LIVE

 

Σπιτική Κουζίνα Καντρή skoutas eshop
hairthecity 755x150 praxitelis anastasopoulos 750x150 1021

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

15|03
2023
03:52

Κάλεσμα Σωματείων για την απεργία της Πέμπτης: «Να νεκρώσει ο Πύργος, να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα αυτό»

Ανοιχτό κάλεσμα προς όλους, προκειμένου να δώσουν δυναμικό παρόν στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της 16ης Μαρτίου απηύθυναν οι εκπρόσωποι των Πρωτοβάθμιων Σωματείων της Ηλείας, των Συλλόγων Συνταξιούχων και Εργαζομένων κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παρεχώρησαν χθες για τον σκοπό αυτό.

Επιπλέον ζήτησαν μαζική συμμετοχή στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί στην κεντρική πλατεία Πύργου, έτσι ώστε να διατρανώσουν το αίτημα του ελληνικού λαού, να αποδοθούν οι ευθύνες και να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα των Τεμπών.

Αρχικά ο πρόεδρος της ΕΔΟΠ ΔΕΗ Νίκος Λοχοβίτης, σημείωσε ότι:  «Δυο βδομάδες μετά τα Τέμπη σε όλη τη χώρα συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι κινητοποιήσεις με μεγαλύτερη μάλιστα ένταση. Οποότε και εμείς εδώ δυναμώνουμε τον αγώνα μας με γενική απεργία στις 16 Μάρτη, για να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη και να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι και οι εγκληματικές πολιτικές τους. Είναι ξεκάθαρο ότι το έγκλημα στα Τέμπη και οι 57 νεκροί δεν οφείλονται σε ανθρώπινο λάθος ή αμέλεια. Είναι το κράτος των ολίγων που με την εμπορευματοποίηση υποβαθμίζει την ανθρώπινη ζωή στη λογική κόστος- όφελος. Κόστος είναι οι ζωές μας και όφελος τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Το δίλλημα που τίθεται μπροστά μας είναι αμείλικτο. Ή οι ζωές μας ή τα κέρδη τους. Καλούμε όλα τα εργατικά σωματεία, μαζικούς φορείς, εμπορικούς, επαγγελματικούς συλλόγους, όλους και όλες στην απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Πύργου στις 10 το πρωί. Να νεκρώσει ο Πύργος, να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα αυτό».

Ακολούθως, ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων Δήμων Πύργου- Αρχ. Ολυμπίας- Ζαχάρως Χρήστος Γαρύφαλλος αναφερόμενος σε όλους τους εργαζομένους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ζήτησε να ενώσουν τις φωνές τους και να απαιτήσουν να πληρώσουν οι υπαίτιοι του εγκλήματος των Τεμπών. «Οι ένοχοι έχουν ονοματεπώνυμο τόσο στην κυβέρνηση όσο και στη διοίκηση των σιδηροδρόμων. Επιβάλλεται να αποκαλυφθούν, να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά για την αφαίρεση των 57 ανθρώπινων ζωών, εδώ και τώρα όσο ψηλά και αν βρίσκονται. Δε πρόκειται να αφήσουμε το έγκλημα των Τεμπών να συγκαλυφθεί.

Όσοι πιστεύουν πως με αστείους επικοινωνιακούς χειρισμούς δήθεν θλιμμένους υπουργούς, συγνώμες, αποζημιώσεις στις οικογένειες των θυμάτων και επιτροπές διερεύνησης θα καλύψουν τις βαρύτατες ευθύνες τους για την τραγωδία πλανώνται πλάνην οικτρά. Τα χέρια τους έχουν βαφτεί με αίμα αθώων ανθρώπων και η ελληνική κοινωνία αξιώνει βαρύτατη τιμωρία για τους εγκληματίες. Κανείς δε μπορεί να ανεχθεί να λειτουργεί ένα κράτος στη λογική του «πάμε και όπου βγει». Είδαμε που οδηγεί αυτό...» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γαρύφαλλος, προσθέτοντας κλείνοντας ότι όλοι οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση θα συμμετέχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις.

Από την πλευρά της η Σία Ξενοστάθη από την Ομάδα Γυναικών Πύργου, τόνισε ότι «… το έγκλημα στα Τέμπη ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, σε σχέση με την εγκληματική πολιτική όλων των κυβερνήσεων που έχουν σκοπό το κέρδος ορισμένων ομίλων και την ζωή μας την βλέπουν σαν κόστος. Δεν πρέπει να ξεχαστεί αυτό το έγκλημα γιατί θα ακολουθήσουν και άλλα, όπως έχουμε δει και στο παρελθόν. Διεκδικούμε την ασφάλεια και αυτά που δικαιούμαστε τον 21ο αιώνα, που έχουμε τέτοια ανάπτυξη της τεχνολογίας και της επιστήμης αλλά δε χρησιμοποιούνται για τις δικές μας ανάγκες ακριβώς επειδή είναι κόστος. Για αυτό καλούμε η οργή και η αγανάκτηση του κόσμου να συνεχιστεί και να τιμωρήσει τις κυβερνήσεις και τις πολιτικές και την πολιτική της Ε.Ε.».

