LIVE

as koryfis 2020

kontoxristos 1520x250

hairthecity 755x150  sotiropoulos skoubouri vets

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

29|11
2018
10:48

ΕΛΜΕ Ηλείας: Ανακοίνωση για τις «αυθόρμητες» διαμαρτυρίες!!!

Αυτές τις μέρες τα σχολεία και οι μαθητές μας έχουν μπει στο στόχαστρο εθνικιστικών και ακροδεξιών κύκλων. Ο ακροδεξιός και φασιστικός λόγος εισέρχεται επικίνδυνα και στον χώρο της εκπαίδευσης.
 
Ομάδες που δεν κρύβουν το ακροδεξιό τους πρόσωπο, άλλοτε φανερά, με κάποιους μαθητές, εξωσχολικούς και γονείς να προσπαθούν, με χειριστικό τρόπο αλλά και με απειλές, να επιβάλλουν σε διάφορα σχολεία «εθνικιστικές καταλήψεις» μέχρι τις 29/11 χρησιμοποιώντας μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφίσες με ψευδή στοιχεία,κα. Εμφανίζεται ως και ο Πύργος να συμμετέχει σε αυτή την εκδήλωση, με απόφαση ποιανών όμως;  Στο πλαίσιο αυτό δρουν ανοιχτά ή συγκαλυμμένα η εγκληματική Χρυσή Αυγή και άλλες φασιστικές ομάδες τοπικού ή πανελλαδικού χαρακτήρα.

Όλοι αυτοί χρησιμοποιούν ως πρόσχημα το μακεδονικό, την υπόθεση Κατσίφα κ.α. επιδίδονται σε μια πατριδοκαπηλία, με συνθήματα κενά από διεκδικήσεις δικαιωμάτων αλλά γεμάτα μίσος. Από τις συζητήσεις που κάναμε με τα παιδιά σήμερα, στις 26/11, αντιληφθήκαμε άγνοια για τα ιστορικά θέματα, απλά τα παιδιά αναπαρήγαγαν συνθήματα απ’ αυτά που στάλθηκαν μέσω fb. Κυρίως ζητήματα αλυτρωτικού περιεχόμενου,  με μίσος για τους γειτονικούς λαούς, μίσος για τη δημοκρατία, συνθήματα που ανήκουν στο «ρεπερτόριο» των φασιστών της ΧΑ και άλλων συνοδοιπόρων της.

Με τρομακτική ευκολία αυτοί οι ακροδεξιοί κύκλοι προσπαθούν να σπείρουν στη νεολαία ακραίες αλυτρωτικές και εθνικιστικές αντιλήψεις και διεκδικήσεις, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που μπορούν να έχουν για τη χώρα και το λαό μας. Αντί για την προώθηση των ιδεών για τη φιλία και την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, για τη συνεργασία για το κοινό συμφέρον απέναντι στα γεράκια του ΝΑΤΟ και των μεγάλων πολυεθνικών, καλλιεργούν το μίσος και τον πόλεμο μεταξύ των φτωχών. Ο χειρότερος αποδεδειγμένα εχθρός μας είναι ο εθνικισμός και οι αλυτρωτικές απαιτήσεις, από όποιους κι αν καλλιεργούνται και προωθούνται. Χρέος μας είναι να συνεργαστούμε με τους λαούς όλων των χωρών και να εμποδίσουμε την ανάπτυξη του εθνικισμού από όλες τις πλευρές.

Επιδιώκεται το ξέπλυμα της ΧΑ ενόψει και των καταιγιστικών εξελίξεων σε βάρος της, στη δίκη της σαν εγκληματικής οργάνωσης. Ποιος μιλάει αλήθεια! Οι απόντες των κοινωνικών αγώνων σε παιδεία και κοινωνία, οι συκοφάντες των εκπαιδευτικών, οι εχθροί των αγώνων του εκπαιδευτικού κινήματος, που απαιτούν σταθερά ΜΑΤ και εισαγγελέα όταν πρόκειται για μαθητικές και φοιτητικές καταλήψεις για σοβαρά προβλήματα των μαθητών και των σχολείων! Αυτή τη στιγμή τα κενά στα σχολεία της Ελλάδας είναι περίπου 2000, ενώ στην Ηλεία 40 περίπου μόνο στη β/βάθμια.

Η διαρκής λιτότητα, η φτώχεια και το χτύπημα μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων, η αμάθεια και η πολιτιστική παρακμή. Αυτό είναι το καλύτερο λίπασμα στο έδαφος του εθνικισμού. Υπουργός, διοίκηση και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ΜΜΕ σιωπούν ή ανέχονται τις λεγόμενες «εθνικιστικές καταλήψεις» ενώ στην παραμικρή κινητοποίηση επιστρατεύονται νόμοι και τιμωρίες. Καμιά οδηγία, καμιά προσπάθεια επικοινωνίας με τους μαθητές, αποκάλυψης του φασιστικού κινδύνου. Βολεύει μάλλον την κυβέρνηση ο ρόλος του αντίπαλου δέους και παίζει με τη φωτιά! Εξάλλου κυβέρνηση και πολιτική ηγεσία του υπουργείου επέτρεψαν σε μια σειρά από ιδιωτικά σχολεία να καταργήσουν την γιορτή του Πολυτεχνείου(!), ενώ σε  ορισμένα δημόσια μεθοδεύτηκε η υποβάθμισή της στο όνομα μιας δήθεν αναπλήρωση ωρών από καταλήψεις. Το ξέπλυμα της φασιστικής Χρυσής Αυγής από την κυβέρνηση είναι πρωτοφανές. Στη μεγάλη εθνική μας γιορτή της 28ης Οκτωβρίου, η κρατική τηλεόραση φιλοξενεί δηλώσεις του Κασιδιάρη!, δηλωμένου φιλοναζιστή με τη σβάστικα στο στήθος. Οι πολιτικοί απόγονοι του ναζισμού μιλάνε για την αντίσταση του λαού μας ενάντια στο φασισμό! Οι εθνικοί μας αγώνες δεν ανήκουν στη δολοφονική συμμορία της Χ.Α. και στις διάφορες πατριδοκάπηλες σέχτες.

Είναι χρέος του κόσμου της εκπαίδευσης να υπερασπιστεί το σχολείο και τη νέα γενιά από το δηλητήριο του εθνικισμού και του φασισμού. Να μη γίνουν οι μαθητές μας υλικό για να ξεπλυθούν πολιτικά οι δολοφόνοι του Π. Φύσσα . Να μπει φραγμός στην προσπάθεια της ακροδεξιάς να κάνει εκστρατεία με στόχο την ψήφο των 17αρηδων για τις ευρωεκλογές και την υποταγή τους στο σχέδιο ενός εμφύλιου ανάμεσα στους φτωχούς σήμερα και ενός πολέμου στην περιοχή αύριο. Να μην επιτρέψουμε την πατριδοκαπηλία και την εθνικιστική τύφλωση να σπείρει το διαιρετικό μίσος ανάμεσα στους μαθητές μας και να επιβάλλει τη ρατσιστική στοχοποίηση μεταναστών. Να πούμε καθαρά ότι το πρόγραμμα της ΧΑ και του φασισμού είναι οι εικόνες ολέθρου από τις καταστροφές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τα πεινασμένα παιδιά της Κατοχής, το Ολοκαύτωμα των Εβραίων, τα καμένα χωριά από τους Γερμανούς, τα  Καλάβρυτα, το Δίστομο, η Κάνδανος και ο Χορτιάτης…

Να υπερασπιστούμε τη ζωή, την απαίτηση για μόρφωση, δουλειά, ελευθερία και ειρήνη. Είναι ώρα για πρωτοβουλίες του εκπαιδευτικού κινήματος.

Να προχωρήσουμε σε εκδηλώσεις του εκπαιδευτικού κινήματος προς την κοινωνία, καλώντας τα εργατικά σωματεία, τους γονείς και τους μαθητές και τους φορείς του μαζικού κινήματος σε συγκεντρώσεις και άλλες πρωτοβουλίες με αντιφασιστικό, αντιεθνικιστικό, αντιπολεμικό, αντιρατσιστικό χαρακτήρα αλλά και  κοινό αγώνα για μια εκπαίδευση απελευθερωμένη από τα δεσμά των μνημονίων και της αγοράς.

Αλλά και καθημερινά στην τάξη να δώσουμε το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό παρόν με αφιερώματα, με παρεμβάσεις στα μαθήματα, με πρωτοβουλίες της ΕΛΜΕ. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να αναλάβουν δράση μέσα στα σχολεία! Είναι χρέος των εκπαιδευτικών να υπερασπιστούν το σχολείο και τη νέα γενιά από το δηλητήριο του εθνικισμού και του φασισμού. Κανείς να μην ανεχτεί στάσεις και θέσεις που αφήνουν χώρο στο φούντωμα αντιδραστικών αντιλήψεων.

Να αναδείξουμε την ανάγκη για ενίσχυση και όχι υποβάθμιση της γενικής Παιδείας, της Ιστορίας και άλλων μαθημάτων, όπως επιχειρείται στο επικείμενο νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο. Η ιστορία διδάσκει, γι’ αυτό την τρέμουν οι φασίστες, γι’ αυτό δεν τη θέλουν οι δυνάμεις της αντίδρασης. «Τι ενδιαφέρει ένα παιδί το ποιος σκότωσε το Λαμπράκη;», ακούγαμε πρόσφατα, από τη ΝΔ.

Να «φάνε πόρτα» από τα σχολεία όλοι όσοι με δόλιο τρόπο επιδιώκουν να παρασύρουν τους μαθητές μας, ανώνυμα και με ανυπόγραφα καλέσματα, σε ενέργειες και δράσεις που σχεδιάζονται από τους υπόδικους ναζιστές της Χρυσής Αυγής και από διάφορα εθνικιστικά site, που μόλις μέρες πριν, υμνούσαν τον Παπαδόπουλο και τον Χίτλερ!

Το έπος του αγώνα της ανεξαρτησίας, το μεγαλείο της εθνικής μας αντίστασης, τους αγώνες για λευτεριά και δημοκρατία, ο λαός μας τους έχει υπογράψει με αίμα ενάντια σε ξένους και ντόπιους δυνάστες.

Πίσω φασίστες. Είστε ανεπιθύμητοι στα σχολεία.

Sites του Ομίλου

28ης Οκτωβρίου 1 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.