ilialive 750x150 1 sotiropoulos skoubouri vets

15|02
2019
08:23

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

Αιχμές Μπαλιούκου στο νοσοκομείο Κρεστένων

Στην εκδήλωση της πρωτοχρονιάτικης πίτας, εξέφρασε την πικρία του

Οι αιχμηρές επισημάνσεις του δημάρχου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Σάκη Μπαλιούκου, επισκίασαν την εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Γ.Ν. Κρεστένων. Ο κ. Μπαλιούκος με αφορμή το γεγονός ότι κλήθηκε να τιμήσει τη μικροβιολόγο κα Πανέτα, της χρέωσε τη μη λειτουργία του μικροβιολογικού τμήματος του νοσοκομείου, όταν η ίδια απάντησε πως παρέλαβε μια πρωτόγονη κατάσταση… την οποία οργάνωσε με τον καλύτερο τρόπο.

Στο χαιρετισμό του ο διοικητής του Γ.Ν. Κρεστένων Άκης Χουζούρης εξέφρασε την ελπίδα να λειτουργεί τον επόμενο χρόνο η μονάδα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, οι γιατροί του νοσοκομείου να είναι περίπου διπλάσιοι, καθώς οι διαδικασίες βρίσκονται στη φάση της ωρίμανσης των προκηρύξεων και να έχουμε μια νέα στέγη από πάνω μας. «Του χρόνου τέτοιο καιρό να έχουμε ολοκληρώσει έναν σχεδιασμό δύο ετών. Το λέμε και δημόσια για να έχουμε και μια κριτική από εσάς και να είστε δίπλα μας» σχολίασε.

Παράλληλα αναφέρθηκε στα πρόσωπα και τους συνεργάτες που έχουν βοηθήσει τα τελευταία χρόνια στη λειτουργία της νοσηλευτικής μονάδας και της παροχής υπηρεσιών υγείας στην περιοχή. Έτσι τιμήθηκαν το Δίκτυο Μαιών του Γ.Ν. Αμαλιάδας, ο παιδίατρος Μενέλαος Οικονομόπουλος, ο οφθαλμίατρος Αβραάμ Κωστόπουλος, από το νοσοκομείο Πύργου, ο προϊστάμενος της τεχνικής υπηρεσίας του Γ.Ν. Πύργου Μιχάλης Κωστόπουλος που μαζί με την τεχνική υπηρεσία του δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων να «τρέξουν» οι διαδικασίες για τη μονάδα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης.

Ο διοικητής του Γ.Ν. Πύργου Κώστας Διαμαντόπουλος σημείωσε πως «… το Γ.Ν. Κρεστένων έκανε σημαντικά βήματα που επιβεβαιώνουν την πρόθεσή, τη θέλησή μας να δουλέψουμε για αυτό το χώρο. Όταν είχαν πρωτοέρθει πριν από 30 μήνες με ξενάγησε το προσωπικό στους χώρους του νοσοκομείου και η αλήθεια είναι πως μελαγχόλησα, γιατί ένιωσα πως πραγματικά σε αυτό το χώρο συνέβαινε κάτι σημαντικό. Τον τελευταίο χρόνο έχει επαναλειτουργήσει το ακτινολογικό, που ήταν ένα αίτημα της ευρύτερης περιοχής. Μεταφέραμε το Μικροβιολογικό ιατρείο από το υπόγειο, πιο κοντά στον πυρήνα λειτουργίας αυτού του χώρου που είναι τα εξωτερικά ιατρεία. Για πρώτη φορά για αρκετά χρόνια υπήρξε μια αύξηση του προϋπολογισμού κατά 50% με σκοπό η συγκεκριμένη μονάδα να ενισχυθεί με επικουρικό προσωπικό και στις προτεραιότητές μας είναι να πάρουμε έναν τεχνολόγο ακτινολόγο για το ακτινολογικό και έναν παρασκευαστεί για το μικροβιολογικό γιατί θέλουμε ότι χτίζουμε να το εδραιώνουμε κιόλας γιατί όλα κρίνονται από τη βιωσιμότητα των προσπαθειών μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τη μονάδα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, τόνισε πως το έργο προχωρά σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας και θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, μετά από συνεννόηση και με το υπουργείο Υγείας. «Έχουμε μπει σε μια σειρά και βήμα - βήμα επιτυγχάνουμε τους στόχους που θέτουμε. Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους και ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία. Δεν εννοώ μόνο το προσωπικό του νοσοκομείου, αλλά και το δήμαρχο και την τεχνική του υπηρεσία που χωρίς αυτή δεν θα μπορούσαμε να πάρουμε την έγκριση σκοπιμότητας, δεν είχαμε τη δυνατότητα να συντάξουμε μια τέτοια μελέτη όπου και οι τεχνικές υπηρεσίες του υπουργείου μας είπε πως ήταν και άρτια».

Ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος στο χαιρετισμό του δήλωσε πως βρέθηκε σε απεριόριστα δύσκολη θέση να δώσει έπαινο στην κα Πανέτα και να δίδεται έπαινος σε γιατρούς που συνεργάστηκαν στην μονάδα όπως ο παιδίατρος και ο οφθαλμίατρος, όταν αυτές οι ειδικότητες στο παρελθόν υπήρχαν κανονικά στο νοσοκομείο. Αναφερόμενος στην κα Πανέτα την κατηγόρησε για την παύση της λειτουργίας του μικροβιολογικού τμήματος. «Αυτά είναι μέσα στην ψυχή μας, είναι απομεινάρια μιας πικρίας την οποία αισθανόμαστε και θα την εκφράζουμε πάντα. Εκμεταλλευτείτε τη διάθεση των υπηρεσιών της κοινωνίας μας για το μέλλον για να μπορέσουμε και θα είμαστε έτοιμοι κ. Διοικητά για ότι μέλλει γενέσθαι εδώ όταν θα έχουμε τις μελέτες. Τώρα δεν τις έχουμε. Εμείς ως δήμος είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε γιατί μιλήσατε και για υλικοτεχνικές υποδομές. Να κάνουμε τις μελέτες, το ΕΣΠΑ τελειώνει και ήδη δίνουμε προτάσεις για το νέο ΕΣΠΑ. Και κυρίαρχη θέση για το δήμο στις προτάσεις και το Νοσοκομείο και το Κ.Υ. Ανδρίτσαινας. Σε λίγο θα τελειώσουν οι εκλογές γιατί τώρα βλέπουμε μια Large κατάσταση με μεγάλες δυνατότητες εκταμίευσης μέσα από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων που δεν θα το έχουμε σε ένα μήνα. Ο κ. Κατσιφάρας πρέπει να πιέζεται να βάλει γιατί υπήρχε για ψυχοκοινωνική δράση στο ΕΣΠΑ. Έγώ επιμένω από την πλευρά του δήμου και θα επιμένω πάντα. Εκεί όμως θα πρέπει μέχρι το τέλος της δημοτικής περιόδου να έχουμε την ωριμότητα να υποβάλουμε την πρόταση» είπε μεταξύ άλλων και σημείωσε πως η περιοχή περιμένει το Κέντρο αποκατάσταση και όχι μόνο το τμήμα του που είναι η ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης.

Η κα Πανέτα απάντησε πως «…μετά από τόσα χρόνια, τόσες συκοφαντίες και τόσο διωγμό που έχω υποστεί, έχετε ξεκινήσει να κάνετε κάτι καλό για τον τόπο. Και χαίρομαι που ο δήμαρχος κατάλαβε ότι κάποια πράγματα να αλλάζουν. Δεν μπορεί να είναι όπως ήταν παλιά. Κάποιοι μετέφεραν αυτά που έλεγα όπως ήθελαν. Χαίρομαι που εδώ θα γίνει κάτι καλό για την Ηλεία όχι μόνο για την Κρέστενα. Για εμένα πρωταρχικός σκοπός ήταν να βοηθώ τους συνανθρώπους μας από κάθε μετερίζι. Όταν ήρθα στην Κρέστενα έφτιαξα το μικροβιολογικό, που ήταν σε μια πρωτόγονη κατάσταση. Όταν πήγα στην αιμοδοσία του Πύργου, οι αιμοδοτικοί σύλλογοι ανέβηκαν στους 90 από τους 25. Δεν θέλω να χαλάω, αλλά να αλλάζουμε κάποια πράγματα. Η κοινωνία μας αλλάζει, και εμείς θα πρέπει να αλλάξουμε και να κοιτάζουμε μπροστά» σχολίασε.

gn krest1

gn krest2

gn krest3


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.