LIVE

as koryfis 2020

kontoxristos 1520x250

hairthecity 755x150  sotiropoulos skoubouri vets

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

29|11
2019
11:24

Κορτέση: We have a dream, a BIG dream...

Η στρατιωτικός - συγγραφέας Άννα Κορτέση  βρέθηκε την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου στο νηπιαγωγείο Κατακόλου όπου μέσο τηλεδιάσκεψης με τα συνεργαζόμενα σχολεία της χώρας, μίλησε για το δικαίωμα όλων των παιδιών στην Ποιοτική μάθηση ενώ παρουσίασε το βραβευμένο παραμύθι της με τίτλο "Νίνα η Λεμονίτα".

Στη συνέχεια τα παιδιά παίξανε παιχνίδια σχεδιασμού online με τα συνεργαζόμενα σχολεία, ζωγράφισαν τους ήρωες του παραμυθιού και γράψανε ποίημα για την Ποιοτική Εκπαίδευση.

Σκοπός ήταν να αντλήσουν τα παιδιά τρυφερά και θετικά μηνύματα για την αγάπη, την προσφορά, τον εθελοντισμό την αλληλεγγύη και το δικαίωμα όλων στην Ποιοτική μάθηση.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος eTwinning: ''We have a dream, a BIG dream...'' .

(Ονειρευόμαστε έναν κόσμο χαρούμενο και βιώσιμο για όλους και θα παλέψουμε για να το κάνουμε πραγματικότητα).

Σκοπός του προγράμματος είναι μια πρωτοβουλία βάσης που έχει στόχο να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό σε όλους με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο και να ενώσουν οι μαθητές τις δυνάμεις τους για 17 εβδομάδες, με σκοπό όχι μόνο να κατανοήσουν αλλά και να ξεκινήσουν μια μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης της τοπικής και της ευρύτερης κοινωνίας που αφορά στους 17 Παγκόσμιους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης.

Η κ. Κορτέση  δήλωσε:

Θα ξεκινήσω από τον υπέροχο τίτλο του προγράμματος.

Έχουμε ένα όνειρο, ένα μεγάλο όνειρο....

Και το σίγουρο είναι ότι όσο τα παιδιά ονειρεύονται, υπάρχει γι’ αυτόν τον κόσμο ελπίδα.

Ένα νηπιαγωγείο φιλοξενεί τους αυριανούς ενεργούς πολίτες μιας χώρας και εμείς έχουμε χρέος να θέσουμε γερές και δυνατές βάσεις με γνώμονα τις εξελίξεις του μέλλοντος.

Τα παιδιά στο νηπιαγωγείο Κατακολου είναι τυχερά διότι έχουν έναν σωστό πρότυπο να τους καθοδηγεί και να τους μεταδίδει όλα τα θετικά ερεθίσματα.

Ευχαριστώ την κ. Έλενα Αναστασίου για την πρόσκληση, είναι μία από τους παιδαγωγούς που αγαπάνε την δουλειά τους, δίνονται ολοκληρωτικά και με πάθος οδηγούν τα παιδιά στον κόσμο της μάθησης και της γνώσης.

Πέρα όμως από την ολοκληρωμένη και σωστή εκπαίδευση πρέπει όλοι εμείς οι ενήλικες να συνειδητοποιήσουμε τον βαρύ ρόλο μας και να γίνουμε πρότυπα για τα παιδιά. Η κοινωνία έχει την τάση να μιμείται και να επιστρέφει συμπεριφορές. Έχουμε υποχρέωση στις νεότερες γενιές να δείξουμε έναν καλύτερο δρόμο.

Η κ. Ελενα Αναστασίου δήλωσε:

Σήμερα η κ. Κορτέση  Άννα μας μίλησε για τον στόχο 4 του προγράμματος που είναι η Ποιοτική εκπαίδευση και την ευχαριστούμε θερμά για την αποδοχή της πρόσκλησης μας.

Η απόκτηση ποιοτικής εκπαίδευσης είναι η βάση για τη βελτίωση της ανθρώπινης ζωής και της βιώσιμης ανάπτυξης. Σημαντική πρόοδος έχει σημειωθεί όσον αφορά την πρόσβαση στην εκπαίδευση σε όλα τα επίπεδα και τη φοίτηση στα σχολεία των γυναικών και των κοριτσιών. Ωστόσο, απαιτούνται τολμηρότερες προσπάθειες για την υλοποίηση του στόχου της καθολικής εκπαίδευσης.

Διασφάλιση ότι όλα τα κορίτσια και αγόρια θα ολοκληρώνουν μία ελεύθερη, ισότιμη και ποιοτική πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση που οδηγεί σε  αντίστοιχα και τελεσφόρα μαθησιακά αποτελέσματα.

Εξάλειψη των διακρίσεων με βάση το φύλο στην εκπαίδευση και διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης, σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης και της επαγγελματικής κατάρτισης, για τους ευάλωτους, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με αναπηρίες, των αυτόχθονων πληθυσμών και των παιδιών που βρίσκονται σε ευάλωτη κατάσταση.

Ονειρευόμαστε έναν κόσμο καλύτερο για όλους!

Να σημειωθεί ότι η κ. Κορτέση  έχει διαθέσει όλα τα έσοδα από τα βιβλία της για φιλανθρωπικούς σκοπούς ενώ συγκεκριμένα το παραμύθι «Νίνα η λεμονίτα» διατίθεται με σκοπό την ενίσχυση του Κρικκείου Ορφανοτροφείου.

Sites του Ομίλου

28ης Οκτωβρίου 1 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.