andritsou 181025

Φροντιστήρια Καίσαρης sotiropoulos skoubouri vets

13|06
2019
08:08

Αγανάκτηση απο το σύλλογο παραπληγικών και κινητικά αναπήρων για το Seatrack

Αγανακτισμένα εμφανίζονται τα μέλη του συλλόγου παραπληγικών και κινητικά αναπήρων Ηλείας καθώς αν και βρισκόμαστε στα μέσα Ιουνίου, με την θερμοκρασία να έχει αυξηθεί κατά πολύ, δεν έχουν τη δυνατότητα να δροσιστούν όπως όλοι σε μία κοντινή παραλία. 

Οι παραλίες του νομού μας εξακολουθούν να είναι απροσπέλαστες για τα άτομα με κινητικά προβλήματα, καθώς έως τώρα δεν έχει εγκατασταθεί πουθενά το μηχάνημα Seatrac, με το οποίο θα μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στη θάλασσα.
Αναφερόμενος στο θέμα αυτό ο πρόεδρος του συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Παντελής Παπαναγιώτου τόνισε μεταξύ άλλων: «Γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές και πάλι για το θέμα της ελεύθερης πρόσβασης στην θάλασσα. Είμαστε στα μέσα Ιουνίου και για μία ακόμα φορά η Ηλεία είναι αποκλεισμένη όλη, καθώς τα Άτομα με Αναπηρία δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στη θάλασσα. Κάποτε ο εμπαιγμός και η κοροϊδία θα πρέπει να σταματήσουν. Το μοναδικό seatrac που υπήρχε στο Νομό ήταν αυτό της Περιφέρειας. Ξέρετε το φιάσκο με το μηχάνημα που είχε ως αποτέλεσμα να το πάρει η θάλασσα. Εμάς μοναδικός μας στόχος είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία. Όμως άλλη μία φορά η ανικανότητα όλων των πολιτικών της περιοχής μας αναδεικνύεται. Το seatrac έμπαινε στο Κατάκολο και ανήκε στην Περιφέρεια.
 
Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας επικοινώνησε με τον Περιφερειάρχη για να γίνει περιφερειακό Συμβούλιο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εγκριθεί να περάσει από την οικονομική επιτροπή … και ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι καθώς μάλλον τον Μάη θα ολοκληρωθεί η διαδικασία. Εμείς δεν είμαστε χειμερινοί κολυμβητές. Καταλαβαίνετε πόσο ανίκανοι είναι άνθρωποι τους οποίους εμείς ψηφίζουμε».
 
Στη συνέχεια ο κ.  Παναγιώτου επέρριψε τις ευθύνες για αυτήν την κατάσταση στους δήμους της Ηλείας τονίζοντας: «Βάση και του νόμου υπεύθυνοι για την πρόσβαση δεν είναι η Περιφέρεια αλλά οι δήμοι. Ο δήμος Πύργου, και ας με διαψεύσει κάποιος από τους κυρίους, φρόντισε να μπει στη διαδικασία με τα χίλια ζόρια, με μία χρηματοδότηση προκειμένου να έχουμε δύο seatrac στην περιοχή. Στον Πύργο ξεκίνησαν την προετοιμασία αργά με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να«χάσουν το τρένο» και θα το χάσει διότι δεν ξεκίνησαν την διαδικασία όπως ο δήμος Ήλιδας. Περιμένουν να τους σταλεί μία φόρμα για να προχωρήσουν στην δημοπράτηση. Είναι τόσο χρονοβόρο που δεν θα έχουμε seatrac από το δήμο Πύργου όπως θα όφειλε. Αποτελούμε το 11% του πληθυσμού της Ηλείας. Το μηχάνημα πρόσβασης στη θάλασσα δεν χρησιμοποιείται μόνο από άτομα με αναπηρία αλλά και από υπερήλικες. Φοβάμαι ότι θα φέρνω κακούς οιωνούς κι ότι θα χαθεί και το πρόγραμμα καθώς τα χρήματα θα πρέπει να απορροφηθούν έως το Δεκέμβρη.
 