Στη συνέχεια η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας Στέλλα Αναστασίου κάλεσε όλους τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τη νεολαία και όλο το λαό να συμμετάσχει στην απεργιακή κινητοποίηση. «Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις προηγούμενων ημερών δείχνουν το δρόμο. Το δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης ώστε το έγκλημα στα Τέμπη να μην συγκαλυφθεί. Η σημερινή κυβέρνηση αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, επιχειρούν να κρύψουν την πραγματική αιτία αυτής της τραγωδίας. Ρίχνουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον και κρύβουν τον πραγματικό ένοχο, την πολιτική της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης που υπηρετούν πιστά όλοι τους. Πίνουν νερό στο όνομα της Ε. Ε της πολιτικής της απελευθέρωσης των μεταφορών και θυσιάζουν την ασφάλεια των επιβατών στο βωμό του κέρδους. Μετράνε την αξία της ανθρώπινης ζωής με κριτήριο το κόστος. Η ζωή μας δεν είναι κόστος, έχει αξία…

Αυτή την πολιτική του κόστους- οφέλους τη γνωρίζουμε καλά και στα δημόσια σχολεία. Όλοι βιώνουμε τα τεράστια προβλήματα στις σχολικές υποδομές, την έλλειψη προσεισμικού ελέγχου, την εγκατάλειψη και την υποχρηματοδοτήση του δημοσίου σχολείου που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων μαθητών και εκπαιδευτικών. Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τη νέα γενιά. Συνεχίζουμε τον αγώνα για την προστασία της ζωής, της υγείας και της μόρφωσης για όλο το λαό. Όλες και όλοι την Πέμπτη στην πλατεία Σάκη Καράγιωργα, να φωνάξουμε ακόμα πιο δυνατά, καμία συγκάλυψη του εγκλήματος στα Τέμπη…».

Ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Νίκος Σπηλιόπουλος κάλεσε όλους και όλες να γεμίσουν την κεντρική πλατεία την Πέμπτη και να βροντοφωνάξουν «φτάνει πια η κοροϊδία από την κυβέρνηση για το έγκλημα των Τεμπών καθώς όλα αυτά γίνονται για τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου και την Ε.Ε. όλοι μαζί στον αγώνα…».

Από την πλευρά του το μέλος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πέτρος Καπαρέλης σημείωσε πως «… είναι ευτύχημα που ο λαός όρθωσε το ανάστημά του μέσα από ένα μέτωπο κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα. Το έγκλημα στα Τέμπη είναι συνέχεια της εγκληματικής πολιτικής για την κερδοφορία και την ιδιωτικοποίηση μεγάλων επιχειρήσεων και εταιριών. Ακόμα και σήμερα βλέπουμε ότι προσπαθούν να περάσουν νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του νερού».

Ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου και Περιχώρων Χρήστος Τσαγκάρης, κάλεσε όλους τους συνταξιούχους ως ενεργό κομμάτι της κοινωνίας να διατρανώσουν την αντίθεσή τους σε όλα αυτά που συμβαίνουν έτσο ώστε να μην γίνει άλλο τέτοιο έγκλημα, να παρθούν μέτρα, και να πληρώσουν όλοι όσοι ευθύνονται γι αυτά που συνέβησαν.

Με τη σειρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Π.Ε. Ηλείας Ανδρέας Ασημακόπουλος, τόνισε ότι «…το έγκλημα στα Τέμπη είναι μια δολοφονία, μια δολοφονία  κατά των παιδιών μας, μια δολοφονία κατά της νέας γενιάς. Θα πρέπει με αφορμή αυτό και μέσα από συλλογικές διαδικασίες και συνεχή αγώνα να αλλάξουμε τα δεδομένα που μας έχουν επιβάλει τόσα χρονιά. Θα πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι η ανθρώπινη ζωή, και αξιοπρέπεια η ίδια μας η επιβίωση πρέπει να έχει μεγαλύτερη αξία από ότι έχουν τα κέρδη των επιχειρήσεων. Με αυτό και με την ελπίδα ότι με μαζικές κινητοποιήσεις μπορεί κάτι να γίνει θεωρώ ότι όλοι την Πέμπτη πρέπει να είμαστε στην κεντρική πλατεία Πύργου».

Τέλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Πύργου Γιάννης Γεωργίου, πρόσθεσε πως:  «Συμμετέχουμε στην πανελλαδική απεργία, ώστε όλοι μαζί να διατρανώσουμε την απαίτηση μας να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα των Τεμπών και να διεκδικήσουμε καλύτερες δημόσιες υπηρεσίες. Όχι στο ξεπούλημα της δημόσια υπηρεσίας γενικότερα και στην Υγεία και στις μεταφορές και να διασφαλίσουμε καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας».

Google News ilialive.rg

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΤΟΠΙΝΤΖΗΣ