andritsou 181025

Φροντιστήρια Καίσαρης sotiropoulos skoubouri vets

27|02
2019
11:24

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πύργου - Ολυμπίας για τη βιαιοπραγία ενάντια ιατρού

Με αφορμή ακόμη ένα κρούσμα βίας κατά εργαζόμενων ιατρών στο Νοσοκομείο της Καβάλας, εκφράζουμε   την οργή και τον αποτροπιασμό μας για το γεγονός, καλούμε δε το Υπουργείο Υγείας όπως λάβει άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών.

Αυτά δεν μπορεί να είναι άλλα παρά αυστηροποίηση της σχετικής νομοθεσίας ώστε να προβλέπονται βαρύτατες ποινές για όποιον παρενοχλεί ιατρό εν ώρα υπηρεσίας. Υπενθυμίζουμε το αυτονόητο: όποιος με οποιοδήποτε τρόπο (βιαιοπραγία, εξύβριση κ.λ.π.) παρενοχλεί ιατρό ειδικά εν ώρα εφημερίας, τελικά τον παρεμποδίζει να ασκήσει το καθήκον του, επομένως δεν βλάπτει μόνο τον ιατρό αλλά θέτει σε κίνδυνο την υγεία ή ακόμη και την ζωή όλων των ασθενών που ο ιατρός εκείνη τη στιγμή περιθάλπει, για την φροντίδα των οποίων απαιτείται η μέγιστη αυτοσυγκέντρωση, ψυχραιμία και προσήλωση εκ μέρους του ιατρού. Επιπλέον μέτρο συνιστά η στελέχωση των δημοσίων δομών υγείας με το απαιτούμενο προσωπικό ασφαλείας του οποίου η παρουσία δεν θα είναι μόνο τυπική ούτε θα λειτουργεί απλώς ως κινητό γραφείο πληροφοριών του νοσοκομείου, όπως συχνά γίνεται, αλλά θα παρεμβαίνει ουσιαστικά όταν χρειάζεται. Επιπρόσθετο επιβεβλημένο μέτρο αποτελεί βεβαίως και η ειδική εκπαίδευση του υγειονομικού προσωπικού στην αντιμετώπιση κρουσμάτων νοσοκομειακής βίας.

Τέλος δεν πρέπει να λησμονούμε το γενικότερο υπόβαθρο άσκησης της ιατρικής στα πλαίσια του οποίου παρατηρούνται τέτοια περιστατικά και το οποίο χαρακτηρίζεται από υποστελέχωση των δημοσίων δομών υγείας και ελλιπή υλικοτεχνική υποδομή για οικονομικούς μνημονιακώς επιβαλλόμενους λόγους. Γνωρίζουμε επίσης ότι η κρίση έχει σημαντικές επιπτώσεις   εκτός από τις δομές υγείας     και στους πολίτες   οι οποίοι   πολύ περισσότερο σε σχέση με το παρελθόν καταφεύγουν για ιατρική βοήθεια σε αυτές καθιστώντας πολλές φορές δύσκολη την έγκαιρη και άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας.

Όλα τα παραπάνω έχουν ως συνέπεια συχνά οι ασθενείς και οικείοι τους να χρεώνουν στους γιατρούς ανεπάρκειες του συστήματος για τις οποίες δεν είναι οι γιατροί αυτοί που φέρουν την ευθύνη. Αντιθέτως δεδομένης της κατάστασης του Ε.Σ.Υ. μετά από 10 έτη κρίσης δεν θρηνούμε περισσότερους νεκρούς ακριβώς λόγω του φιλότιμου των ιατρών που στηρίζουν την δημόσια υγεία. Επομένως για να κατοχυρωθεί η ασφάλεια ασθενών και ιατρών   απαιτούνται άμεσες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε όλες τις δημόσιες δομές   υγείας.

Διαφορετικά όσο η υγεία και οι δομές της διέπονται από τις μνημονιακές αποφάσεις τα προβλήματα στα δημόσια νοσοκομεία,   τόσο των εργαζομένων όσο και των πολιτών, θα αυξάνονται.

                                                              Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                    Ο Γεν. Γραμματέας

Νίκος Κατσαρός                                                             Χρήστος Γιαννικούλης                                                                          


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη