Λιοτρίβι Κουφωλιάς sotiropoulos skoubouri vets

04|11
2019
07:11

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

Ηλεία: Άμεσα οι πρώτοι εκατό πρόσφυγες οικογένειες Σύριων

Εξετάζεται και δημιουργία δεύτερης δομής πέριξ του Πύργου

Ίσως και μέσα στην εβδομάδα να εγκατασταθούν οι πρώτοι Σύριοι πρόσφυγες - στη μετά LM Village - με τις οικογενειές τους σε ξενοδοχειακή μονάδα στην περιοχή του Πύργου. Μετά την αρχική έντονη φημολογία που μεταφέραμε με χθεσινό ρεπορτάζ μας, τα νέα στοιχεία που αντλήσαμε κάνουν λόγο για έτοιμο σχεδιασμό στην Ηλεία απο την πλευρά της Κυβέρνησης για δημιουργία νέων δομών φιλοξενίας.

Το σενάριο της αναζήτησης παλιών λειτουργούντων ή μη, ξενοδοχείων σε όλη τη χώρα είχε εφαρμογή και στο νομό μας. Μάλιστα στη χαρτογράφιση που είχε γίνει το προηγούμενο διάστημα στην περιοχή του Πύργου, τουλάχιστον δύο ξενοδοχεία, ένα κλειστό και ένα που υπολειτουργεί, βολιδοσκοπήθηκαν από τους αρμόδιους για χρήση δομής φιλοξενίας προσφύγων.

Το ένα μάλλον απορρίφθηκε οριστικά καθώς για να επαναλειτουργήσει χρειαζόταν πολλές παρεμβάσεις και το κόστος ήταν μάλλον απαγορευτικό. Το δεύτερο ετοιμάστηκε και αναμένεται να μεταφερθούν εκεί οικογένειες Σύριων ίσως και έως το επόμενο Σάββατο.

Όμως στο σχεδιασμό που έχει γίνει σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εξετάζεται και η δημιουργία μιας δεύτερης πιο διευρυμένης δομής φιλοξενίας, όχι σε ξενοδοχείο, αλλά σε παλιά βιομηχανική εγκατάσταση εντός των ορίων του δήμου Πύργου, όπου εκεί θα μπορεί να φιλοξενηθεί ένας μεγαλύτερος αριθμός ατόμων.

Βέβαια για αυτή την περίπτωση δεν έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις καθώς η δημιουργία ενός καταυλισμού προσφύγων, προϋποθέτει την ύπαρξη υποδομών και δικτύων.

Εκεί σαφώς ο αριθμός των προσφύγων που θα φιλοξενηθούν θα είναι μεγαλύτερος, εφόσον αυτή η ιδέα προχωρήσει…


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.