kontoxristos 1520x250

 

hairthecity 755x150  sotiropoulos skoubouri vets

19|11
2019
08:13

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

Πύργος: Νέο σπίτι, νέα χαμόγελα για τα παιδιά

Όσο υπάρχουν άνθρωποι, το χαμόγελο θα φωτίζει τα παιδικά πρόσωπα. Το “Χαμόγελο του Παιδιού” απέκτησε χάρη στην προσφορά μιας οικογένειας, ένα νέο σπίτι στον Πύργο. Όμως χρειάζεται αρκετός αγώνας και προσφορά ακόμα για να μπουν μέσα τα παιδιά και να χαρούν αυτό το δώρο. Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος μαζί με την κόρη του και το γαμπρό του, προσέφεραν μια διώροφη μεζονέτα 210 τ.μ. σε περιοχή παραπλεύρως της οδού Αλφειού στις παρυφές της πόλης και τους τελευταίους μήνες συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς για να ετοιμάσουν έως το καλοκαίρι το νέο αυτό χώρο. Όμως χρειάζεται και άλλη προσφορά για να ολοκληρωθεί αυτό το νέο σπίτι, καθώς ένα μεγάλο μέρος του σπιτιού ήταν ημιτελές, ενώ χρειάζονται και αρκετές άλλες παρεμβάσεις τόσο εντός όσο και στον εξωτερικό χώρο έκτασης 4,7 στρεμμάτων.

Χθες βρεθήκαμε στο νέο αυό χώρο μαζί με τους ανθρώπους του “Χαμόγελου” στην Ηλεία και κάποιους απο τους υποστηρικτές αυτής της προσπάθειας για να στείλουμε όλοι μαζί το μήνυμα για την ολοκλήρωση του νέου σπιτιού.

xamogelo 8

Ο υπεύθυνος του συλλόγου Γιάννης Λαμπρόπουλος, μίλησε για την προσπάθεια αυτή. “Είμαστε σε ένα νέο υπέροχο χώρο, που πριν από λίγο καιρό ένας συμπολίτης μας δώρισε στο χαμόγελο του παιδιού. Μια διώροφη οικοδομή με έναν πάρα πολύ όμορφο περιβάλλοντα χώρο, έχοντας όλους τους βοηθητικούς επιπλέον χώρους. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε άλλη μια φορά ένα σπίτι. Να δημιουργήσουμε και να τελειώσουμε ένα σπίτι που θα είναι ικανό να καλύψει κάθε προσδοκία όπως αυτό χρησιμοποιηθεί στο μέλλον. Δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα αν δεν είχαμε ανθρώπους δίπλα μας, τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο που μας δώρισε μαζί με την κόρη του και το γαμπρό του αυτό το ωραίο σπίτι και δίπλα μας έχουμε χορηγούς οι οποίοι πάρα πολλά χρόνια στηρίζουν το Χαμόγελο του παιδιού. Ωφείλω να πώ πως πριν από ενάμιση δύο χρόνια ξεκινήσαμε για να κάνουμε αυτό εδώ, ένας φίλος ο Γιώργος Κλουκίνας που του είπα ότι έχουμε αυτό το θέμα, μου ειπε πως θα το φτιάξουμε με όλους τους καλούς φίλους μας εδώ στον Πύργο και την Ηλεία. Έπιασε η ευχή του τόπο και σήμερα πραγματικά βλέπουμε ότι υπάρχει οργασμός έργων. Βέβαια οι εποχές είναι δύσκολες και δεν μπορούμε να πούμε ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα μπορέσουν με πάρα πολύ μεγάλη άνεση να δώσουν αυτά που έδιναν μέχρι τώρα. Κι όμως δίνουν το μεγαλείο της ψυχής τους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ όχι μόνο σε αυτούς που είναι εδώ τώρα. Είναι πάρα πολλοί που δεν βρίσκονται μαζί μας. Είναι το Aldemar, ο Ζώης Σιδηροκαστρίτης, οι Υιοί Φώτη Κλουκίνα, ο Άλκης Κουτσανδρέας απο την Αμερική και εύχομαι ότι ίσως μέχρι το καλοκαίρι αυτός ο όμορφος χώρος να πάρει φωνές.

xamogelo 2

Η Κοινωνική Λειτουργός και συντονίστρια του Χαμόγελου στο νομό, Κατερίνα Λιακοπούλου, δεν έκρυψε την χαρά της για τη νέα αυτή δωρεά, για την οποία δεν έχει ληφθει ακόμα η απόφαση για την χρήση που θα έχει ως νέο σπίτι του συλλόγου. “Είναι πραγματικά πολύ μεγάλη η χαρά και η συγκίνηση μας που σήμερα βρισκόμαστε εδώ και μπορούμε να μοιραστούμε τη χαρά μας αυτή με τον κόσμο, με όσους δεν γνωρίζουν αυτό το νέο χώρο που ετοιμάζεται για το Χαμόγελο του Παιδιού. Είναι ένα νέο σπίτι, για το οποίο θα ανακοινώσουμε στην πορεία ποια θα ειναι ακριβώς η δράση του . Πραγματικά η συγκίνησή μας είναι πάρα πολύ μεγάλη γιατί αυτό το σπίτι δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει αν δεν είχαμε δίπλα μας όλους αυτούς τους ανθρώπους που σήμερα είναι εδώ και άλλοι τόσοι που δεν είναι. Αυτό το οίκημα έχει πολλούς αφανείς ήρωες που είναι δίπλα μας όχι μόνο στη δημιουργία αυτού του σπιτιού αλλά και από την πρώτη στιγμή δίπλα στο χαμόγελο του παιδιού σε πάρα πολλές δράσεις. Με το που θα σηκώσουμε το τηλέφωνο και θα επικοινωνήσουμε με αυτούς τους ανθρώπους και θα ζητήσουμε τη βοήθειά τους, δεν θα μας πουν όχι απο την πρώτη στιγμή. Αυτό το σπίτι έχει ακόμα πάρα πολύ δουλειά. Σίγουρα θα χρειαστούμε τόση και άλλη τόση βοήθεια, όχι μόνο απο αυτούς τους ανθρώπους αλλα και από πολλούς άλλους εκεί έξω έχουν τη διάθεση και τη δυνατότητα. Η σημερινή παρουσίαση είναι και ένα κάλεσμα εκεί έξω προς τον κόσμο που έχει τη δυνατότητα να στηρίξει την προσπάθεια αυτή του Χαμόγελου, να ενώσει τις δυνάμεις του, μαζί με όλους εμάς για να μπορέσει το σπίτι αυτό σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να μοιράσει πολλά πολλά παιδικά χαμόγελα”.

xamogelo 3

Μίλησαν οι υποστηρικτές

Επιχειρηματίες που με ανιδιοτέλεια στηρίζουν την προσπάθεια του “Χαμόγελου του Παιδιού” τα τελευταία χρόνια στο νομό, βρίσκονται δίπλα και σε αυτή την προσπάθεια. Ο ηλεκτρολόγος μηχανικός εξειδικευμένος στα φωτοβολταϊκά συστήματα, Ζώης Σιδηροκαστρίτης, δήλωσε ότι “… είναι γνωστή και καταξιωμένη η προσφορά που έχει το χαμόγελο του παιδιού στην κοινωνία και χαιρόμαστε για το νέο σπίτι που κατασκευάζει εδώ στην περιοχή μας και δίνουμε τις καλύτερες ευχές να ολοκληρωθεί το σπιτι και να έχει τα αντίστοιχα αποτελέσματα σε χαμόγελα παιδιών. Εμείς απο την μεριά μας βοηθάμε με την τεχνογνωσία μας πάνω στο θέμα ενέργειας και φωτοβολταϊκών ώστε αυτό το σπίτι να έχει ένα φωτοβολταϊκό σύστημα για να έχει το δικό του ρεύμα και να μειώσει τα λειτουργικά του έξοδα και να έχει χαμηλό κόστος σε ρεύμα”.

xamogelo 4

Ο Γιώργος Κλουκίνας από το κατάστημα υδραυλικών, χρωμάτων, εργαλείων “Υιοί Φ. Κλουκίνα” στον Πύργο” είπε ένα μεγάλο μπράβο στον κ. Λαμπρόπουλο και το “Χαμόγελο”, “…γιατί αξίζει πάρα πολλά και η δουλειά που προσφέρει για τα παιδιά που έχουν πραγματικά ανάγκη είναι οτι καλύτερο. Και εμείς όσο μπορούμε θα βοηθάμε γιατί τα παιδιά είναι το μέλλον αυτού του τόπου.

Από το ξενοδοχείο Aldemar παραβρέθηκαν η μηχανικός Ιουλία Γκουβέρου και η υπεύθυνη Ανθρώπινου δυναμικού Χρύσα Στυλιανίδη. “Εμείς δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα λιγότερο από το να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα του Χαμόγελου του Παιδιού και να κάνουμε το αυτονόητο. Να δώσουμε αυτό που μπορούμε από το στάδιο της κατασκευής σε αυτό το σπίτι για να φτιαχτεί ένα άρτιο σπίτι για να δώσουμε ευτυχία και χαρά στα παιδιά. Θα είμαστε δίπλα στη συνέχεια της κατασκευής και θα προσφέρουμε το μέγιστο δυνατό που μπορούμε σαν επιχείρηση. Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε αυτό το έργο” δήλωσε η κα Γκουβέρου.

xamogelo 5

Επί σειρά ετών υποστηρικτής στις δράσεις του “Χαμόγελου του Παιδιού” ο Άλκιβιάδης Κουτσαντρέας (ομογενής από το Μπάφαλο των ΗΠΑ με καταγωγή από το Κ. Σαμικό), σχολίασε ότι “… όσο μπορούμε στηρίζουμε τις προσπάθειες του Χαμόγελου του Παιδιού. Στηρίζουμε τα παιδιά. Θα προσφέρω όσο μπορώ είναι ευχαρίστησή μου. Το κίνητρό μου είναι τα παιδιά και το χαμόγελό τους”.

xamogelo 6

Ακόμα την προσπάθεια υποστηρίζουν οι Γιάννης Παναγούλιας Πολιτικός Μηχανικός (επιβλέπων μηχανικός), Βαγγέλης Φωτεινόπουλος (αλουμίνια), Δημήτρης Καούκης, Αντώνης Γούργουρας (υδραυλικοί), Ανδρέας Κάβουρας (ηλεκτρολογικές εργασίες), Ergon Equipment (αντλία θερμότητας, σώματα), Παναγιώτης Φραγκαντώνης (Επιτάλιο). Ακόμα συμβάλουν και άλλοι υποστηρικτές για την αποπεράτωση του κτιρίου και τη διαμόρφωση των εξωτερικού χώρου.

Η συμβολή όλων είναι πολύτιμη και όποιος άλλος μπορεί να προσφέρει είναι σημαντικό.

xamogelo 7

 

Πύργος, Χαμόγελο του Παιδιού, Το Χαμόγελο του Παιδιού


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.