LIVE

kontoxristos 1520x250

hairthecity 755x150  sotiropoulos skoubouri vets

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

24|10
2018
07:47

Πύργος: Αντίστροφη μέτρηση για το Γ’ Πανελλήνιο Συνέδριο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων

Μια ανάσα για την Ηλεία φαίνεται ότι θα είναι το Γ’ Πανελλήνιο Συνέδριο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων που θα διεξαχθεί στο Συνεδριακό Κέντρο της Π.Ε. Ηλείας στον Πύργο από τις 2 έως τις 4 Νοεμβρίου. Το ενδιαφέρον για το συνέδριο είναι ιδιαίτερα μεγάλο καθώς πρόκειται να συμμετάσχει ένας αρκετά μεγάλος αριθμός ατόμων γεγονός που θα ενισχύσει τα ξενοδοχεία αλλά και την αγορά της περιοχής.

Το συνέδριο διοργανώνεται υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδας, με συνδιοργανωτές την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, τον Σύλλογο Ξενοδόχων του Δήμου Πύργου, την ΠΔΕ, τον Δήμο Πύργου και το Επιμελητήριο Ηλείας. «ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΗΛΕΙΑ» είναι το θέμα του συνεδρίου στο οποίο πρόκειται να συμμετάσχουν εκπρόσωποι από τις Ι. Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, εκπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριαρχείου, εκπρόσωποι του υπουργείου Τουρισμού, αλλά και ένας μεγάλος αριθμός ξενοδόχων και τουριστικών πρακτόρων.

Οι εκπρόσωποι του Συνοδικού Γραφείου ,της Ι.Μ. Ηλείας και του Συλλόγου Ξενοδόχων συμμετείχαν χθες στην τελική συνάντηση των οργανωτικών επιτροπών στο HOTEL MARILY στον Πύργο, προκειμένου να εξετάσουν όλες τις λεπτομέρειες του συνεδρίου.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων του Δήμου Πύργου Γεράσιμος Ζαχαρόπουλος, ανέφερε: «Όλα είναι σχεδόν έτοιμα για τη διεξαγωγή του συνεδρίου και πιστεύουμε πως θα έχει μεγάλη επιτυχία, καθώς όπως πληροφορηθήκαμε θα υπάρξει αθρόα προσέλευση συνέδρων από όλες τις Μητροπόλεις της Ελλάδας, αλλά και δημοσιογράφων που καλύπτουν το θρησκευτικό και το τουριστικό ρεπορτάζ. Όλα αυτά μας κάνουν χαρούμενους και πιστεύουμε πως το συνέδριο θα έχει μεγάλη απήχηση».

Στη συνέχεια, ο Γραμματέας του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου Αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Κατραμάδος, τόνισε: «Το συνέδριο δείχνει να έχει μία δυναμική συμμετοχής, καθώς ένας μεγάλος αριθμός εκπροσώπων των Μητροπόλεων της Ελλάδας θα συμμετάσχουν όπως και εκπρόσωποι από το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Το ευχάριστο είναι πως το συνέδριο γίνεται υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και θα υπάρχει εκπροσώπηση και από το υπουργείο. Επίσης, θέλω να σημειώσω πως στο Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων γινόμαστε αποδέκτες πολλών τηλεφωνημάτων από φοιτητές και μεταπτυχιακούς φοιτητές των ΙΕΚ που θέλουν να παρακολουθήσουν το συνέδριο, που έχει ως τίτλο

«Από την Αρχαία Ολυμπία στη σύγχρονη Ηλεία» και έχει σκοπό να προβάλει τα προσκυνήματα της περιοχής και όχι μόνο. Υπάρχει κοινή επιτροπή της Εκκλησίας της Ελλάδας και του υπουργείου Τουρισμού και σε ότι αφορά τα θέματα του Θρησκευτικού Τουρισμού η επίσημη κυβέρνηση λαμβάνει υπόψη της τη θέση της Εκκλησίας. Η Εκκλησία ερωτήθηκε για το νομοσχέδιο, κατέθεσε τις προτάσεις της και η πλειοψηφία αυτών πέρασε στο τελικό κείμενο του νομοσχεδίου, προς το συμφέρων των ιερών προσκυνημάτων και των Μητροπόλεων της Εκκλησίας μας».

Αναφερόμενος στον σκοπό του συνεδρίου στο τέλος ο Επίτιμος Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου κ. Γεώργιος Σκούρτης, ανέφερε: «Σκοπός του συνεδρίου είναι να φέρει πιο κοντά τους συνέδρους με τους χώρους είτε της αρχαίας Ελλάδας, είτε της σύγχρονης Ελλάδας, με τα μνημεία θρησκευτικού τουρισμού και αρχαίου πολιτισμού, καθώς και να καταστήσει γνωστούς τους «θησαυρούς» του Νομού Ηλείας. Θέλουμε να φέρουμε περισσότερους τουρίστες στο Νομό και να τους κατευθύνουμε ώστε να γνωρίζουν πως εδώ θα δουν ωραία αξιοθέατα, μνημεία του αρχαίου πολιτισμού, αλλά συγχρόνως και μνημεία θρησκείας και μοναστήρια. Στόχος είναι η προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών στην περιοχή. Πρωταρχικό μέλημα είναι η διάρκεια παραμονής των τουριστών να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη και τα ξενοδοχεία μας να δουλεύουν όλο το χρόνο. Υπάρχει στόχευση στους βαλκανικούς Ορθόδοξους λαούς και στην Ρωσία, καθότι πρόκειται για εκατομμύρια τουριστών. Έχουμε πάει στη Μόσχα και στις Βαλκανικές χώρες και έχουμε συνάψει σύμφωνα συνεργασίας. Επίσης, το 2016 πήγαμε και στο Ισραήλ, είδαμε τον Γ.Γ. Τουρισμού της χώρας και μας εξέφρασε την πρόθεσή του για ανταλλαγή περιηγητών. Οπότε, εκτός από τους Ορθοδόξους μπορούμε να φέρουμε και άλλους λαούς».

Sites του Ομίλου

28ης Οκτωβρίου 1 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.