kontoxristos 1520x250

 

hairthecity 755x150  sotiropoulos skoubouri vets

04|02
2019
13:26

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

Πύργος: Έβγαλε ειδήσεις η εκδήλωση για την πρωτοχρονιάτικη πίτα των δικηγόρων

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής στα γραφεία του συλλόγου του, παρουσία των μελών του, δικαστών και συμβολαιογράφων.

Την πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κκ Γερμανός, συνεπικουρούμενους από τον π. Ηλία Παπαγγελή και τον π. Κων/νο Παπαδημητρίου.

Ο κκ. Γερμανός τους ευχήθηκε στη συνέχεια να έχουν δύναμη και υγεία με τις οικογένειές τους αλλά και καθαρό μυαλό για να υπερασπίζονται το δίκαιο των ανθρώπων.

Το κλίμα ήταν ιδιάιτερα θερμό κατά την διάρκεια της εκδήλωσης και έγινε ακόμα πιο ευχάριστο όταν ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας Δημήτρης Δημητρουλόπουλος αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη για την παρουσία του, που όπως είπε έχει γίνει πλέον θεσμός αλλά και τους συναδέλφους δικηγόρους, δικαστικούς και εκπροσώπους φορέων, ανέφερε ότι το 2019 θα είναι μια χρονιά προκλήσεων, στην οποία πρόκειται να συμβούν πολλές αλλαγές με κυριότερη αυτή της αναδιάταξης του καταστατικού χάρτη της χώρας, με την επικείμενη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Πρόκειται για μια διαδικασία στην οποία οι νομικοί οφείλουν να έχουν λόγο και άποψη και θα το κάνουν συντεταγμένα και μέσα από τις διαδικασίες που προβλέπονται τόσο στο πλαίσιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας όσο και στο πλαίσιο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας. Επίσης ο κ. Δημητρουλόπουλος ανέφερε ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας θα συμμετέχει με παρεμβάσεις του στο μεγάλο Δικηγορικό Συνέδριο που συγκαλείται μετά από 20 χρόνια και το οποίο καθορίζει τον τρόπο άσκησης της δικηγορίας και τις εξελίξεις στον τρόπο απονομής της Δικαιοσύνης και θα έχει άποψη σε ορισμένα κρίσιμα ζητήματα και κυρίως στο θέμα των σχέσεων δικαστών και δικηγόρων.

Στη συνέχεια ο κ. Δημητρουλόπουλος αναφέρθηκε σε δυο σημαντικά επιτεύγματα του Συλλόγου, που θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα.

Το μεν πρώτο είναι ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας είναι ένας εκ των πέντε συλλόγων της χώρας, που εντάχθηκε σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα χρηματοδοτούμενης απασχόλησης ασκουμένων και στη συνέχεια νέων δικηγόρων.

«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική βοήθεια που προβλέπεται στο πλαίσιο ενός νέου προγράμματος όπου οι νέοι δικηγόροι που βρίσκονται στο ξεκίνημα μιας νέας προσπάθειας θα έχουν τη δυνατότητα να απασχολούνται σε υπηρεσίες του Δημοσίου,  να ασφαλίζονται και να αμείβονται με αξιοπρεπή αμοιβή για το χρονικό διάστημα της άσκησής τους και αυτό θα επεκταθεί σύντομα και για τους νέους δικηγόρους που έχουν ένα μικρό χρονικό διάστημα δικηγορίας.»

Το δε δεύτερο είναι ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας και συγκεκριμένα το Πρωτοδικείο Ηλείας,  είναι μεταξύ των 20 Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας που εντάσσεται σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα αποκατάστασης δικαστικών Μεγάρων που προβλέπει αρκετά καινοτόμα πράγματα μεταξύ των οποίων ακόμα και λειτουργία Παιδικού σταθμού στους χώρους των δικαστικών μεγάρων για τα παιδιά των δικηγόρων, δικαστικών και δικαστικών υπαλλήλων.

Ύστερα από τις ανακοινώσεις αυτές του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου ο Μητροπολίτης δήλωσε ότι η Μητρόπολη σκοπεύει να  δώσει ένα οικόπεδο στο Δικηγορικό Σύλλογο Ηλείας, έτσι ώστε να φτιάξουν αυτόν τον παιδικό σταθμό.

Ο κκ Γερμανός τοποθετήθηκε επίσης σχετικά με την Αναθεώρηση του Συντάγματος τονίζοντας ότι αυτό για να συμβεί θα πρέπει οι Έλληνες όλοι και οι πολιτικοί να είναι να σε ηρεμία «γιατί όταν όλοι είναι αναστατωμένοι δεν είναι ο καιρός για να κάνουμε αλλαγές σε ένα τόσο σοβαρό θέμα.» 

Στη συνέχεια, ο κ. Δημητρουλόπουλος αφού ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ηλείας για την προσφορά του τόνισε ότι έχουν ήδη το προηγούμενο της προσφοράς της Μητρόπολης επί του ακινήτου αυτού και αυτή είναι μια συνέχεια αυτής της σχέσης Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας και Μητρόπολης και βεβαίως θα είναι μια παραχώρηση εν προκειμένω προς το Ελληνικό δημόσιο γιατί αυτό θα λειτουργήσει σε κάθε Πρωτοδικειακό χώρο.

pita dikigoron 1

pita dikigoron 2

pita dikigoron 3

Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας, Πρωτοχρονιάτικη πίτα

Σχετικά Άρθρα


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.