kontoxristos 1520x250

 

hairthecity 755x150  sotiropoulos skoubouri vets

20|10
2018
08:20

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

Χ. Μικελόπουλος: Με προτάσεις ποιοτικής αναβάθμισης για τον Πύργο

Πως η πόλη μπορεί να αλλάξει εικόνα με εύκολες και χαμηλού κόστους παρεμβάσεις

mikelopoulosΟ Χάρης Μικελόπουλος είναι γνωστός για τη μακρά ιστορία που κουβαλά μαζί του απο την οικογένειά του στην πόλη και συνδεδεμένος με ένα από τα πιο εμβληματικά κτίρια του Πύργου, το Rex. Από τη μια υπάρχει η διαχρονική γνώση της αισθητικής της πόλης, μέσα από περιγραφές, διηγήσεις, φωτογραφίες.

Από την άλλη υπάρχει το στοιχείο της επαγγελματικής δραστηριότητας. Ως διακοσμητής έχει σαφή αίσθηση της αισθητικής.

Στον Πύργο, αυτό το “πάντρεμα” ιστορίας και αισθητικής μπορεί σίγουρα να δώσει αποτελέσματα.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα ο Χάρης Μικελόπουλος έχει καταθέσει τις απόψεις του και τις προτάσεις του για παρεμβάσεις σε σημαντικά σημεία της πόλης και το κυριότερο, προτάσεις χαμηλού κόστους…

“Οι προτάσεις που κάνω αφορούν στην καλυτέρευση της ποιότητας ζωής και στην αισθητική αναβάθμιση της πόλης. Δεν είναι έργα βιτρίνας, ούτε περιττές πολυτέλειες που παραβλέπουν σημαντικότερα προβλήματα. Είναι μια ανάγκη ανάμεσα σε άλλες που από την αποδοχή του κόσμου φαίνεται πόσο χρειάζονται” σημειώνει μιλώντας στο ilialive.gr.

“Για να γίνουν αυτά που προτείνω, πιστεύω ότι μπορούμε να ξεφύγουμε από την λογική μεγάλων και δύσκολων έργων. Αντίθετα κινούνται στην βάση παρεμβάσεων μικρής κλίμακας με μεγάλο θα έλεγα αποτέλεσμα. Για τον δήμο είναι σαφώς πιο εύκολο να μπει στην λογική αυτής της διαδικασίας, καθώς με μελέτη και προσοχή μπορούν να διατεθούν χρήματα, όχι πολλά για κάθε παρέμβαση,με σύνεση και λογική. Έτσι θα έχουμε πολλά σημεία παρεμβάσεων, όπου θα αλλάζει πραγματικά η τωρινή εικόνα χωρίς να χρειάζονται φαραωνικά σχέδια και μελέτες” εξήγησε, δίνοντας έτσι την άποψη πως υπάρχει και ο εύκολος δρόμος των έργων αισθητικής παρέμβασης με χαμηλό κόστος και ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Η μακέτα που παρουσίασε με τον χώρο του Αγ. Χαραλάμπους, έκανε πολλούς Πυργιώτες να εκφραστούν πολύ θετικά και να καταλάβουν πως “δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο”…

ag xaralampos

Η πρόταση για το εκκλησάκι του Αγ. Χαραλάμπους...

“Αν μιλήσω για παράδειγμα για τον χώρο του Αγίου Χαραλάμπους, προσωπικά το θεωρώ απαράδεκτο να έχουμε ξεχάσει και υποβαθμίσει ένα από τα ιστορικότερα σημεία της πόλης. Σκεφθείτε ότι αν είσαι επισκέπτης κι όχι ντόπιος και τύχει να περάσεις από εκεί, γιατί θα τύχει, δεν το γνωρίζει κάποιος από άλλο μέρος, θα βρεθείς μπροστά σε ένα μικρό εκκλησάκι, κλειστό πάντα, περιτριγυρισμένο από αυτοκίνητα, χωρίς ούτε μια ενημερωτική πινακίδα για το τι είναι αυτό. Κανείς μα κανείς, στα τόσα χρόνια που έχουν περάσει δεν καταδέχθηκε να φροντίσει αυτόν τον χώρο. Νομίζω ότι είναι καιρός να θυμηθούμε ότι είμαστε κάτοικοι αυτής της πόλης και μας έχει ανάγκη” επισήμανε.

Είμαστε βέβαιοι πως στο συρτάρι του Χάρη Μικελόπουλου, υπάρχουν πολλές ανάλογες ιδέες που μπορούν να υλοποιηθούν στην πόλη. Φτάνει κάποιος να τις ανασύρει από το συρτάρι αυτό.
“Μπορούν έτσι να γίνουν πολλά πράγματα που δεν απαιτούν πολλά χρήματα ούτε και χρόνο. Μπορώ να σας απαριθμήσω σειρά άλλων χώρων για να δείτε πόσο εύκολα μπορεί να αλλάξει αυτή η πόλη προς το καλύτερο. Κι ότι κάνω,το κάνω γιατί αγαπώ την πόλη μου. Νομίζω το ότι δημόσια καταθέτω κάποιες προτάσεις οι οποίες είναι στην διάθεση όλων,το αποδεικνύει. Ελπίζω να βρεθούν κι άλλοι συμπολίτες που να έχουν ανάλογη “τρέλα”!” σχολίασε στο τέλος αυτής της μικρής μας συζήτησης…

perifereia b

Το πριν και το μετά στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας

perifereia a

perikleous b

Το πριν και το μετά στην οδό Περικλέους

perikleous a

parking b

Το πριν και το μετά στο χώρο στάθμευσης δίπλα στην κεντρική πλατεία της πόλης.

parking a

Πύργος, Χάρης Μικελόπουλος, Αισθητικές παρεμβάσεις


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.