Στο δήμο Ήλιδας είναι καλύτερα τα πράγματα καθώς έχει γίνει η διαδικασία. Το πρόβλημα εδώ υπάρχει στη στάση της πολιτείας ή της διαχειριστικής αρχής καθώς ο δήμος περιμένει το «πράσινο φως» για να ξεκινήσουν την εγκατάσταση. Έχουν γίνει όλες οι διαδικασίες, η δημοπράτηση έχουν ανάδοχο και αναμένουν την προέγκριση. Το κράτος από τη στιγμή που εξαγγέλλει ένα πρόγραμμα θα πρέπει να έχει την ευαισθησία να το εφαρμόσει. 

Όσο αφορά τους άλλους δήμος ο απερχόμενος δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης με ιδία μέσα θα είναι φτιάξει πρόσβαση στην θάλασσα αλλά ούτε εκεί υπάρχει. 

Για εμάς ένα μπάνιο ισοδυναμεί με τέσσερις φυσικοθεραπείες. Εμένα η αναπηρία μου που είμαι ακρωτηριασμένος ένας φίλος ή μία φίλη, η οικογένεια μου, μπορεί να με βοηθήσει να μπω στη θάλασσα να κάνω ένα μπάνιο. Τα παιδιά που είναι σε αναπηρικό αμαξίδιο, ποιος θα τα βοηθήσει; 

Αυτό πρέπει να σταματήσει. Καλούμε ως ένδειξη καλής θέλησης ο νέος δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας να παρακάμψει τις διαδικασίες. Λόγο της ανικανότητας που υπάρχει παραβιάζεται το συνταγματικό μας δικαίωμα για ελεύθερη πρόσβαση... Εμείς σε έκτατο διοικητικό συμβούλιο αποφασίσαμε να δώσουμε ένα περιθώριο 10 ημερών  ειδικά για το μηχάνημα του Κατακόλου σε περίπτωση που δεν έχει διευθετηθεί το θέμα θα προβούμε σε δυναμικές ενέργειες». 

Ακολούθως ο γραμματέας του συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά αναπήρων Γιώργος Παπανικολόπουλος τόνισε : «Εδώ και πέντε χρόνια παλεύουμε για το συγκεκριμένο seatrac και κάθε χρόνο έχουμε πρόβλημα. Κάθε χρόνο μπαίνει τον Αύγουστο και δεν προλαβαίνουμε γιατί το Σεπτέμβρη θα πρέπει να βγει για να μην το πάρει η θάλασσα. Είχαμε ενημερώσει πέρσι να το βγάλουν για να μην το πάρει η θάλασσα. Δεν εισακουστήκαμε με αποτέλεσμα να το πάρει η θάλασσα. Έμεινε 2 μήνες στο νερό και μέχρι να μπουν στην διαδικασία να το βγάλουν έπαθε ζημιά που ανέρχεται σε 17000€. Μας είπε ο κ. Κατσιφάρας ότι άμεσα θα βγει κονδύλι για τη ζημιά, θα επισκευαστεί και θα τοποθετηθεί το μηχάνημα άμεσα. Το ίδιο μας είχε πει και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεωργιόπουλος. Απαιτούμε να μπει το μηχάνημα άμεσα στις Πλάκες Κατακόλου. Δεν γίνεται κάθε χρόνο να είμαστε παραπεταμένοι και να προσπαθούμε για τα αυτονόητα και να κάθονται οι άνθρωποι με αναπηρία και να κοιτούν με το κιάλι τη θάλασσα. 

Άλλοι δήμοι έχουν ξεκινήσει να τοποθετούν τα μηχανήματα. Η Καλαμάτα έχει 2, στην Πάτρα έχουν 4 μέχρι και στην Κομοτηνή έχουν τοποθετήσει. Στην Ηλεία κανένα. Στο Πύργο πήραν 120.000€ και τα έχουν σε κωδικό. Μιλήσαμε με τον κ. Φιλιππόπουλο και μας είπε ότι πάρθηκαν τα χρήματα για δύο μηχανήματα στο δήμο Πύργου αλλά είναι πολύ η γραφειοκρατία και δεν προλαβαίνει. Ο κ. Γεωργιόπουλος αποφεύγει να βγει στο τηλέφωνο να μας πει τι γίνεται και βάζει τη γραμματέα του να μας ενημερώνει. Μαθαίνουμε ότι ακόμα και αυτά τα οποία μας έχει πει είναι ψέματα, καθώς δεν έχει περάσει ούτε από Περιφερειακό Συμβούλιο ούτε από οικονομική επιτροπή. Με ποιο δικαίωμα μας κοροϊδεύουν; Απαιτούμε να μπει άμεσα το μηχάνημ


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη