telesima 755x150 sotiropoulos skoubouri vets

17|07
2019
07:21

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

Φιέστα με το διώροφο ανοιχτό λεωφορείο από Λιατσή και φορείς…

Αν και θα μπορούσαν να έρθουν τουρίστες στον Πύργο, στην έναρξη των δρομολογίων του ανοιχτού διώροφου τουριστικού λεωφορείου, αυτό δεν συνέβη. Το κώλυμα που παρουσιάστηκε με την χωροθέτηση του συγκεκριμένου λεωφορείου και την είσοδό του εντός της ελεγχόμενης ζώνης του λιμένα, όπου βάσει της κανονιστικής απόφασης επιτρέπεται μόνο στα λεωφορεία που καλύπτουν τις ανάγκες των οργανωμένων εκδρομών των ναυτιλιακών εταιριών της κρουαζιέρας και στα ταξί.

Διαφοροποίηση αυτής της απόφασης για να μπει στο χώρο και το διώροφο ανοιχτό λεωφορείο, θα επέφερε νέο χάος στο Κατάκολο, καθώς δικαιολογημένα θα ζητούσαν να βρίσκονται στο χώρο και το ΚΤΕΛ Ηλείας αλλά και τα υπόλοιπα τουριστικά γραφεία που διοργανώνουν εκδρομές για Ολυμπία ή άλλους προορισμούς και δραστηριοποιούνται στο Κατάκολο.

Και ήταν σαφής σε δηλώσεις του χθες ο αντιπρόεδρος του ΔΛΤ Πύργου Σάκης Αντωνόπουλος όταν είπε πως το λεωφορείο – τουλάχιστον για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα – μπορεί να φορτώσει από άλλα σημεία του Κατακόλου τουρίστες και να τους μεταφέρει στον Πύργο.

Νομικό κώλυμα

Ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου, Σάκης Αντωνόπουλος, το μεσημέρι της Τρίτης και μετά το πέρας της συνεδρίασης για το θέμα στο ΔΛΤ ανέφερε πως οι εξελίξεις για το θέμα του διώροφου ανοιχτού τουριστικού λεωφορείου θα οριστικοποιηθούν την Πέμπτη, σε ειδική συνεδρίαση του ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου, παρουσία απαραίτητα της Λιμενικής Αρχής και του νομικού συμβούλου του ΔΛΤ Πύργου. «Εκεί θα επιλυθούν κάποια νομικά θέματα που έχουν τεθεί και θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το θέμα της λειτουργίας του ανοιχτού λεωφορείου που θα μεταφέρει επιβάτες – τουρίστες στην πρωτεύουσα του νομού. Δεν υπάρχει κάτι πιο επίσημο. Οι επίσημες δηλώσεις θα γίνουν την Πέμπτη μετά τη λήξη του διοικητικού συμβουλίου».

antonopoulos

Ο κ. Αντωνόπουλος απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις, τόνισε πως «…το λεωφορείο έχει τη δυνατότητα να φορτώσει από άλλα σημεία και να μεταφέρει επιβάτες στον Πύργο. Απλά σήμερα υπήρξε θέμα με το χώρο της χερσαίας ζώνης του λιμανιού. Υπάρχουν νομικά θέματα που θα επιλυθούν και θα κλείσει το θέμα την Πέμπτη».

Η φιέστα του δημάρχου και των φορέων

Αφού το νομικό κώλυμα που προέκυψε, χάλασε τα σχέδια του δημάρχου Πύργου για τη φιέστα στην οδό Μανωλοπούλου στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης, το λεωφορείο «επιστρατεύτηκε» για να γίνει φιέστα αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο κέντρο της πόλης. Μάλιστα το λεωφορείο σταθμεύθηκε επί του πεζοδρόμου στην αρχή της 28ης Οκτωβρίου, ανέβηκε σε αυτό η φιλαρμονική Πύργου Απόλλων (όπου έγινε και μια βόλτα στην πόλη παιανίζοντας ) καθώς επίσης ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, οι αντιδήμαρχοι Ανδριάνα Αγγελακοπούλου και Παναγιώτης Μπόμπορης, ο πρόεδρος του ΔΣ Πύργου Δημήτρης Μεσσαλάς, ο γενικός γραμματέας του δήμου Νίκος Λαϊνόπουλος, οι πρόεδροι του Εμπορικού Συλλόγου Κώστας Πετρόπουλος, του συλλόγου υδραυλικών Κώστας Αθανασόπουλος και της ΑΟΛΑΠ Μιχάλης Αποστολόπουλος.

tours2

«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για τον Πύργο κι ας είναι βροχερή. Είναι η μέρα που συνειδητοποιούν όλοι ότι ο Πύργος είναι τόπος προορισμού, ο Πύργος έχει ανθρώπους να διεκδικούν, είναι εδώ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, ο πρόεδρος της Φιλαρμονικής, ο πρόεδρος της ΑΟΛΑΠ, ο Γενικός Γραμματέας του δήμου, ο πρόεδρος του ΔΣ, είμαστε όλοι εδώ. Απόψε η πόλη ξυπνάει και λέει “θέλουμε να επιβιώσουμε”. Μετά τους σεισμούς του 1993, η πόλη πεινάει. ανακυκλώνει τα ίδια τα χρήματα που έχει στις τσέπες της. Θέλουμε τουρίστες. Σήμερα αν κάποιος δεν εμπόδιζε αυτό το αυτοκίνητο, θα είχε φέρει 500 τουρίστες στην πόλη μας. αύριο θα έρθουν και άλλα αυτοκίνητα. Θα καταλάβουν όλοι ότι ο Πύργος πλέον είναι μια όμορφη πόλη που μπορεί να γίνει τόπος προορισμού. Η νέα δημοτική αρχή πιστεύω ότι δεν θα έχει καμία αντίρρηση να περπατήσει αυτό το δρόμο της προόδου και εύχομαι να τα καταφέρει καλύτερα από ότι τα καταφέραμε εμείς. Σήμερα είναι μια μέρα ξεχωριστή. Το διώροφο λεωφορείο είναι στην είσοδο του ιστορικού μας κέντρου, ένα ιστορικό κέντρο που από εδώ και πέρα θα φιλοξενεί χιλιάδες τουρίστες. Έστω και κάποιοι με πολύ ελαστική συνείδηση στο τι είναι σωστό και δίκαιο, σήμερα και αύριο και μεθαύριο ίσως να θελήσουν να υποδείξουν. Στο τέλος θα νικήσει η πόλη του Πύργου και ήδη η πόλη νίκησε…» δήλωσε περιχαρής ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Κώστας Πετρόπουλος, από την πλευρά του τόνισε ότι «… σήμερα για τον Πύργο είναι μια μεγάλη γιορτή. Και θέλω να ευχαριστήσω προσωπικό το δήμαρχο γιατί ήταν ο μόνος από την αρχή που το ζητήσαμε και έτρεξε όσο κανείς άλλος. Δήμαρχε σε ευχαριστούμε όλα τα καταστήματα για αυτό που έκανες. Τη δεδομένη στιγμή που ήρθε είναι θείο δώρο για όλα τα καταστήματα του Πύργου».

Ο πρόεδρος του συλλόγου υδραυλικών Κώστας Αθανασόπουλος δήλωσε ότι «… είναι μέσα ιστορική σήμερα διότι σα δήμαρχος ο Γαβρίλης Λιατσής, φεύγει και αφήνει μεγάλο έργο. Το τελευταίο έργο είναι ένα όνειρο που σήμερα πραγματοποιήθηκε. Δήμαρχε να είσαι καλά, να το βλέπεις τώρα που θα φύγεις από το δημαρχείο και να το χαίρεσαι. Μακάρι οι επόμενοι να τα κάνουν καλύτερα από εμάς».

Ο πρόεδρος της Φιλαρμονικής Απόλλων, Θανάσης Δασκόπουλος είπε ότι «… η Φιλαρμονική πάντα στον αγώνα για τον Πύργο και δίπλα στον Γαβρίλη Λιατσή σε αυτό το σημείο, να βλέπουμε το διώροφο λεωφορείο, που επιθυμούσαμε και να χαρούμε τους ξένους να ξεναγούνται στην όμορφή πόλη μας η οποία πιστεύω ότι θα βελτιωθεί.».

Τέλος ο πρόεδρος της ΑΟΛΑΠ Μιχάλης Αποστολόπουλος ανέφερε ότι «… μια μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε σαν ιδέα και υλοποίησε ο δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής, έφτασε να υλοποιηθεί τώρα που φεύγει. Το ήθελε ο εμπορικός κόσμος του Πύργου πολλά χρόνια, απο την αρχή της κρουαζιέρας. Να πάρει ένα κομμάτι της πίτας των τουριστών χωρίς να ενοχλεί κανέναν. Για να βλέπουν ότι ο νομός Ηλείας έχει και μια πρωτεύουσα και πρέπει στο ενδιάμεσο να την επισκέπτονται. Πιστεύω ότι και ο νέος δήμαρχος θα προχωρήσει αυτήν την ιδέα και οι τουρίστες της κρουαζιέρας θα επισκέπτονται την πόλη μας που έχει τόσα πολλά να δείξει και να ικανοποιηθούν πάρα πολύ…».

tours4

Σημείωση ilialive.gr

Σε αυτό το σημείο και με αφορμή και το άρθρο του ilialive.gr χθες, να σημειώσουμε κάτι… γιατί κάποιοι θέλουν να παρερμηνεύουν όσα διαβάζουν και να βγάζουν τα δικά τους συμπεράσματα. Είναι καλό ο δήμαρχος κάθε πόλης να κάνει όνειρα για τον τόπο του και πολύ περισσότερο να τα υλοποιεί… Προτεραιότητα όμως είναι να διώχνει τους εφιάλτες που βασανίζουν τους πολίτες όπως στην προκειμένη περίπτωση τα σκουπίδια… Είναι θέμα προτεραιοτήτων… Όσο για το θέμα της έλευσης των τουριστών στην πρωτεύουσα της Ηλείας κανένας δεν είναι αρνητικός. Όμως αυτό το εγχείρημα θα πρέπει να γίνεται βάσει σωστού σχεδιασμού και στοχευμένα για να υπάρξει αποτέλεσμα. Με πυροτεχνήματα και λαϊκισμούς δεν μπορεί να επιτευχθεί κανένας στόχος. Και στην προκειμένη περίπτωση, το ζητούμενο δεν είναι να πειστούν οι πολίτες του Πύργου. Αυτοί στην πόλη τους μένουν. Το ζητούμενο είναι να πειστούν οι τουρίστες, να έρθουν να αφήσουν κάτι στην τοπική αγορά και να γράψουν και δύο καλά σχόλια και κριτικές στις σελίδες που φιλοξενούν τις απόψεις των ταξιδιωτών. Εκεί που πολλοί μπαίνουν και καταγράφουν τις απόψεις και αποφασίζουν αν θα πάνε σε κάποιο προορισμό. Αν εκεί υπάρχουν θετικά σχόλια, οι τουρίστες θα δημιουργήσουν μόνοι τους το ρεύμα. Το πρόβλημα δεν είναι πως θα έρθουν οι τουρίστες στον Πύργο. Αν ο προορισμός έχει χαρακτηριστεί ως ελκυστικός, αν έχει επιλογές, οι τουρίστες θα έρθουν με λεωφορείο, με ταξί, με τρένο, με τα πόδια. Αν όχι… δεν θα ξαναπατήσουν ποτέ…

Ας κάνουμε λοιπόν τον Πύργο ελκυστικό και τα υπόλοιπα έπονται…

tours3


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.