motorforum1520x250

Σιγαλός - Εποχιακά Είδη

Auto Moto 2019

Λιοτρίβι Κουφωλιάς sotiropoulos skoubouri vets

01|11
2019
12:25

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

Εκτός σχεδίου μεταφοράς προσφύγων Αχαΐα και Ηλεία;

Το Λιμάνι είναι η αιτία που θα κρατήσει μακριά τους μετανάστες από την κυρίως Πάτρα.

Στην κατεύθυνση αυτή κινείται ο κυβερνητικός σχεδιασμός για τη διάχυση του μεταναστευτικού στοιχείου στην επικράτεια.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές της Πολιτείας, το κυβερνητικό επιτελείο έχει αποφασίσει να εξαιρέσει την Πάτρα ως περιοχή που θα κληθεί να προσφέρει στέγη στους μετανάστες που θα προωθηθούν από το ανατολικό Αιγαίο στην ενδοχώρα.

Ο λόγος είναι ότι εάν οι μετανάστες εγκατασταθούν σε περιοχή που διαθέτει πύλη εξόδου όπως το Λιμάνι - και ήδη «διάσημη» σαν πιθανό σημείο φυγής- είναι πολύ πιθανόν να επαναληφθούν συνθήκες πολιορκίας σαν κι αυτές που έζησε η πόλη τα προηγούμενα χρόνια. Η Αθήνα έχει γνώση του επεισοδιακού παρελθόντος στις ζώνες της Ηρώων Πολυτεχνείου παλαιότερα, και της Ακτής Δυμαίων, πρόσφατα.

Δεν είναι μόνο θέμα διαφύλαξης της κοινωνικής γαλήνης (και αποφυγής αρνητικών διαθέσεων στην τοπική κοινή γνώμη). Είναι και ζήτημα προστασίας του ρόλου της πόλης ως κόμβου διεθνών μεταφορών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές της «Π», μπορεί μεν η Πάτρα να εξαιρείται από τα πλάνα (αυτό τουλάχιστον επιδιώκει η πολιτεία, αλλά κανείς δεν μπορεί να πάρει όρκο εάν οι όροι του προβλήματος εκτραχυνθούν πολύ περισσότερο), αλλά αυτό δεν ισχύει για τη Δυτική Ελλάδα. Οι κυβερνητικοί παράγοντες έχουν διαπιστώσει ότι η περιοχή μας δεν έχει σηκώσει βάρος μέχρι σήμερα ως προς την αποδοχή οργανωμένων χώρων φιλοξενίας.

Οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί είναι οι ακόλουθες:

>Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα κατευθυνθούν σ' αυτή τη φάση περί τους 1.500 μετανάστες το επόμενο διάστημα.

>Η φιλοξενία τους θα γίνει σε ξενοδοχεία και όχι σε «καμπ» τύπου Μόριας ούτε άλλες πρόχειρες εγκαταστάσεις.

>Ηδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον αρκετοί επιχειρηματίες του τουρισμού, που ευελπιστούν να εξασφαλίσουν έσοδο διαρκείας.

>Σε αυτή τη φάση δεν διαρρέει ποιοί είναι οι χώροι που εξετάζονται και σε ποιές περιοχές.

>Δεν θα γίνουν δεκτές στο πρόγραμμα οιεσδήποτε τουριστικές μονάδες, παρά αυτές που είναι εφοδιασμένες με άδεια από τον ΕΟΤ και πληρούν τις κατάλληλες προδιαγραφές υγιεινής και ασφαλείας.

Πηγή: Pelop.gr


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών