sporthouse 1520x250

telesima 755x150 sotiropoulos skoubouri vets

13|07
2019
09:09

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

Νέες αναταράξεις στα νοσοκομεία Πύργου και Αμαλιάδας λόγω μετακίνησης παθολόγων

H μετακίνηση δύο ιατρών παθολόγων από τη Ν.Μ. Αμαλιάδας στη Ν.Μ. Πύργου που αποφάσισε το Δ.Σ του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, προκαλεί νέες αναταράξεις σε Πύργο και Αμαλιάδα. Αιτία για την απόφαση αυτή, στάθηκε η ανάγκη κάλυψης των εφημεριών της Νοσληευτικής Μονάδας Πύργου. Παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο Υγείας δεν επιτρέπει καμία μετακίνηση γιατρών εντός της 6ης ΥΠΕ, υπάρχει μια εξαίρεση για κάλυψη εφημεριακών αναγκών.
 
Η Κανονιστική Πράξη που αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, όπου περιέχεται απόσπασμα από τη συνεδρίαση Δ.Σ. της 12ης Ιουλίου, αναφέρει τα εξής:
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο αφού έλαβε υπ’ όψιν:
 
1) Την υπ’ αριθμ. ΕΜΠ 285/10-07-19 εισήγηση
 
2) Τα υπ’ αριθμ. ΕΜΠ 247/12-06-19 και ΕΜΠ 264/24-06-19 έγγραφα
 
3) Τις διατάξεις του άρθρου 7 του Ν.3329/2005 περί αρμοδιοτήτων του Διοικητικού Συμβουλίου 
 
4) Την εισήγηση του Προέδρου του Δ.Σ. του Γ.Ν. Ηλείας
 
5) Το γεγονός ότι η Παθολογική κλινική της Ν.Μ. Πύργου πρέπει να εφημερεύει καθημερινά
 
6) Τις άμεσες και επιτακτικές ανάγκες του Γ.Ν. Ηλείας, και μετά από διαλογική συζήτηση,
 
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ (μειοψηφούντων των κ. Χουδούρη Ιωάννη και Μποντδολή Δημητρίου)

Εγκρίνει :

1. Ο κ. Αλεξόπουλος Κων/νος , Δ/ντης Παθολόγος να καλύπτει κατά προτεραιότητα εφημεριακά τη Ν.Μ. Πύργου και εφόσον χρειαστεί να συνδράμει και στο πρωινό ωράριο της Παθολογικής Κλινικής της Ν.Μ.Πύργου

2. Η κ. Δρόσου Ευγενία , Επιμελήτρια Α' Παθολογίας , να καλύπτει τόσο το πρωινό ωράριο όσο και τις εφημερίες αποκλειστικά στη Παθολογική Κλινική της Ν.Μ. Πύργου.

Η εισήγηση του Προέδρου του Δ.Σ. και Διοικητή του Γ/Ν Ηλείας Κώστα Διαμαντόπουλου, έχει ως εξής: «Χρειάζονται απαραίτητες παρεμβάσεις στη λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής της Ν.Μ. Πύργου λαμβάνοντας υπόψη α) την αποχώρηση του Επιμελητή Παθολογίας κ. Σγούρου Κωνσταντίνου λόγω διορισμού του σε άλλο νοσοκομείο , β) την αναγκαιότητα καθημερινής εφημέρευσης της Παθολογικής κλινικής της Ν.Μ. Πύργου με ειδικευμένους παθολόγους, γ) το γεγονός ότι απαιτείται η παρουσία τριών (3) παθολόγων κατά τη πρωινή λειτουργία της κλινικής ως ελάχιστο όριο ασφάλειας (κάλυψη κλινικής , κάλυψη ΤΕΠ Παθολογικού , εκτιμήσεις ασθενών σε άλλες κλινικές κλπ)».

Με την εισήγηση του κ. Διαμαντόπουλου διαφώνησε ο Αν. Διοικητής της Ν.Μ. Αμαλιάδας Ιωάννης Χουζούρης ο οποίος τόνισε ότι «... θα έπρεπε να είχαμε προετοιμαστεί για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Θα έπρεπε να ήταν στην ημερήσια διάταξη. Επιπλέον πιστεύω ότι δεν έχουμε εξετάσει όλες τις πιθανές λύσεις για τη διευθέτηση του ζητήματος. Έχω την εντύπωση ότι τέτοιες κινήσεις ειδικά αυτή τη χρονική στιγμή, είναι εχθρικές για τη βιωσιμότητα της Ν.Μ. Αμαλιάδας. Αναγνωρίζω ότι υπάρχει ζήτημα δημόσιας υγείας. Τα δεδομένα άλλαξαν, όμως ο κ. Σγούρος είχε ενημερώσει ότι θα αποχωρήσει. Οφείλουμε να φέρουμε όλους τους παθολόγους ενώπιον του Δ.Σ. Να βάλουν πλάτη οι γιατροί, να κάνουν περισσότερες εφημερίες και σήμερα να μη πάρουμε απόφαση. Να εξαντλήσουμε όλες τις πιθανές λύσεις. Τέτοιες κινήσεις δεν είναι οργανωμένες και είμαι αναγκασμένος να διαφωνήσω».

Αντιδράσεις στην Αμαλιάδα

Η απόφαση αυτή προκαλεί αντιδράσεις στους φορείς της Αμαλιάδας.

Ο νεοεκλεγείς βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος με ανακοίνωσή του ζήτησε από το διοικητή του νοσοκομείου Ηλείας, να υπάρξει άλλη λύση για να μην αποδυναμωθεί το νοσοκομείο της Αμαλιάδας.

 

Σχετικά Άρθρα


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.