andritsou 181025

Φροντιστήρια Καίσαρης sotiropoulos skoubouri vets

19|06
2019
07:54

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

Λουκέτο στην ΕΤΕ Βαρθολομιού: Μεγάλες αντιδράσεις από τους φορείς

Μεγάλες είναι οι αντιδράσεις του επαγγελματικού κόσμου και της τοπικής κοινωνίας ευρύτερα στο Βαρθολομιό από την απόφαση της Εθνικής Τράπεζας να διακόψει την λειτουργία του εκεί υποκαταταστήματός της, ιδιαίτερα εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Χθες το βράδυ συνεδρίασε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Πηνειού, όπου ελήφθη η απόφαση να μεταβεί αντιπροσωπία του δήμου και εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου στην Αθήνα για να συναντηθεί με εκπροσώπους της διοίκησης της τράπεζας.

Στο μεταξύ φορείς της Ηλείας, βουλευτές, υποψήφιοι βουλευτές και ο νέος δήμαρχος με ανακοινώσεις τους καταδικάζουν την αρνητική αυτή εξέλιξη και ζητούν από την τράπεζα να ανακαλέσει την απόφασή της

Επιστολή Μαρίνου στη διοίκηση της ΕΤΕ

Με επιστολή του ο νέος δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος, ζητά από την διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας να επανεξετάσει το θέμα και να ανακαλέσει την απόφασή της.

«Με έκπληξη αλλά και απορία πληροφορηθήκαμε την πρόθεση της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος να αναστείλει οριστικά την λειτουργία του υποκαταστήματος της στο Βαρθολομιό του Δήμου Πηνειού.

Ολόκληρη η τοπική κοινωνία, τοπικοί φορείς, δημόσιοι υπάλληλοι  όπως και ιδιώτες στήριξαν την λειτουργία της Τράπεζας στην περιοχή μας, αναγνωρίζοντας την μέγιστη συμβολή της στην εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών.

Εκφράζοντας το κοινό αίσθημα των δημοτών μας, την έντονη ανησυχία και αγωνία των επιχειρηματιών, συνταξιούχων, επαγγελματικών ομάδων αλλά κι όλων των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, θεωρούμε την ανωτέρω απόφαση εσφαλμένη καθώς δεν ελήφθησαν σοβαρά υπόψη, τόσο οι παράμετροι που άπτονται της οικονομικής δραστηριότητας του τόπου μας όσο και η κοινωνική διάσταση της λειτουργίας της για την τοπική κοινωνία.

Θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε έντονα για αυτήν την δυσάρεστη απόφαση και αφετέρου να ζητήσουμε την άρση της. 

Ειδικότερα τώρα που είναι η αρχή της θερινής περιόδου,  είναι αδύνατον να κλείσει το συγκεκριμένο υποκατάστημα.

Θα είναι σαν «Ταφόπλακα» για την τοπική κοινωνία, τον τουρισμό και την τοπική επιχειρηματικότητα.

Ζητάμε από την Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος να επανεξετάσει την απόφαση της περί αναστολής της λειτουργίας του υποκαταστήματος της στο Βαρθολομιό, καθώς θεωρούμε πως το συγκεκριμένο υποκατάστημα είναι μια υγιής οικονομική μονάδα της Τράπεζας σας.

Παρακαλούμε θερμά για την ευαισθητοποίηση σας επί του θέματος και είμαστε σίγουροι ότι θα ανακαλέσετε την απόφαση σας για διακοπή λειτουργίας του υποκαταστήματος σας στο Βαρθολομιό» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Μαρίνος.

Τζαβάρας: Το υποκατάστημα της Εθνικής στο Βαρθολομιό πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί

Η αιφνιδιαστική απόφαση της Εθνικής Τράπεζας να αναστείλει οριστικά τη λειτουργία του υποκαταστήματος της στο Βαρθολομιό αποτελεί ακόμα ένα κρίσιμο πλήγμα στη οικονομική ζωή της πόλης του Βαρθολομιού και ευρύτερα του Δήμου Πηνειού, αφού το συγκεκριμένο κατάστημα εξυπηρετεί τόσο τον αγροτικό κόσμο όσο και τις εμπορικές και τουριστικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή.

Παρά τις διαβεβαιώσεις των στελεχών της Τράπεζας ότι το υποκατάστημα του Βαρθολομιού θα λειτουργούσε κανονικά κατά τη θερινή περίοδο, η αιφνιδιαστική επιλογή τους να προχωρήσουν στην αναστολή λειτουργίας του δημιουργεί ανυπέρβλητα προβλήματα για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της πόλης αλλά και τους χιλιάδες επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής, ειδικά μάλιστα τώρα στην αρχή της τουριστικής περιόδου.

Η μονομερής αυτή ενέργεια, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, θα δυσκολέψει δραματικά τις καθημερινές οικονομικές συναλλαγές των πολιτών, των αγροτών, των εμπόρων, των επιχειρηματιών αλλά και των επισκεπτών της περιοχής, αποτελώντας επιπλέον και μια σοβαρότατη τροχοπέδη στην ανάπτυξή της.

Το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Βαρθολομιό πρέπει να συνεχίσει οπωσδήποτε τη λειτουργία του, διευκολύνοντας τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες της περιοχής στην καθημερινότητά τους εν μέσω οικονομικής κρίσης και υποστηρίζοντας την προσπάθεια για ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Κουτσούκος: Κάθε μέρα ένα καινούργιο χτύπημα στην Ηλεία

Ένα ακόμα χτύπημα δέχθηκε η Ηλεία με την ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας για διακοπή της λειτουργίας του καταστήματος Βαρθολομιού.

Η απόφαση αυτή θίγει την τοπική οικονομία και τους πολίτες – συναλλασσόμενους της ευρύτερης περιοχής και μάλιστα με την έναρξη της τουριστικής περιόδου, όπου η περιοχή γίνεται  πόλος έλξης για ντόπιους και ξένους επισκέπτες.

Οι αμήχανοι και παραδομένοι στις εξελίξεις Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που συνομολόγησαν στον αφελληνισμό των Τραπεζών μέσω του καθοριστικού ελέγχου που ασκεί το περίφημο Υπερταμείο, αλλά κα αυτοί της ΝΔ που φιλοδοξούν να συνεχίσουν την ίδια αδιέξοδη πολιτική οφείλουν να αντιδράσουν άμεσα, όχι για τα μάτια του κόσμου, αλλά αποτελεσματικά και δεσμευτικά.

Για το Κίνημα Αλλαγής και εμένα προσωπικά, που έχω υποστηρίξει την Πρόταση Νόμου της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας για ανάκτηση της Εθνικής Κυριαρχίας της Περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου που εκχωρήθηκε στους δανειστές, μεταξύ των οποίων και οι μετοχές των Τραπεζών, τέτοιες αποφάσεις δεν είναι μόνο κατακριτέες, αλλά αποτελούν και πεδίο δράσης για την ανατροπή τους, καθώς πιστεύουμε ότι η λειτουργία του Τραπεζικού Συστήματος πρέπει μεταξύ άλλων να σέβεται και να υποβοηθά τις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες.

Κοντογιάννης: Να μην κλείσει το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Βαρθολομιό

Άμεση ήταν η παρέμβαση του πρώην υφυπουργού Απασχόλησης και υποψήφιου βουλευτή ΝΔ Ηλείας κ.Γιώργου Κοντογιάννη, ο οποίος,  με επιστολή του προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος κ. Παύλο Μυλωνά, ζητά την άρση της απόφασης αναστολής λειτουργίας του υποκαταστήματός της στο Βαρθολομιό, επισημαίνοντας τους  λόγους για τους οποίους η λειτουργία του εν λόγω υποκαταστήματος είναι σημαντική για τους ανθρώπους και την οικονομία της ευρύτερης περιοχής.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ.Κοντογιάννη έχει ως εξής: «                           

Αξιότιμε κ. Μυλωνά,

Όπως πληροφορήθηκα από δημοσιεύματα του τοπικού τύπου της Ηλείας, αλλά και από επιστολές διαμαρτυρίας των τοπικών επαγγελματικών φορέων, η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας αποφάσισε να αναστείλει την λειτουργία του υποκαταστήματός της στο Βαρθολομιό Ηλείας, εν μέσω της τουριστικής περιόδου.

Ο εμπορικός, τουριστικός και αγροτικός κόσμος της περιοχής αντιδρά σε αυτή την απόφαση η οποία δημιουργεί τεράστια προβλήματα, ειδικά σε μια περίοδο πολύ σημαντική για την οικονομία της περιοχής.

Η πόλη του Βαρθολομιού, αλλά και η ευρύτερη περιοχή γύρω από αυτή αποτελούν μία από τις σημαντικότερες τουριστικές και αγροτικές περιοχές του νομού Ηλείας, όπου ιδιαίτερα κατά την θερινή  περίοδο εμφανίζει αυξημένη οικονομική δραστηριότητα.

Η ενέργεια αυτή θα συρρικνώσει ακόμα πιο πολύ την οικονομία της περιοχής δυσχεραίνοντας την εξυπηρέτηση των κατοίκων, των παραθεριστών και των επαγγελματιών.

Για τους λόγους αυτούς, σας παρακαλώ όπως επανεξετάσετε την απόφασή σας για την αναστολή λειτουργίας του υποκαταστήματος της τράπεζάς σας στο Βαρθολομιό Ηλείας, μελετώντας τους λόγους αναγκαιότητας λειτουργίας του εν λόγω υποκαταστήματος».


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη