telesima 755x150 sotiropoulos skoubouri vets

21|02
2019
07:54

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Ν. Αμαλιάδας κατά διοίκησης για την λειτουργία της Παθολογικής

Ανακοίνωση κατά της διοίκησης του Γ.Ν. Ηλείας, εξέδωσε ο σύλλογος εργαζομένων του Γ.Ν. Αμαλιάδας, δύο ημέρες μετά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος από την Αμαλιάδα.

Αναφέρονται στην λειτουργία της παθολογικής κλινικής της νοσηλευτικής μονάδας και σε άλλα ζητήματα σχετικά με τις εφημερίες. Ο σύλλογος των εργαζομένων συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

"Διανύουμε τον δεύτερο μήνα του 2019 και ενώ θα περιμέναμε να έχει ομαλοποιηθεί η λειτουργία της παθολογικής κλινικής, μετά τις τόσες εξαγγελίες, εντούτοις η εικόνα που παρουσιάζει είναι αποκαρδιωτική.

Εν μέσω αυξημένης ετοιμότητας ,όλες οι παθολογικές κλινικές της χώρας σε επαγρύπνηση υποδέχονταν τους πάσχοντες, εδώ σε μας η απόλυτη σιωπή.. τόσο εκκωφαντική που κάνει πολύ θόρυβο.

Αλήθεια η διοίκηση στην πρόσφατη ανακοίνωση της, από την έδρα μας, γιατί δεν μας είπε μια λέξη για τις εισαγωγές της παθολογικής κλινικής, αλλά επέλεξε συνειδητά να παρουσιάσει τα νούμερα συνολικά, φορτώνοντας την πολύ καλή κίνηση των δυο άλλων κλινικών. Ας δοθούν ξεχωριστά τα νούμερα της κάθε κλινικής να κρίνει ο κόσμος.

Τι έγινε με το νέο σχεδιασμό κατάρτισης του εφημεριακού προγράμματος. Γιατί απέτυχε; 

Ζητήθηκε η συναίνεση των εμπλεκόμενων ιατρών; Απάντησαν;

Ενημερώθηκε η ηγεσία για την άρνηση τους να βάλουν εισαγωγές στην Αμαλιάδα. Ιδρώνει το αυτί κανενός. Θα αναζητηθούν ευθύνες.

Ως πότε η διοίκηση θα μας εμπαίζει. Είχαμε επισημάνει τις επιφυλάξεις μας, στα σχέδια μεταφοράς «πρόθυμων» ιατρών από τον Πύργο να βάλουν εισαγωγές στην Αμαλιάδα.

«Θα τρίβεται τα μάτια σας» μας είπαν, αλλά δυστυχώς τα μάτια μας βαρέθηκαν να μετρούν ασθενοφόρα να μεταφέρουν εισαγωγές στην Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου.

Δυστυχώς εκεί συμβαίνει το εξής παράδοξο.. Έχουν μετατρέψει εξ ολοκλήρου την καρδιολογική κλινική σε παθολογική και τα καρδιολογικά περιστατικά  νοσηλεύονται στην χειρουργική κλινική!

Δεν έφταναν οι δυο θάλαμοι που είχαν παραχωρηθεί αρχικά και όλη η κλινική γέμισε παθολογικά περιστατικά.

Άραγε τι γνώμη έχει για αυτό ο επιστημονικά υπεύθυνος συντονιστής Δ/ντης παθολόγος της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας και πρόσφατα Γ.Ν. Ηλείας ή μήπως η υπηρεσιακή του επάρκεια, εξαντλείται στο να απαγορεύει στους άλλους παθολόγους να βάζουν εισαγωγές στην Αμαλιάδα.

Ως γνήσιος τροχονόμος ρυθμίζει την κυκλοφορία των ασθενοφόρων και επιπλήττει τους επιμελητές του ,που τόλμησαν και έβαλαν δυο εισαγωγές...

Δεν χρειαζόμαστε τροχονόμους και μπασκίνες στην Αμαλιάδα. Γιατρούς ευσυνείδητους που βάζουν το καθήκον πάνω από όλα, που τιμούν τα χρόνια που δούλεψαν εδώ μέσα ,που τιμούν το νοσοκομείο, τους συναδέλφους ,τους συνεργάτες, τους ασθενείς και την κοινωνία που του ανέδειξε και τους εμπιστεύτηκε, για  να απαλύνει τον πόνο της.

Το νοσοκομείο δεν έχει μόνο ντουβάρια. Έχει αξίες, στιγμές, μνήμες και ψυχή. Και έχει και μέλλον.

Όλα αυτά είναι η ζωή μας και όποιος, μας την παίρνει, έχει να λογοδοτήσει. Tα στερνά τιμούν τα πρώτα λέει ο θυμόσοφος λαός, θέλοντας να δείξει την αξία της συνέπειας. Και έγινε η λαϊκή ρήση κριτήριο όσων  πορευτήκαν εδώ μέσα , και κάποια στιγμή άλλαξαν περπατησιά. Οι διοικήσεις έρχονται και παρέρχονται μα στο τέλος ξεχνιούνται, κανένας δεν θα τους θυμάται.

Τον γιατρό όμως που μόχθησε σε μια κλινική και μια μέρα αποφάσισε πως δεν έχει νόημα να υφίσταται και πρέπει να κλείσει ,γιατί μπαίνει εμπόδιο στις φιλοδοξίες του, δεν θα τον ξεχάσει κανένας.  Οι πράξεις του θα τον ακολουθούν για πάντα, σαν τον Εφιάλτη που πρόδωσε τους 300, σε κάθε του βήμα σε κάθε στιγμή.

Σε όλα αυτά που περνάμε ως εργαζόμενοι, με αξίες να δοκιμάζονται και την απειλή του λουκέτου πάνω από το κεφάλι μας, κάποιοι ίσως επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν τις αγωνίες μας και να κάνουν το νοσοκομείο πεδίο προεκλογικών εξορμήσεων και υποσχέσεων.

Ίσως να βολεύονται από την ημιθανή κατάσταση για να ξιφουλκήσουν πύρινους λόγους κατά παντός αντίπαλου και εχθρού.

Με όλο το σεβασμό και τις δημοκρατικές μας ευαισθησίες προς όλους του υποψήφιους πολιτευτές. Συνταχτείτε μαζί μας, σταματήστε τις αντιπαραθέσεις ,αγωνιστείτε ολοι μαζί μας ενωτικά χωρίς αποκλεισμούς ,χωρίς διαγκωνισμούς, καπελώματα και διακρίσεις.

Όλη η πόλη, όλη η Ηλεία, μια γροθιά ,από κοινού με όλους τους φορείς μαζί, για την υγεία, για το νοσοκομείο μας" καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν. Αμαλιάδας.


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.