LIVE

motorforum 1520x250

as koryfis 2020

hairthecity 755x150  sotiropoulos skoubouri vets
karaxristos 755x150  gatzos 755x150
manta 755x150  ilialive 755x150 2

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

11|03
2019
21:30

Σαλπέας: Έξι ερωτήσεις προς τον κ. Φάμελο ζητούν απαντήσεις

Ο οικονομολόγος Αργύρης Σαλπέας θέτει έξι ερωτήματα προς τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελο, που έρχεται αύριο για την υπογραφή της σύμβασης για το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων.

Στην επιστολή του που απέστειλε στο ilialive.gr αναφέρει τα εξής:

Κύριε Υπουργέ

Επειδή είστε ο επαρκέστερος από πλευράς γνώσης του αντικειμένου, Υπουργός Περιβάλλοντος τα τελευταία χρόνια ,  με την ευκαιρία της υπογραφής της σύμβασης για το «εργοστάσιο διαχείρισης αστικών αποβλήτων»  θέλω και δημοσίως να κάνω τις κάτωθι ερωτήσεις, μήπως και πάρω κάποτε απαντήσεις, διότι όλοi όσους ρωτάω τα τελευταία 10 χρόνια περί άλλα τυρβάζουν.[Περιφερειάρχης Κ.ΛΠ]

α] Αυτό το «εργοστάσιο», δεν κοστίζει παραπάνω από 22 εκ. ευρώ , κατά δημόσια δήλωσή του κυρίου Τσιρώνη, με την οποία συμφώνησε δημοσίως και ο πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ.

Γιατί πρέπει να το πληρώσουμε 33 ή και παραπάνω εκατομμύρια ευρώ; [Τόσα λέει η σύμβαση που θα υπογράψετε]

β] Ο αρχικός σχεδιασμός των εγκαταστάσεων  προέβλεπε 2 ΧΥΤΥ.

Τώρα έχουμε ένα,  το οποίο κοντεύει να γεμίσει,  διότι το χρησιμοποιούμε ως ΧΥΤΑ.

Όταν λοιπόν λειτουργήσει το «εργοστάσιο» πού θα πηγαίνουν τα υπολείμματα, αφού δεν θα υπάρχει δεύτερος ΧΥΤΥ;

γ] Όπως γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα,  το πολύ παλαιότερο εργοστάσιο στους Ταγαράδες Θεσσαλονίκης,  αφενός μεν παράγει ηλεκτρική ενέργεια GWh χρόνια τώρα , αφετέρου δε, σχεδιάζει τη δημιουργία συστήματος τηλεθέρμανσης για τις πλησιέστερες κοινότητες.

Το εργοστάσιο της Τριανταφυλλιάς [που υπογράφεται] γιατί δεν περιέχει το σχεδιασμό του σύστημα τηλεθέρμανσης για τις κοινότητες Καρδαμά και Κορυφής που είναι τόσο πλησίον του;

δ] Γιατι το σχεδιασθέν <εργοστάσιο> δεν προβλέπει  ανταποδοτικά τέλη για την Κοινότητα ΚΟΡΥΦΗΣ εντός των ορίων της οποίας βρίσκεται [μείωση κόστους Kwh η δωρεάν Κιλοβατώρες;

ε] Γιατί αυτό το «εργοστάσιο», δεν θα δέχεται και βίο-οργανικά αποβλητα[στην μελέτη γίνεται απλή αναφορά και όχι τεχνολογική προταση μετά από πιέσεις διαφόρων άλλων ρευμάτων και πηγών, ώστε το παραγόμενο Κομπόστ να είναι πραγματικά εδαφοβελτιωτικό, διότι ξέρετε καλύτερα από το καθένα,  ότι το Κομπόστ που παράγεται με μοναδική Α’ ύλη τα αστικά οργανικά, δεν είναι ούτε σοβαρό εδαφοβελτιωτικό ,ούτε εμπορεύσιμο.

στ] Μήπως ξέρετε εάν έχουν υπογραφεί οι σχετικές συμβάσεις με τους Αγρότες που θα παίρνουν το Κομπόστ ,όπως υποχρεωτικά προβλέπει η ΚΥΑ Κομποστοποίησης του Υπουργείου σας η ο ΚΑΡΔΑΜΑΣ θα πνιγεί από την δυσοσμία;

Σημειώνω ότι η δικαιολογία ότι το «εργοστάσιο» το βρήκατε δημοπρατημένο δεν ευσταθεί, διότι αφενός μεν, ο εργολάβος έπρεπε 10 φορές να έχει κηρυχτεί έκπτωτος, αφετέρου δε και της ΑΤΤΙΚΗΣ δημοπρατημένα ήταν και τα πήρε η ΔΟΥΡΟΥ πίσω.

Προς το παρόν αυτά, διότι εάν βάλλω και τα πολιτικά ζητήματα που προκύπτουν ανάμεσα στον ΕΣΔΑ, που εσείς ψηφίσατε και την υπογραφή του «εργοστασίου» τότε μάλλον δεν θα έχετε απαντήσεις.

Τα υπόλοιπα θα τα πούμε πηγαίνοντας για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές

ΑΡΓΥΡΗΣ ΣΑΛΠΕΑΣ

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

28ης Οκτωβρίου 1 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.