LIVE

motorforum 1520x250

as koryfis 2020

hairthecity 755x150  sotiropoulos skoubouri vets
karaxristos 755x150  gatzos 755x150
manta 755x150  ilialive 755x150 2

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

26|09
2019
15:47

"Οι νέοι ποινικοί κώδικες" - Ημερίδα απο το Δικηγορικό Σύλλογο Ηλείας

Μία ιδιαίτερα σημαντική διημερίδα με θέμα «ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΚΩΔΙΚΕΣ» διοργανώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019, στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου ARTY GRAND HOTEL στην Αρχαία Ολυμπία.

Αφορμή για τη διοργάνωση της συγκεκριμένης επιστημονικής εκδήλωσης   είναι ασφαλώς  η ψήφιση και η έναρξη εφαρμογής του Νέου Ποινικού Κώδικα και του Νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που τέθηκαν σε ισχύ από την 1-7-2019 με τους Νόμους 4619/2019 και 4620/2019 αντίστοιχα. Με την ψήφιση των Νέων Κωδίκων επήλθε μία τομή στο ποινικό δίκαιο  της χώρας με κατάργηση των αρχικών Κωδίκων μετά από 70 σχεδόν χρόνια ισχύος τους, κατά τη διάρκεια των οποίων είχαν γίνει βεβαίως ορισμένες τροποποιήσεις, περιορισμένης όμως κλίμακας ή αποσπασματικού χαρακτήρα. Η κύρωση των νέων Κωδίκων έγινε μετά από νομοπαρασκευαστικές διαδικασίες που κράτησαν σχεδόν δύο δεκαετίες, ενώ όπως είναι γνωστό το θέμα αυτό αποτέλεσε μήλον της Έριδος μεταξύ της απελθούσας και της νέας Κυβέρνησης, η οποία διαφώνησε με αρκετές από τις προβλέψεις των νέων Κωδίκων. Για το λόγο αυτό ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ζήτησε από τις δύο νομοπαρασκευαστικές επιτροπές να συνεχίσουν το έργο τους και να προβούν σε τροποποίηση ορισμένων διατάξεων των νέων αυτών νομοθετημάτων. Μάλιστα οι Επιτροπές αυτές αναμένεται να ολοκληρώσουν το έργο τους εντός της εβδομάδας αυτής και οι πρώτες ανακοινώσεις σχετικά με το περιεχόμενο των νέων ρυθμίσεων θα γίνουν στη συγκεκριμένη εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας, που έτσι αποκτά πανελλαδικό ενδιαφέρον.

Για το λόγο αυτό από το Δικηγορικό Σύλλογο Ηλείας προσκλήθηκαν και θα μιλήσουν στη διημερίδα οι Πρόεδροι των δύο νομοπαρασκευαστικών επιτροπών και συγκεκριμένα ο κ. Χριστόφορος Αργυρόπουλος, παλαιός και έμπειρος ποινικολόγος (Πρόεδρος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για τον Ποινικό Κώδικα) και ο κ. Θεοχάρης Δαλακούρας, Καθηγητής Νομικής Σχολής Δ.Π.Θ. (Πρόεδρος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας), οι οποίοι θα προβούν στις σχετικές ανακοινώσεις. Για τον ίδιο λόγο στην εκδήλωση θα παραβρεθεί και  ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας κ. Δημήτρης Βερβεσός, ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό και θα εκφράσει τη θέση του δικηγορικού σώματος επί των ζητημάτων αυτών.  

Πέραν των ανωτέρω ομιλητές στην ανωτέρω διημερίδα θα είναι εξέχοντα μέλη της νομικής κοινότητας, οι οποίοι θα επιχειρήσουν να φωτίσουν τις διατάξεις των νέων αυτών Κωδίκων και να συμβάλουν στην επίλυση των ερμηνευτικών προβλημάτων που ανακύπτουν. Η διημερίδα είναι διαρθρωμένη σε δύο θεματικές ενότητες, με την απογευματινή συνεδρία της Παρασκευής 27/9/2019  (ώρα έναρξης 18:00),  να είναι αφιερωμένη στον Νέο Ποινικό Κώδικα και την πρωινή συνεδρία του Σαββάτου 28/9/2019 (ώρα έναρξης 10:00), στον Νέο Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Ειδικότερα, στην απογευματινή συνεδρία της Παρασκευής 27/9/2019, που θα ξεκινήσει με χαιρετισμό του οικοδεσπότη Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας Δημήτρη Δημητρουλόπουλου και θα προεδρεύσει ο κ. Βασίλειος Αλεξανδρής, πρώην Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας και της Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, ομιλητές θα είναι, πέραν των ανωτέρω, ο κ. Ιωάννης Γιαννίδης, ομότιμος καθηγητής Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ, μέλος νομοπαρασκευαστικής επιτροπής ΚΠΔ και ο κ. Κωνσταντίνος Ντάλτας, Δικηγόρος Αθηνών, ΔΝ. Το Σάββατο 28/9/2019 θα ακολουθήσει πρωινή συνεδρία με προεδρεύοντα τον κ. Νικόλαο Παντελή, Αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου ετ και ομιλητές τον κ. Αριστομένη Τζαννετή, επίκουρο καθηγητή Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ, μέλος νομοπαρασκευαστικής επιτροπής ΚΠΔ και τον κ. Οββαδία Ναμία, Δικηγόρο Αθηνών, ΔΝ.

Ενδεικτική του ενδιαφέροντος που προκαλεί η εκδήλωση αυτή είναι και η συμμετοχή στις εργασίες της αρκετών Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, που θα παρέμβουν στις συνεδρίες, όπως του Πρόεδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών κ. Αθανασίου Ζούπα, του Προέδρου  του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Αθανασίου Θεοδόση, του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ζακύνθου κ. Ιωάννη Γιατρά, του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Χρήστου Παΐσιου κα, ενώ μεγάλη αναμένεται η συμμετοχή δικηγόρων, δικαστών και εισαγγελέων της εφετειακής μας περιφέρειας και όχι μόνο.

Μετά το πέρας κάθε συνεδρίας θα ακολουθήσουν ερωτήσεις, παρεμβάσεις και συζητήσεις, ενώ ο Δικηγορικός Σύλλογος έχει φροντίσει για την ξενάγηση των επισκεπτών στα αξιοθέατα της περιοχής μας .

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

28ης Οκτωβρίου 1 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.