LIVE

motorforum 1520x250

as koryfis 2020

hairthecity 755x150  sotiropoulos skoubouri vets
karaxristos 755x150  gatzos 755x150
manta 755x150  ilialive 755x150 2

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

10|10
2019
09:54

Αγιασμός για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε και για τους μαθητές που φοιτούν στο σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στον Πύργο, με τον καθιερωμένο αγιασμό όπως συμβαίνει άλλωστε σε όλα τα σχολεία της χώρας. Ο αγιασμός τελέστηκε από τον Θεοφιλέστατο επίσκοπο Ωλενής κ.κ Αθανάσιο, ενώ ανάμεσα στους μαθητές που ζητούν μια δεύτερη ευκαιρία στην μόρφωση, βρίσκονταν οι καθηγητές τους, ο πρώην υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης και ο προϊστάμενος της Δευτεροβαθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Βασίλης Δημητρέλος. Ο κ. Μπαξεβανάκης αφού συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και τον διευθυντή, επαίνεσε την προσπάθεια των μαθητών που αξιοποιούν αυτή την δεύτερη ευκαιρία που τους δόθηκε.«Όταν πριν από τέσσερα χρόνια βρεθήκαμε σε κάποιες θέσεις ευθύνης, σε αυτό το νομό υπήρχε μόνο το δικό σας σχολείο, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας του Πύργου. Προτεραιότητά μας ήταν, ότι αυτό δεν έφτανε. Χρειαζόταν να καλύψουμε όλη την έκταση του νόμου. Σήμερα υπάρχουν τέσσερα τέτοια σχολεία, φτιάξαμε σχολείο στην Αμαλιάδα, στη Ζαχάρω και στην Βάρδα. Και έτσι όλοι οι άνθρωποι όπως εσείς, που χρειάζονται μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή τους, την έχουν κοντά στον τόπο της κατοικίας τους.» Πρόσθεσε επίσης ο κ. Μπαξεβανάκης.

Στη συνέχεια ο Βασίλης Δημητρέλος αναφερόμενος στους μαθητές του σχολείου, επεσήμανε ότι: «Θεωρώ ότι είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία να φοιτάτε ως σπουδαστές του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας. Για διαφορετικούς λόγους ο καθένας δεν μπορέσατε να τελειώσετε τις βασικές σας σπουδές. Με αυτόν τον τρόπο πιστεύω ότι σας δίνεται η δυνατότητα να πάρετε το απολυτήριο σας από εδώ, μπορείτε να συνεχίσετε και θα σας παρότρυνα προς αυτή την κατεύθυνση, τελειώνοντας μία ανώτερη σχολική μονάδα στην πορεία σας τελειώνοντας από εδώ, προκειμένου να ενταχθείτε  καλύτερα στο κοινωνικό γίγνεσθαι, να βελτιώσετε την επαγγελματική σας αποκατάσταση. Μέσα στις δυσκολίες που αντιμετωπίζεται να δώσετε έναν ιδιαίτερο χρόνο για τις σπουδές σας σε αυτό το σχολείο, θα έχετε την τύχη να έχετε έναν καταπληκτικό διευθυντή και συνάδελφο τον κ. Αγγελόπουλο που πάντα στέκεται δίπλα σας και σας βοηθάει με κατανόηση, με αξιοπρέπεια και σεβασμό απέναντί σας. Θα ήθελα και εγώ από την καρδιά μου να σας ευχηθώ, καλή χρονιά, με υγεία να έχετε».
 
Ακολούθως ο κ. Αγγελόπουλος πρόσθεσε ότι: «Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι ένα δημόσιο σχολείο και λειτουργεί στον Πύργο από το 2003, η φοίτηση είναι δωρεάν. Αυτά τα σχολεία έχουν γίνει στην ουσία για εσάς. Σας ευχαριστούμε που ήρθατε εδώ, σας ευχαριστούμε που ξεκινάτε μία καινούρια χρονιά. Πρόκειται να αφιερώσετε σε αυτό το σχολείο αρκετό από τον πολύτιμο χρόνο σας. Κάποιοι έρχεσαι αμέσως μετά τη δουλειά, κουρασμένοι, άλλοι φεύγετε μετά το σχολείο για δουλειά, για βάρδια. Άλλοι μετακινήστε από μακρινές οι αποστάσεις, ενώ άλλοι αφήνετε τα παιδιά σας και έρχεστε εδώ σε αυτό το σχολείο. Να είστε σίγουροι ότι αυτή σας η θυσία θα ανταμειφθεί. Αυτή σας η επένδυση θα αποδειχθεί σημαντική για σας. Θα αλλάξει τη ζωή σας. Το σχολείο αυτό θα σας δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στη μόρφωση, τα μαθήματα είναι προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντά σας. Θα σας βοηθήσει μέσα από εκδηλώσεις και δραστηριότητες να αναβαθμίζεται τις γνώσεις σας, τις ικανότητες σας και την προσωπικότητά σας. Θα σας μάθει πράγματα από την τοπική κοινωνία και την αγορά εργασίας. Εξάλλου, σκοπός του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας, είναι η συνολική ανάπτυξη των εκπαιδευομένων και η πληρέστερη συμμετοχή τους στο κοινωνικό, οικονομικό και πολιτισμικό γίγνεσθαι, καθώς και η αποτελεσματικότερη συμμετοχή στον χώρο εργασίας. Θεματοφύλακας αυτού του σχολείου είναι το Υπουργείο Παιδείας και η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και Δια βίου Μάθησης.»

Κλείνοντας ο κ. Αγγελόπουλος θέλοντας να ενισχύσει το αίσθημα της αλληλεγγύης και της ισότητας ανάμεσα στους μαθητές του σχολείου πρόσθεσε: «Αγαπητοί εκπαιδευόμενοι είσαστε όλοι διαφορετικοί, ωστόσο είσαστε όλοι ίσοι. Σε αυτό το σχολείο είστε όλοι ίσοι. Άλλοι είστε νεαροί, άλλοι μεγαλύτεροι σε ηλικία, άλλοι άντρες άλλοι γυναίκες, άλλοι έλληνες, άλλοι αλλοδαποί, όμως είστε όλοι ίσοι. Είστε ενήλικοι εκπαιδευόμενοι σε αυτό το σχολείο. Έχετε όλοι τα ίδια δικαιώματα. Το ίδιο θέλουμε κι εσείς να αισθάνεστε μεταξύ σας. Να αισθάνεστε ίσοι μεταξύ σας και να είστε αγαπημένοι και ενωμένοι. Εδώ θα περάσετε αρκετές ώρες μαζί. Να αισθάνεστε φίλοι και να γίνεται μία ομάδα, η ομάδα των εκπαιδευομένων του ΣΔΕ Πύργου για την σχολική χρονιά 2019 – 2020. Η πόρτα του γραφείου θα είναι ανοιχτή για εσάς, για ότι δε λύνεται ελάτε στο γραφείο. Θα προσπαθούμε να το λύσουμε με τον καλύτερο τρόπο.».

«Θεωρώ ότι είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία να φοιτάτε ως σπουδαστές στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας. Για το λόγο ότι για διαφορικούς λόγους ο καθένας δεν μπορέσατε να τελειώσετε τις βασικές σας σπουδές. Πιστεύω ότι με αυτό τον τρόπο σας δίνεται η δυνατότητα να πάρετε το πτυχίο σας από εδώ, ενώ μπορείτε να συνεχίσετε τις σπουδές σας και θα σας παρότρυνα προς αυτή την κατεύθυνση, προκειμένου να ενταχτείτε καλύτερα στο κοινωνικό γίγνεσθαι, να βελτιώσετε την επαγγελματική σας αποκατάσταση, αλλά και για την καλύτερη μόρφωση των παιδιών σας».

Επίσης ο διευθυντής του σχολείου κ. Δημήτρης Αγγελόπουλος αφού καλοδέχτηκε τους μαθητές του σχολείου και τους επίσημους προσκεκλημένους τόνισε για τη νέα χρονιά. «Το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας είναι ένα δημόσιο σχολείο και λειτουργεί στον Πύργο από το 2003. Αυτά τα σχολεία έχουν γίνει για σας τους μαθητές και σας ευχαριστούμε που είσαστε εδώ. Πρόκειται να αφιερώσετε σε αυτό το σχολείο αρκετό από τον πολύτιμο χρόνο σας. Κάποιοι έρχεστε μετά την δουλειά, κουρασμένοι, άλλοι φεύγετε μετά το σχολείο για δουλειά, άλλοι μετακινήστε από μακρινές αποστάσεις, ενώ άλλοι αφήνεται τα παιδιά σας για να έρθετε σε αυτό το σχολείο. Να είστε σίγουροι ότι αυτή σας η θυσία θα ανταμειφθεί. Αυτή σας η επένδυση θα αποδειχτεί σημαντική. Θα έχετε το κατάλληλο περιβάλλον για να διδαχτείτε και τα μαθήματα θα είναι προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντα σας».

Μηνύματα για την καλύτερη δυνατή λειτουργία του σχολείου απέστειλαν οι βουλευτές Ηλείας κ.κ. Διονύσης Καλαματιανός και Μιχάλης Κατρίνης που τόνισαν πως θα είναι κοντά στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς, σε ότι αυτοί χρειαστούν.

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

28ης Οκτωβρίου 1 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.