LIVE

 

Αφιέρωμα Κατοικία - Καλοκαίρι 2022

as koryfis 2022

bougatsa pasa 755x150 0122 skoutas eshop
hairthecity 755x150 praxitelis anastasopoulos 750x150 1021
Φροντιστήριο Θεμέλιο agrotax osde

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

31|10
2020
08:22

Αγ. Θεόδωροι Λεχαινών: Σφραγίστηκε η μονάδα της Fargeco - Στην αντεπίθεση η εταιρία

Στην σφράγιση της εταιρείας FARGECO HELLAS στους Αγίους Θεοδώρους Λεχαινών προχώρησε χθες στις 12 το μεσημέρι κλιμάκιο της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας. Η αρμόδια αρχή προχώρησε σε αυτή την ενέργεια καθώς η FARGECO HELLAS δεν συμμορφώθηκε με το κανονιστικό πλαίσιο που όριζε το ΣτΕ και δεν κατάφερε να εκπληρώσει τους όρους της απόφασης, καθώς η προσωρινή διαταγή για άρση της σφράγισης που είχε χορηγηθεί από το ΣτΕ ίσχυε μέχρι και τις 21 Οκτωβρίου.

Απο την πλευρά της η εταιρεία αιτήθηκε την παράταση της απόφασης προς το ΣτΕ. Να θυμίσουμε ότι κατόπιν δυο αναβολών στις 21 Οκτωβρίου εκδικάστηκε στο ΣτΕ, η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης περί αναστολής λειτουργίας της FARGECO HELLAS. Την οριστική απόφαση αναστολής λειτουργίας υπέγραψε στις 11 Μαΐου ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, ενώ η απόφαση του ΣτΕ αναμένεται μετά από κάποιους μήνες.

Ο εκπρόσωπος της Fargeco Hellas ΕΠΕ, Ανδρέας Αλεξανδρόπουλος, σε δηλώσεις του χθες την ώρα της σφράγισης ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής: “Με κλιμάκιο της Περιφέρειας που ήρθε πριν από λίγο σφραγίζεται αυτή τη στιγμή ο παραγωγικός εξοπλισμός της μονάδας. Είναι το δεύτερο ραντεβού για σφράγιση αφού το πρώτο λόγω προβλημάτων όπως μας ενημέρωσαν από την περιφέρεια δεν πραγματοποιήθηκε και μετατέθηκε για σήμερα Παρασκευή 30, Οκτωβρίου. Ενδιάμεσα όμως στις δύο αυτές πράξεις, στη μία που δεν πραγματοποιήθηκε και στην σημερινή που πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη συγκεκριμένα, αργά το απόγευμα ήρθε μία απόφαση λίγο περίεργη, η οποία μας ενημέρωνε για απόρριψη αιτήματος αδειοδότησης, άδεια έγκρισης εγκατάστασης, που είχε ζητήσει η εταιρεία το Μάρτιο του 2019, δηλαδή επί 20 μήνες δεν υπήρχε καμία απάντηση, ούτε απόρριψη ούτε έγκριση και ξαφνικά ανάμεσα σε αυτές τις δύο ενέργειες σφράγισης, την μία την αποτυχημένη και την σημερινή την επιτυχημένη, εμφανίστηκε αυτή η απόρριψη”…

Ο κ. Αλεξανδρόπουλος σημείωσε πως “… το πόσο θα διαρκέσει η σφράγιση δεν το γνωρίζουμε, θεωρώ ότι αυτό αφορά την δικαιοσύνη κι άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες που πρέπει να αποφασίσουν, για την εταιρεία όμως σημαίνει μεγάλη οικονομική ζημιά, σημαίνει εργαζόμενοι στον δρόμο, σημαίνει πρόβλημα στις οικογένειές τους αλλά σημαίνει και κάποια άλλα πράγματα που έχουν πλέον νομική προέκταση. Οι νομικοί σύμβουλοι της εταιρείας θεωρούν ότι αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται μία παράνομη πράξη, την οποία φυσικά δεν έχουμε την δυνατότητα να την προσβάλουμε άμεσα. Πρέπει να περιμένουμε κάποιες αποφάσεις, πρέπει να κάνουμε κάποιες ενέργειες εν ευθέτω χρόνω. Ακόμα όμως και στην περίπτωση που δικαιωθούμε, θα είναι μία δικαίωση που δεν θα έχει καμία σημασία, γιατί θα έχουν επιφέρει τον οικονομικό θάνατο της εταιρείας και σημαντικό πρόβλημα για πολλούς μήνες τους εργαζομένους”.

Σχολιάζοντας το θέμα της ενδιάμεσης πράξης ακύρωσης τόνισε ότι “…μετά από 20 μήνες ξαφνικά, γιατί κάποιο πρόβλημα φυσικά νομικό ήταν που δεν μπορούσε να γίνει η σφράγιση, γι’ αυτό μετατέθηκε ενδιάμεσα να γίνει αυτή η πράξη. Είναι πολύ σημαντικό να πω ότι στο επίσημο έγγραφο που έλαβε η εταιρεία, όλοι αυτοί οι λόγοι που επικαλείται η απόφαση απόρριψης είναι πράγματα τα οποία έχουν ήδη κριθεί στο παρελθόν, η συγκεκριμένη άδεια είναι επέκταση, η εταιρεία έχει ήδη αδειοδοτηθεί από την συγκεκριμένη διεύθυνση Ανάπτυξης με τις υπογραφές των ίδιων ανθρώπων που σήμερα θέλουν να εκτελέσουν την σφράγιση. Ουσιαστικά αυτοαναιρούνται... Το μόνο καινούργιο στο έγγραφο που πήραμε, είναι η έκθεση του Πανεπιστημίου Πατρών για το οποίο δε χρειάζεται να απαντήσουμε εμείς, απάντησε το ΣτΕ. Το οποίο είπε ξεκάθαρα, ότι δεν είναι αποδεκτή, γιατί δεν έχει γίνει σύμφωνα με τους όρους που πρέπει να γίνει, γι’ αυτό και διέταξε την Περιφέρεια, να κάνει έως τις 21 Οκτωβρίου τρίτη μέτρηση με έξοδα της εταιρείας. Για τελείως ανεξήγητους λόγους, δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση, αυτό δεν έγινε ποτέ. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του, γιατί ήταν ένας βασικός πυλώνας της διαμαρτυρίας η δημόσια υγεία και αν ο πυλώνας αυτός και οι δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη που ενδιαφέρονταν τόσο πολύ για τη δημόσια υγεία, η αδιαφορία για τρεις μήνες σημαίνει το αντίθετο;” αναρωτήθηκε ο κ. Αλεξανδρόπουλος.

Ο εκπρόσωπος της εταιρίας έκανε λόγο για μεγάλη παραπληροφόρηση σχετικά με την λειτουργία της εταιρίας και ανέφερε ακόμα ότι “η FARGECO HELLAS από τον Δεκέμβριο του 2019 για λόγους λειτουργικούς αποφάσισε η διοίκηση της εταιρείας να γίνει σπάσιμο σε δύο. Έμεινε λοιπόν η  FARGECO ως περισυλλογή στους πελάτες και η εγκατάσταση εδώ έγινε profat.Ήταν για λόγους επιχειρηματικού σχεδιασμού και ήταν μία απόφαση η οποία υλοποιήθηκε το Δεκέμβριο του 2019. Κατά την πορεία, όταν αυτό το έμαθαν κάποιοι θεώρησαν ότι έγινε επίτηδες για να μπορέσει η εταιρεία να αποφύγει κάτι. Είναι ένα μικρό κομμάτι από την τεράστια παραπληροφόρηση που έχει συμβεί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Είναι μία μακρά ιστορία, με πολλά προβλήματα κατά τους νομικούς μας συμβούλους, με πολλά νομικά προβλήματα τα οποία στο χρόνο που μας επιτρέπει το νομικό πλαίσιο θα κινηθούμε να δούμε ποιοι είναι υπεύθυνοι, ποιοι δεν είναι και σε ποιο βαθμό. Φυσικά όλο αυτό έχει μία ζημιά αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη να μπορέσει να το αξιολογήσει, οικονομικά και πραγματικά και κάποια στιγμή αν πρέπει σε κάτι να δικαιωθεί η εταιρεία να δικαιωθεί.

Όταν απευθυνόμαστε σε κάποιους νομικούς συμβούλους και μας λένε ότι όλο αυτό είναι παράνομο, είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε μία αμυντική γραμμή. Δεν είναι επιθετική είναι μία αμυντική γραμμή. Θεωρώ ότι είναι κάτι το οποίο και ηθικά, το βλέπω και στους εργαζόμενους το οποίο επιθυμούν και οι ίδιοι, καθώς θεωρούν και οι ίδιοι τον εαυτό τους αδικημένο από αυτή την κατάσταση. Αυτή ιστορία για την Περιφέρεια μπορεί να τελείωσε σήμερα με την σφράγιση της μονάδας αλλά για την εταιρεία σήμερα ξεκινάει” κατέληξε ο κ. Αλεξανδρόπουλος.

fargeco closed 2

fargeco closed 3

fargeco closed 4

fargeco closed 5

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Coffee Berry