ilialive 750x150 1 sotiropoulos skoubouri vets

18|10
2018
06:30

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας: Ζητά την παράταση του Νόμου Κατσέλη

Για ένα χρόνο - Σημαντική πρωτοβουλία – παρέμβαση - Θετικά αντιμετωπίζει το αίτημα το Υπουργείο Δικαιοσύνης

Μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβε ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας με σκοπό την παράταση ισχύος του λεγόμενου νόμου Κατσέλη (Ν. 3869/2010), που λήγει στις 31-12-2018. Εκτιμώντας ότι είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των δανειοληπτών που δεν έχουν ακόμη υποβάλλει αίτηση υπαγωγής στο νόμο και κινδυνεύουν με κατάσχεση των περιουσιακών τους στοιχείων και ιδίως της πρώτης κατοικίας τους οι δικηγόροι του Πρωτοδικείου Ηλείας θεωρούν επιβεβλημένη την παράταση της ισχύος του νόμου αυτού τουλάχιστον για έναν ακόμη χρόνο.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας Δημήτρης Δημητρουλόπουλος «ο μεγάλος αριθμός των δικαιολογητικών που πρέπει να συγκεντρωθούν για τη συγκρότηση ενός πλήρους φακέλου σε συνδυασμό με την καθυστέρηση που παρατηρείται από αρκετές υπηρεσίες για τη χορήγηση των απαιτούμενων πιστοποιητικών και κυρίως από ορισμένες τράπεζες για τη χορήγηση των βεβαιώσεων οφειλών καθιστούν την όλη διαδικασία εξαιρετικά γραφειοκρατική και τους ρυθμούς ολοκλήρωσής της ιδιαίτερα βραδείς, με αποτέλεσμα πολλοί συμπολίτες μας να κινδυνεύουν να μην υποβάλουν εμπρόθεσμα την αίτησή τους και να μείνουν εκτός του συστήματος προστασίας του νόμου για λόγους για τους οποίους δεν ευθύνονται οι ίδιοι». Υπενθυμίζεται ότι στο θέμα αυτό ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας αναφέρεται διαρκώς από την αρχή της χρονιάς έχοντας επισημάνει έγκαιρα την ανάγκη παράτασης της εφαρμογής του νόμου.

Με δεδομένο ότι δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής κάποια επίσημη ανακοίνωση για το θέμα αυτό, το ζήτημα απασχόλησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας, το οποίο με ομόφωνη απόφασή του ζήτησε από την ελληνική πολιτεία την παράταση της δυνατότητας υποβολής αίτησης υπαγωγής στο νόμο για έναν χρόνο ακόμη. Την απόφαση αυτή μετέφερε ο κ. Δημητρουλόπουλος στον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Μιχάλη Καλογήρου κατά την παρουσία του τελευταίου στη Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας στην Αθήνα και ακολούθως ζήτησε την υιοθέτηση του αιτήματος και από την Ολομέλεια των Πρόεδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, που συνήλθε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στη Ζάκυνθο.

Μάλιστα το θέμα τέθηκε παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Γιώργου Σάρλη, ο οποίος δήλωσε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει θετικά αυτό το ενδεχόμενο αντιλαμβανόμενη το μέγεθος του προβλήματος. Το αίτημα πράγματι συμπεριλήφθηκε στο τελικό κείμενο συμπερασμάτων της Ολομέλειας και με τον πλέον επίσημο τρόπο διαβιβάστηκε στους συναρμόδιους υπουργούς, στους οποίους περνά πλέον η σκυτάλη για την αντιμετώπιση του προβλήματος και την αποτροπή του κινδύνου χιλιάδες πολίτες να βρεθούν απροστάτευτοι στο έλεος των δανειστών τους, δεδομένου ότι μετά τη λήξη του συγκεκριμένου νόμου δεν θα υπάρχει καμία άλλη δικλείδα προστασίας για αυτούς. Παράλληλα όμως και οι ενδιαφερόμενοι δεν πρέπει να ολιγωρούν και καθώς ουδείς γνωρίζει τι θα συμβεί τελικά, να σπεύδουν στους δικηγόρους τους για την έγκαιρη νομική τους κάλυψη.

Σχετικά Άρθρα


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.