Σιγαλός - Εποχιακά Είδη

Λιοτρίβι Κουφωλιάς sotiropoulos skoubouri vets

07|10
2019
10:49

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

Χώρες της ΕΕ απαιτούν την κατάργηση των οχημάτων diesel και βενζίνης

Πρέπει επίσης να σταματήσει η «διαρροή άνθρακα» από την πώληση παλιών ρυπογόνων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Η Δανία υποστηριζόμενα από ακόμη 10 ευρωπαϊκές χώρες ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση έως το 2030 να απαγορεύσει πλήρως τα αυτοκίνητα με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, σε μια προσπάθεια μείωσης της ρύπανσης και την καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής.

Η Δανία υπέβαλε την πρότασή της κατά τη διάρκεια συνεδρίασης των υπουργών περιβάλλοντος της Ε.Ε στο Λουξεμβούργο, με την Ευρωπαϊκή Ένωση να σκοπεύει να μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά 40% μέχρι το 2030, ενώ η Κομισιόν σχεδιάζει να τις εξαλείψει πλήρως μέχρι το 2050, προκειμένου να συμβάλει στην μείωση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Ο Dan Jorgensen, υπουργός κλίματος και ενέργειας της Δανίας, ελπίζει πως η απαγόρευση των αυτοκινήτων με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου θα ασκήσει πίεση στην Κομισιόν να προτείνει την σταδιακή κατάργηση όλων των οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης μέσα σε βάθος δύο δεκαετιών.

Τον Οκτώβριο του 2018 η Δανία είχε ανακοινώσει πως θα απαγορεύσει την πώληση όλων των αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης το 2030, αλλά τελικά πήρε πίσω το μέτρο, επειδή παραβίαζε τους κοινοτικούς κανονισμούς της Ε.Ε. Ο Jorgensen συμπλήρωσε πως εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορέσει να συμφωνήσει σε μια μια πανευρωπαϊκή απαγόρευση, θα ήταν καλό να επιτρέψει σε μεμονωμένες χώρες να εφαρμόσουν ένα τέτοιο μέτρο.

Στην ίδια συνεδρίαση, η Λιθουανία, η Λετονία, η Σλοβενία, η Βουλγαρία και αρκετές άλλες χώρες πρότειναν πως πρέπει να γίνουν περισσότερα προκειμένου να σταματήσει η «διαρροή άνθρακα» από την πώληση παλιών ρυπογόνων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων από τη Δυτική στην Ανατολική Ευρώπη.

Πηγή: Newsauto.gr

Σχετικά Άρθρα


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών