Λιοτρίβι Κουφωλιάς sotiropoulos skoubouri vets

06|11
2019
07:13

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

Αναζήτηση δομών φιλοξενίας προσφύγων και στην ορεινή Ηλεία

Πληθαίνουν τα σενάρια και οι φήμες για χώρους που εξετάζονται για τη μεταφορά προσφύγων από τα νησιά του Αιγαίου στην Ηλεία. Μετά τις περιπτώσεις που έχουν εξεταστεί και τουλάχιστον μία φέρεται να έχει λάβει έγκριση και να μεταφερθούν εκεί περίπου 100 άτομα, στην περιοχή του Πύργου, νέες περιοχές μπαίνουν στον χάρτη…

Την ίδια στιγμή πληροφορίες αναφέρουν πως σε ότι αφορά το σχεδιασμό της Δυτ. Ελλάδας, η Ηλεία θα σηκώσει το μεγαλύτερο - αν όχι όλο το βάρος των προσφύγων που πρόκειται να μεταφερθούν στην περιφέρεια, αφήνοντας εκτός την Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία.

Επιστρέφοντας πίσω στο θέμα της Ηλείας, οι νέες περιοχές που συζητούνται έντονα το τελευταίο διάστημα βρίσκονται στην ορεινή Ηλεία και σε έναν δήμο με δύο κωμοπόλεις.

Η μια περίπτωση για την οποία αναπτύχθηκε μεγάλη φημολογία - ξανά - αφορά ιδιωτικό χώρο, ενώ οι άλλες δύο χώρους που ανήκουν σε ΝΠΔΔ.

Επαφές υπάρχουν για να εξεταστεί αν οι φήμες και τα σενάρια που αναπτύσσονται τις τελευταίες ώρες έχουν βάσει, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί ή διαψευστεί κάτι σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις.

Σε μια από αυτές μάλιστα υπάρχει και η σχετική αποδοχή ή καλύτερα η θετική πρώτη αντίδραση της τοπικής κοινωνίας, ίσως από τις ελάχιστες περιπτώσεις που έχει ακουστεί κάτι τέτοιο στο γενικότερο πλαίσιο αντιδράσεων που καταγράφονται σε όλη τη χώρα.

Πάντως τις επόμενες ημέρες και εκεί αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο τις επόμενες ημέρες για το αν εγκριθεί κάποια από τις παραπάνω προτάσεις...


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.