Σιγαλός - Εποχιακά Είδη

Αφιέρωμα Κατοικία 2019

Λιοτρίβι Κουφωλιάς sotiropoulos skoubouri vets

18|07
2019
08:08

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

“Ένα νοσοκομείο δεν φτάνει” λέει το προσωπικό του Γ.Ν. Αμαλιάδας

Την παύση της διασύνδεσης των νοσηλευτικών μονάδων Πύργου και Αμαλιάδας ζητούν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, υποστηρίζοντας πως έως τώρα μόνο αρνητικά αποτελέσματα έχει επιφέρει. Στη γενική συνέλευση των εργαζομένων χθες, παρουσία και των εκπροσώπων της ΠΟΕΔΗΝ, αναλύθηκε η νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με το θέμα των εφημεριών των παθολόγων στον Πύργο και την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί κοινή συνέλευση των σωματείων εργαζομένων και ιατρών του νοσοκομείου και να ακουστούν και οι όποιες εξελίξεις υπάρχουν από τις επαφές που κάνει στην Αθήνα για το θέμα ο νέος δήμαρχος Γιάννης Λυμπέρης.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων Σωκράτης Σωτηρόπουλος, δήλωσε πως το προσωπικό δεν αιφνιδιάστηκε από τις κινήσεις της διοίκησης του Γ.Ν. Ηλείας και το “εντέλλεσθε” προς τους παθολόγους. “Είχαμε από καιρό ενημερώσει και όσους διεκδικούσαν θώκους εξουσίας στις εκλογές που πέρασαν ότι θα γίνει επιθετική ενέργεια από την πλευρά της απερχόμενης διοίκησης. Είχαμε ενημερώσει τον κ. Αντρέα Νικολακόπουλο ο όποιος κατάγεται από την περιοχή και είναι κυβερνητικός πλέον βουλευτής, καθώς και όλους τους υπόλοιπους βουλευτές, αντιπολίτευσης και συμπολίτευσης για το δίκαιο αίτημα λειτουργίας του νοσοκομείο της Αμαλιάδας. Η εμετική και εμμονική αντιπαράθεση με τη διοίκηση του Γ. Ν. Ηλείας επιτέλους πρέπει να σταματήσει. Εμείς δεν ασχολούμαστε με τον Πύργο, θέλουμε, διεκδικούμε μία αυτόνομη λειτουργία του νοσοκομείου της Αμαλιάδος, με το προσωπικό μας, επιστροφή του προσωπικού που έχει μετακινηθεί από τον Πύργο στην Αμαλιάδα ούτως ώστε να παίξουμε το ρόλο που μας αξίζει στην επόμενη περίοδο. Γι’ αυτό το λόγο, ζητάμε από τη νέα πολιτική ηγεσία μέσω των τοπικών βουλευτών, κυβερνητικών και αυτοδιοικητικών παραγόντων, ραντεβού με την νέα ηγεσία ούτως ώστε να διευκρινιστεί τι σκοπεύουν να κάνουν με το νοσοκομείο της Αμαλιάδας. Έχουμε πλάνο λειτουργίας, πέρα από τις μεμψιμοιρίες και τις εχθρότητες σε συνεννόηση με όλες τις βαθμίδες τα κέντρα υγείας, ούτως ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τον Ηλείο πολίτη” είπε ο κ. Σωτηρόπουλος που συμπλήρωσε πως η ταλαιπωρία των ασθενών είναι μεγάλη απο την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο του Πύργου.”Το νοσοκομείο του Πύργου δεν φτάνει για όλη την Ηλεία. Ένα νοσοκομείο δεν είναι το ζητούμενο. Έχουμε τρία νοσοκομεία και τα τρία νοσοκομεία πρέπει να δουλέψουν για να μπορέσει ο κόσμος να έχει στοιχειώδεις υπηρεσίες υγείας. Τα περιστατικά παρότι δεν είμαι ειδικός, άλλοτε είναι χρόνια, άλλοτε είναι έκτακτα, άλλοτε είναι σοβαρά. Μπορεί να γίνει επιλογή των περιστατικών, ούτως ώστε να μπορέσουν και οι τρεις νοσηλευτικές μονάδες να απαλύνουν τον πόνο του ασθενούς. Είναι αδιανόητο όσοι πηγαίνουν στο νοσοκομείο του Πύργο να αντιμετωπίζουν αυτήν την ταλαιπωρία και σε αυτούς δίνουμε λόγο”.

Απαντώντας στις δημοσιογραφικές ερωτήσεις ο κ. Σωτηρόπουλος ανέφερε πως χθες υπήρξε παθολόγος στο Γ.Ν. Αμαλιάδα, αλλά το τμήμα δεν νοσηλεύει ασθενείς. Ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία πως τα προβλήματα θα αντιμετωπιστούν απο τη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

gs nosok amal2

Παρόντας στη χθεσινή Γ.Σ ήταν και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος. “Προξενεί πολύ μεγάλη εντύπωση, πώς ο διοικητής του ενιαίου νομικού προσώπου  ο κ. Διαμαντόπουλος, λίγες ημέρες μετά τις εκλογές και πριν ξεκαθαρίσει η νέα πολιτική ηγεσία τι σκέφτεται να κάνει με τις νοσοκομειακές μονάδες, να παίρνει αποφάσεις, να κλείνει ουσιαστικά ένα νοσοκομείο για να λειτουργεί με ασφάλεια ένα άλλο. Ασφαλώς και το νοσοκομείο του Πύργου θα πρέπει να έχει το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, τον εξοπλισμό τον ιατρικό, για να λειτουργεί και να προσφέρει ασφαλείς υπηρεσίες. Η λύση όμως δεν είναι να κλείνουμε ένα άλλο νοσοκομείο, η λύση είναι οι προσλήψεις προσωπικού, ή θα έλεγα εγώ ακόμα και αν εμείς αυτό δεν το εγκρίνουμε, εάν υπάρχουν νοσοκομειακές μονάδες στις γύρω περιοχές και ενδιαφέρουν από ιατρικό προσωπικό για να καλύψουν τα κενά αυτό να συμβεί. Δεν κλείνουμε όμως ένα νοσοκομείο και μάλιστα μία νευραλγική κλινική όπως είναι η παθολογική κλινική, μεταφέροντας γιατρούς στο νοσοκομείο του Πύργου, δεν κλείνουμε τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι γυναίκες σε μαιευτικά, γυναικολογικά περιστατικά. Δεν ξέρω πραγματικά τι στόχο έχει ο κ. Διαμαντόπουλος και ποιος τον καλύπτει να παίρνει τέτοιες αποφάσεις, τέσσερις ημέρες μετά τις εκλογές. Εμείς είμαστε εδώ αποφασισμένοι να στηρίξουμε το νοσοκομείο της Αμαλιάδος να αγωνιστούμε για την αναβάθμιση του νοσοκομείου τον Πύργου, με προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και όχι να λειτουργεί ανταγωνιστικά το ένα νοσοκομείο το άλλο ή να κλείσουμε το ένα νοσοκομείο και να λειτουργεί το άλλο. Τα νοσοκομεία χρειάζονται και τα δύο, το νοσοκομείο της Αμαλιάδας, που εξυπηρετεί κυρίως και ηλικιωμένους ανθρώπους αν χρειάζεται μία κλινική, είναι η κλινική η παθολογική του. Δεν μπορεί δηλαδή να κλείνουμε την κλινική, την οποία έχουν πιο πολύ ανάγκη οι κάτοικοι της περιοχής. Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε να μην υλοποιηθούν αυτά τα σχέδια” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος.

Ο γενικός σύμβουλος στην ΠΟΕΔΗΝ Χρήστος Σουγλέρης, απο την πλευρά του, πως η Ομοσπονδία για άλλη μια φορά βρίσκεται στην Αμαλιάδα για να ακούσει τα προβλήματα. "Η απελθούσα κυβέρνηση, στο καραβάνι που είχαμε κάνει για την υγεία στην Αμαλιάδα, αν θυμάστε πολύ καλά γιατί ήσασταν εδώ, είχαν δηλώσει ότι αυτό το νοσοκομείο δεν θα κλείσει παρά, θα προσπαθήσουν να το βοηθήσουν οικονομικά και με προσωπικό έτσι ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται όπως πρέπει στην ευρύτερη περιοχή. Ξαφνικά τις τελευταίες ημέρες, ένας διοικητής ο οποίος μέχρι σήμερα δεν τον είχαμε ακούσει ποτέ, εγώ προσωπικά να κάνει μία δήλωση γι’ αυτό το νοσοκομείο, ο διοικητής του Πύργου, λαλίστατος έχει αρχίσει και λέει τα δικά του. Ενώ όφειλε αυτό το νοσοκομείο να βρει λύσεις στην τετραετία που πέρασε, ούτως ώστε να υπάρχει χρηματοδότηση, να υπάρξουν γιατροί, έστω επικουρικοί κάτι που εμείς δεν εγκρίνουμε, εμείς ζητάμε μόνιμο προσωπικό είτε ιατρικό είτε νοσηλευτικό, διότι έχει να κάνει με το προσωπικό που θα έρχεται στα δημόσια νοσοκομεία, εχει αρχίσει και παίρνει αποφάσεις με μεγάλη ευκολία, έκλεισε την παθολογική κλινική, ξαφνικά μαθαίνουμε χθες ότι πήρε καινούργια απόφαση έκλεισε και τα εξωτερικά ιατρεία της μαιευτικής ενώ όφειλε σε συνεργασία με την έκτη υγειονομική περιφέρεια, που βέβαια και αυτοί έχουν πολύ μεγάλη ευθύνη, που γνωρίζω πολύ καλά διότι εργάζομαι στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Πάτρας στον Άγιο Ανδρέα όπου και εκεί έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα γιατί και ο Άγιος Ανδρέας είναι από τα νοσοκομεία τα διασυνδεόμενα  όπως είναι και του Πύργου με την Αμαλιάδα.  Σήμερα εμείς ήρθαμε εδώ να ακούσουμε την αγωνία των εργαζομένων έτσι ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε άλλη μία φορά παρέμβαση και ελπίζουμε ότι η νέα ηγεσία του υπουργείου θα δει με πολύ καλύτερο μάτι, θα ακούσει την αγωνία των εργαζομένων, θα ακούσει και την φωνή την δική μας στην ομοσπονδία, στα προβλήματα που υπάρχουν και ευελπιστούμε ότι ίσως μέσα από τις αποφάσεις που θα πάρουμε σήμερα, θα προτείνω να γίνει και μία σύσκεψη όλων των φορέων της περιοχής, των νεοεκλεγμένων βουλευτών, των δημάρχων και άλλων έτσι ώστε το νοσοκομείο αυτό να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του και να ανταποκριθεί όπως πρέπει να ανταποκριθεί ένα δημόσιο νοσοκομείο για τους πολίτες” είπε ο κ. Γιαννίκος.


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη