LIVE

motorforum 1520x250

as koryfis 2020

hairthecity 755x150  sotiropoulos skoubouri vets
karaxristos 755x150  gatzos 755x150
manta 755x150  ilialive 755x150 2

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

30|09
2019
07:15

Πύργος: Επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας καταφυγίου αδέσποτων - Η πρόταση για το Μεσολογγάκι

Με τα κρούσματα, εγκατάλειψης, κακοποίησης, δηλητηρίασης κυρίως σκύλων, φαίνεται περισσότερο από ποτέ επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας ενός σύγχρονου καταφυγίου αδέσποτων στο δήμο Πύργου. Ενός καταφυγίου αν είναι δυνατόν διαδημοτικού σε συνεργασία και με τους υπόλοιπους δήμους του νομού Ηλείας, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που οξύνεται διαρκώς.

Μόνο τις τελευταίες ημέρες στον Πύργο υπήρξαν δύο περιστατικά εγκατάλειψης κουταβιών σε δρόμους της πόλης, αρκετά περιστατικά με δηλητηριάσεις από φόλες και πλέον οι φιλοζωικοί σύλλογοι αδυνατούν να σηκώσουν το βάρος και κυρίως το κόστος για την φροντίδα, στείρωση και φιλοξενία των αδέσποτων. Συνεχίζουν να βοηθούν όμως οι δυνατότητες πλέον είναι πάρα πολύ περιορισμένες.

Η δημιουργίας ενός καταφυγίου θα μπορέσει να δώσει κίνητρο και στους εθελοντές των φιλοζωικών σωματείων για να προσφέρουν μέσα από οργανωμένη δομή στα ζώα και το αποτέλεσμα με τη συμβολή των δήμων μπορεί να υπάρξει εξαιρετικό.

mesologgaki2

Καταφύγιο στο Μεσολογγάκι;

Το ilialive.gr είχε καταθέσει δημόσια πρόταση και επί της θητείας του πρώην δημάρχου Πύργου Γαβρίλη Λιατσή, για αξιοποίηση ενός χώρου που άλλοτε «θυσιάζονταν» οι ζωές των ζώων, τα παλιά δημοτικά σφαγεία στο Μεσολογγάκι. Στις εγκαταστάσεις που φαίνεται πως μπορούν με την κατάλληλη παρέμβαση να μετατραπούν σε καταφύγιο αδέσποτων, μπορούν να δραστηριοποιηθούν οι εφτά δήμοι της Ηλείας και να χρησιμοποιήσουν από κοινού τα κονδύλια που διατίθενται. Εκείνο που είχαμε πληροφορηθεί όταν είχαμε καταθέσει την πρότασή μας για το Μεσολογγάκι και είχε γίνει αυτοψία από τις υπηρεσίες του δήμου, ήταν πως κάποιοι στην περιοχή είχαν ενοχληθεί φοβούμενοι την όχληση που μπορεί να υπάρξει εκεί από μια τέτοια δραστηριότητα. Καλούμε έστω και τώρα τη νέα δημοτική αρχή, να επανεξετάσει αυτή την προοπτική, να αξιοποιηθεί τμήμα της περιουσίας του δήμου που τώρα ρημάζει από την εγκατάλειψη και να δημιουργηθεί εκεί όχι μόνο ένα καταφύγιο για τα αδέσποτα, αλλά ένα πρότυπο κτηνιατρικό κέντρο για τα ζώα συντροφιάς στη λογική των ανάλογων δομών που υπάρχουν στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, για να δείξουμε επιτέλους την πραγματική αγάπη μας για τους τετράποδους φίλους μας.

mesologgaki3

Λήγει αύριο η προθεσμία

Με απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών,  Οικονομικών, και του Αν. Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εκδόθηκε η ΚΥΑ (1593/166597/05-07-2019  ΦΕΚ Β 2894/05-07-2019) για τον καθορισμό των προϋποθέσεων και της διαδικασίας χρηματοδότησης των Δήμων και των Συνδέσμων Δήμων για τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς, για την υλοποίηση των ενεργειών διαχείρισης τους για το έτος 2019, όπως την περισυλλογή, την ηλεκτρονική σήμανση, την καταγραφή, την αποπαρασίτωση, τη στείρωση, τον εμβολιασμό, την αποθεραπεία (συμπεριλαμβανομένης της αντιμετώπισης της λεϊσμανίασης), τη σίτιση, την υιοθεσία ή την επανένταξη, ώστε να εξασφαλίζεται η συμμόρφωση με τις διατάξεις του ν.4039/2012, όπως αυτός ισχύει.

Η χρηματοδότηση ανέρχεται σε ποσοστό μέχρι εβδομήντα τοις εκατό (70%) του συνόλου των επιλέξιμων δαπανών που έχουν πραγματοποιήσει και εξοφλήσει. Ειδικά η χρηματοδότηση για το κόστος σίτισης των ζώων ανέρχεται σε ποσοστό μέχρι πενήντα τοις εκατό (50%) των δαπανών που έχουν πραγματοποιήσει και εξοφλήσει οι φορείς για το σκοπό αυτό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΑΟΚ Ηλείας, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι φορείς (Δήμοι-Σύνδεσμοι Δήμων) για την υποβολή της αίτησης - συνημμένων δικαιολογητικών ( σύμφωνα με το άρθρο 4  της ανωτέρω ΚΥΑ και την υπ’. αριθμ. 1602/168880/08-07-2019 διευκρινιστική εγκύκλιο του ΥΠΑΑΤ)  στο Τμήμα Κτηνιατρικής ΔΑΟΚ Ηλείας έως 01-10-2019.

mesologgaki4

mesologgaki5

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

28ης Οκτωβρίου 1 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.