andritsou 181025

Φροντιστήρια Καίσαρης sotiropoulos skoubouri vets

03|11
2018
11:51

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

Πύργος: Σημαντική η ανάδειξη του προσκυνηματικού τουρισμού

«Από την Αρχαία Ολυμπία στη Σύγχρονη Ηλεία» ήταν ο τίτλος του Γ΄ Πανελλήνιου Συνεδρίου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων που ξεκίνησε την Παρασκευή με επιτυχία στο Συνεδριακό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και ολοκληρώνεται την Κυριακή.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνημάτων Περιηγήσεων. Η συμμετοχή είναι ιδιαίτερα μεγάλη καθώς εκτός από τους τοπικούς φορείς και συλλόγους, η άφιξη πολλών εκπροσώπων από περισσότερες από 50 Μητροπόλεις της χώρας, προκάλεσε εντύπωση. Στο συνέδριο συμμετέχουν 100 σύνεδροι από 55 Μητροπόλεις από το σύνολο των 68 της χώρας μας.

Πρόκειται για μια συνδιοργάνωση του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος (Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας), του Συλλόγου Ξενοδόχων Πύργου, του Δήμου Πύργου και του ΕΒΕ Ηλείας. Στο συνέδριο συμμετέχουν μεταξύ άλλων πέραν των θρησκευτικών εκπροσώπων και στελέχη του Ελληνικού αλλά και του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού και της υπουργού Τουρισμού.

Ο αγιασμός από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωλένης κ.κ. Αθανάσιο σήμανε και την έναρξη του συνεδρίου, για να ακολουθήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κκ Γερμανός και η σύντομη αναφορά του στα οφέλη της περιήγησης και ιδιαίτερα της θρησκευτικής περιήγησης.

imerida proskin 2

imerida proskin 3

imerida proskin 4

imerida proskin 5

imerida proskin 6

imerida proskin 7

imerida proskin 8

imerida proskin 9

imerida proskin 10

Το απόγευμα της Παρασκευή οι διοργανωτές παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου.

sun typou

O πρόεδρος του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και Μητροπολίτης Δωδώνης κ.κ.Χρυσόστομος, στάθηκε στην θέση την οποία βρίσκεται εδώ και δέκα χρόνια και στην προσπάθεια που καταβάλεται όλο αυτό το διάστημα για την ανάδειξη των θρησκευτικών μνημείων.  «Όταν ξεκίνησα τη διακονία στην εκκλησία, μεταξύ των άλλων πήγα και στην Κίνα όπου εκεί δεν μπορούσαν να μιλήσουν για Χριστιανισμό,  διότι απαγορευόταν ρητώς. Τους είπα ελάτε που έχουμε θάλασσα, βουνό και πολιτισμό όπως εσείς και όταν βρίσκεστε στην αναψυχή θα σας θυμίσουμε ότι υπάρχει και η ψυχή. Δεν ήταν εύκολο να το καταλάβουν, αλλά αυξήθηκε κατά 170% η αίτηση βίζας. Αυτό σημαίνει πως αποδίδει η προσπάθεια που αποβλέπει στην πνευματική κατάρτιση των ανθρώπων που επισκέπτονται τα μνημεία μας…”. Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Δωδώνης σημείωσε πως “… στην πραγματικότητα όλοι μέσα τους πιστεύουν κάπου που τους οδηγεί άλλοτε στην καταστροφή και άλλοτε στην αλήθεια. Αυτή είναι η προσπάθεια η δική μας, να τους οδηγήσουμε στην αλήθεια. Δεν μας ενδιαφέρει το οικονομικό μέρος, μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα του επηρεασμού του πνευματικού που θα υποστεί ο άνθρωπος όταν επισκευτεί ένα μνημείο της πίστεώς μας. Και είπαμε ότι δεν απορρίπτουμε τα μνημεία του πολιτισμού που είναι πολλά στην Ελλάδα και που σεβόμαστε τον πολιτισμό κάθε αιώνος που είναι μεγάλος για την Ελλάδα. Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε παρ'ότι είναι η εποχή του υλισμού και οι άνθρωποι περισσότερο κοιτάζουν πόσο καλύτερη θα είναι η διαμονή σε ένα ξενοδοχείο, που είναι και αυτό αναγκαίο, αλλά όχι το πρώτιστο. Εμείς αποβλέπουμε να γίνει συνδυασμός της άνεσης, της φροντίδας, της προσφοράς, αλλά κυρίως αποβλέπουμε στο να κεντρίσουμε την καρδιά του καθενός για να βρει το δέον, που είναι η σχέση του με την αιωνιότητα” είπε ο κ.κ. Χρυσόστομος.

O πρόεδρος Ξενοδόχων Δήμου Πύργου Γεράσιμος Ζαχαρόπουλος στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου δήλωσε πως “… το Συνέδριο που διοργανώνεται με δική μας πρωτοβουλία και τη συνδιοργάνωση και βοήθεια του Συνοδικού Γραφείου της Μητρόπολης Ηλείας καθώς και των συνδιοργανωτών, είναι το πρώτο λιθαράκι που βάζουμε, ώστε σιγά-σιγά να αρχίσουμε να αποκαλύπτουμε με ένα σύστημα εξωστρέφειας να αναδείξουμε τα θρησκευτικά μνημεία και το θρησκευτικό πλούτο της Ηλείας. Όταν λέω "λιθαράκι", εννοώ ότι χρειάζονται πολλές προσπάθειες όχι μόνο από εμάς τους ξενοδόχους. Από εδώ και πέρα, μετά το Συνέδριο θα γίνει μια πιο συντονισμένη δουλειά ακόμα και από εμάς, αλλά αν δεν υπάρχει σωστή συνεργασία και συνέργεια μαζί με τους Δήμους και τις Περιφέρειες, μόνο τότε πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να έχουμε αποτελέσματα. 
Ένας Σύλλογος όσο μεγάλος ή μικρός και να είναι, σίγουρα δεν είναι ο μόνος λίθος που χρειάζεται για να μπορέσει να χτιστεί κάτι μεγάλο. Εφόσον πιστεύω ότι θα έχουμε και τη συμπαράσταση του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Γερμανού αλλά και τη συνεργασία με την Περιφέρεια και τους Δήμους, πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να φέρουμε άμεσα αποτελέσματα, ώστε ο θρησκευτικός προσκυνηματικός και περιηγητικός τουρισμός να έχει ορατά αποτελέσματα στην Ηλεία. 
Εμείς δεν διαφημίζουμε κανέναν συγκεκριμένο τόπο, μιλάμε για Ελλάδα που ξεκινάει από τον Έβρο, αγκαλιάζει την Ήπειρο, κατεβαίνει στα Ιόνια, πηγαίνει στην Κρήτη κλπ. και συνεργαζόμαστε μόνον και μόνον για να έρθουν στην Ελλάδα, χωρίς να λέμε ποτέ πουθενά για το που θα πάνε.Αυτό είναι σημαντικό διότι κανένας από εμάς, παρ'ότι μπορεί να έχουμε ευαισθησίες και να επιθυμούμε τον τόπο μας, δεν διαφημίζουμε κανένας κανέναν συγκεκριμένο τόπο. Μιλάμε για Ελλάδα»…

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Γεώργιος Σταύρος Κούρτης ανέφερε μεταξύ άλλων πως «… όταν άρχισα το Γραφείο Θρησκευτικού Τουρισμού, το οποίο στην πραγματικότητα συνέθεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης και ο οποίος έκανε και το πρώτο άριστο Συνέδριο στη Ζάκυνθο, ξεκινήσαμε να πιστοποιήσουμε και τα διάφορα τουριστικά γραφεία. 
Τα περισσότερα μοναστήρια της Ηλείας δεν τα γνωρίζουν οι τουρίστες. Αυτά πρέπει να γίνουν κτήμα όλων οι οποίοι έρχονται και ιδίως έχουμε μεγάλο ρεύμα τουριστών από τους ορθόδοξους λαούς της Ευρώπης. Πρέπει να ενισχύσουμε αυτό το ρεύμα, να γίνουν γνωστά τα μνημεία και συγχρόνως να γίνει γνωστός και ο ελληνικός μας πολιτισμός.
Όλο το έργο αυτό που κάνουμε είναι χωρίς κανένα οικονομικό ώφελος, αλλά επί εθελοντικής βάσεως και είναι πολυεθνικό. Για σκεφτείτε τον τουρίστα που θα έρθει από την μακρινή Ρωσία, την Πολωνία την ορθόδοξη Σερβία κλπ. και να έρθουν για να δουν το θαύμα του Αγίου Διονυσίου, του Αγίου Σπυρίδωνα. Θα προβληθεί η ορθοδοξία μας, ο λαός μας»… δήλωσε.

 

 


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη