andritsou 181025

Παιχνιδόκοσμος

Φροντιστήρια Καίσαρης sotiropoulos skoubouri vets

Βιβλιοχαρτοπωλείο Κορκολής Πελοπόννησος Expo

01|03
2019
13:26

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΑΝΟΔΟΣ

Κατάκολο: Για πρώτη φορά ο ΕΟΤ στο Λιμάνι για το πρόβλημα της άγρας πελατείας

Την 27η Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα στην έδρα της 5ης Περιφερειακής Διοικήσεως του Λιμενικού Σώματος ευρεία σύσκεψη με θέμα «Λιμάνι Κατακόλου – Γιάννης Λάτσης, προβλήματα λειτουργίας και εξεύρεση λύσεων».

Στην σύσκεψη που έγινε υπό την προεδρία του Επιθεωρητού Νοτίου Ελλάδος του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, Υποναυάρχου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ κου Ιωάννη Κοντόπουλου, ο οποίος μετέφερε τον χαιρετισμό του Υπουργού Ναυτιλίας κου Φώτη Κουβέλη αλλά και το το αμέριστο ενδιαφέρον του για την εύρυθμη λειτουργία του 5ου σε επισκεψημότητα τουριστικού λιμανιού της χώρας, συμμετείχαν ο Λιμενάρχης Πατρών Πλοίαρχος ΛΣ-ΕΛΑΚΤ κος Δρόσος Ρεΐζης, οΛιμενάρχης Κατακόλου Πλωτάρχης ΛΣ-ΕΛΑΚΤ κος Δημ. Παπαηλιού συνοδευόμενος από τους επιτελείς του, Ανθυποπλοιάρχους ΛΣ-ΕΛΑΚΤ κο Παν. Αγραπίδη και κα Μαριάνθη Ανδριοπούλου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου κος Λεων. Βαρουξής, ο Αντιπρόεδρος τού Δ.Λ.Τ.Π. κος Διον. Αντωνόπουλος, ο Ειδικός Σύμβουλος του Δ.Λ.Τ.Π. Αντιπλοίαρχος ε.α. κος Ζώης Υφαντής ΠΝ, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων και Τουρισμού κος Λύσανδρος Τσιλίδης και η εκπρόσωπος του ΕΟΤ κα Εύα Μοδέ.

Στη σύσκεψη τέθηκαν επί τάπητος τα προβλήματα που ταλανίζουν το λιμάνι μας και ειδικότερα αυτά της άγρας πελατών, της φύλαξης τού λιμανιού, της επέκτασης τού Ελεγχόμενου χώρου (ISPS),καθώς και  της  εφαρμογής  της κυκλοφοριακής μελέτης Κατακόλου στο κομμάτι που αφορά στην χερσαία ζώνη του λιμανιού.

Όσον αφορά στο θέμα της άγρας, ο κος Τσιλίδης ενημέρωσε για τις συνεχείς και επίμονες παραστάσεις του στο Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ, ενώ η κα Μοδέ δήλωσε κατηγορηματικά ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής Κρουαζιεροπλοίων στο Κατάκολο καθ΄ όλη την τρέχουσα τουριστική περίοδο  θα είναι συνεχής η παρουσία στο λιμάνι κλιμακίου του ΕΟΤ, με σκοπό την πρόληψη αλλά και την καταστολή παράνομων πράξεων που αφορούν στην άγρα πελατών.

Για τα θέματα της ασφάλειας, οι εκπρόσωποι του Δ.Λ.Τ.Π. κατάθεσαν τις απόψεις και τις προτάσεις τους, τοποθετήθηκε ο Λιμενάρχης Κατακόλου και μετά από πρόταση του Προεδρέυσαντος της σύσκεψης Υποναυάρχου κου Ι. Κοντόπουλου, αποφασίσθηκαν οι δράσεις που πρέπει να αναληφθούν κατ’ αρμοδιότητα από τους συμμετάσχοντες, καθώς επίσης ότι το Λιμενικό Ταμείο και η Λιμενική Αρχή  θα πρέπει να είναι σε συνεχή επαφή μεταξύ τους με μοναδικό σκοπό την άμεση επίλυση των προβλημάτων προς όφελος του Τουριστικού Λιμανιού και της  Κρουαζιέρας που πρέπει να αποτελεί το πρωτεύων και από τους δύο συνεργαζόμενους φορείς όσον αφορά τις θέσεις τους τις αποφάσεις τους και τις ενέργειές τους.

Από το Δ.Λ.Τ.Π.


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη