andritsou 181025

Φροντιστήρια Καίσαρης sotiropoulos skoubouri vets

16|05
2019
10:40

Σύλλογος Δασκάλων Πύργου: Ζητά και πάλι άμεσο προσεισμικό έλεγχο

Επιστολή προς το δήμο Πύργου που κοινοποιείται στην Περιφέρεια Δυτ .Ελλάδας, τη ΔΟΕ και τα σχολεία του δήμου Πύργου, απέστειλε ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Εκπαιδευτικών Περιφερειών Πύργου. Αφορμή είναι η εκ νέου ανησυχία για εκδήλωση μεγάλου σεισμού και η αναγκαιότητα ελέγχου των σχολικών κτιρίων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Το αίτημα επανέρχεται ξανά καθώς είχε υποβληθεί και τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

«Λόγω της παρατεταμένης σεισμικής δραστηριότητας που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου, αλλά και του ηλειακού κάμπου, σε συνδυασμό με την έντονη και δικαιολογημένη ανησυχία εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών, παρακαλούμε, όπως προχωρήσετε άμεσα στη διενέργεια ενδελεχών προσεισμικών ελέγχων στο σύνολο των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  του Δήμου σας.

Υπενθυμίζουμε ότι, αμέσως μετά την εκδήλωση του σεισμού των 6,8R στη Ζάκυνθο στις 26-10-2018, ο Σύλλογός μας είχε έγκαιρα επισημάνει την αναγκαιότητα ελέγχου από μηχανικούς των σχολικών μας μονάδων. Σημειώνουμε με λύπη μας πως ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, μέχρι σήμερα, δεν έχει επιδείξει διάθεση συνεργασίας με το Δ. Σ του Συλλόγου μας και δεν έχει δεχτεί κανένα από τα αιτήματά μας.

Επισημαίνουμε δε τα εξής:

1) Την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας είχε συναντηθεί με τον Δήμαρχο Πύργου κ. Γαβρίλη Λιατσή. Στη συνάντηση αυτή, η οποία είχε  πραγματοποιηθεί μετά από αίτημα του Δ.Σ είχαν παρευρεθεί ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κ. Δημήτρης Μεσσαλάς και η διευθύντρια του τμήματος παιδείας κ. Σοφία Ζάγκλη και, μεταξύ άλλων, είχαν τεθεί και τα ζητήματα της αντισεισμικής προστασίας των σχολείων, όσο και τα κτηριακά προβλήματα αυτών. 

2) Την Τρίτη  19/2/2019 είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη  στα γραφεία της ΕΛΜΕ Ηλείας (2ο Λύκειο Πύργου) στην οποία συμμετείχαν ο Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Εκπαιδευτικών Περιφερειών Πύργου, ο Σύλλογος Δασκάλων Επαρχίας Ολυμπίας,   και η ΕΛΜΕ  Ηλείας  με θέμα, την αντισεισμική θωράκιση  των σχολικών μονάδων και χώρων άθλησης της Ηλείας. Στη συνάντηση αυτή είχε θιγεί ένα από τα πιο σοβαρά θέματα, η  ασφάλεια των μαθητών και εκπαιδευτικών που καθημερινά, βρίσκονται στα σχολεία της Ηλείας (όλων των βαθμίδων  εκπαίδευσης.) 

Ο στόχος της συνάντησης ήταν, η ενεργοποίηση  όλων όσων έχουν την ευθύνη τόσο της κυβέρνησης όσο και της  τοπικής αυτοδιοίκησης  για την θωράκιση και προστασία  από ενδεχόμενο σεισμό και είχαμε απαιτήσει:

1) Να πραγματοποιηθούν ουσιαστικοί έλεγχοι και να εκδοθούν πιστοποιητικά καταλληλότητας για όλα τα σχολικά κτήρια της  Ηλείας, και

2) Θέσπιση  μητρώου ελέγχων, επισκευών και συντήρησης για όλα τα σχολικά κτήρια, που  θα επικαιροποιείται περιοδικά.  

Κατόπιν των παραπάνω παρακαλούμε, για τις δικές σας ενέργειες.


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη