει άλλο τρομοκρατικό χτύπημα.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν, επίσης, ότι οι βομβιστές άφησαν βιαστικά το σακίδιο με τη βόμβα καθώς αν το είχαν κρεμάσει από τα κάγκελα στο σημείο που το τοποθέτησαν θα είχαν προκαλέσει πολύ μεγαλύτερες ζημιές.

Αυτό που περιμένουν, τέλος, οι αστυνομικοί είναι την προκήρυξη για την ανάληψη ευθύνης.
 
Πηγή: Protothema.gr

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

28ης Οκτωβρίου 1 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.