LIVE

 

Αφιέρωμα Κατοικία Χειμώνας 2022

bougatsa pasa 755x150 0122 skoutas eshop
hairthecity 755x150 praxitelis anastasopoulos 750x150 1021
Oilympian ΚΟΥΦΟΛΙΑΣ Διαφημιστείτε στο ilialive.gr

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

17|11
2022
08:13

Πύργος: Συστράτευση δυνάμεων συλλόγων και πολιτών για την ανάπτυξη της πόλης

Με κύριο στόχο την συστράτευση δυνάμεων και ιδεών προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα της πόλης του Πύργου, πραγματοποιήθηκε χθες ευρεία σύσκεψη μεταξύ συλλόγων στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου στην Στοά Φίτσιου.

Όπως ξεκαθάρισε αρχικά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, Ηλίας Ξανθούλης, η συνάντηση δεν είχε καμία πολιτική ή αυτοδιοικητική χροιά ενώ συμπλήρωσε πως: «Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε την εκάστοτε αρχή του τόπου, εκφράζουμε την αγωνία μας, είμαστε επαγγελματίες, έχουμε επενδύσει σε αυτή την πόλη, δουλεύουμε σε αυτή την πόλη και θέλουμε να πάει καλύτερα, για να μπορέσουμε να μείνουμε τη δουλειά μας και στον τόπο μας. Και το κυριότερο να σταματήσει η μείωση του πληθυσμού της πόλης μας. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε εμείς είναι την πόλη μας πιο φιλική, ασφαλής αλλά ακόμα να την κάνουμε και προορισμό».

Όπως επεσήμανε στη συνέχεια ο κ. Ξανθούλης το πρόβλημα εστιάζεται στην έλλειψη συντονισμού, συνέχειας και συνέπειας καθώς «… έχουμε μία τάση όλοι μας να μηδενίζουμε ότι έχουν κάνει οι προηγούμενοι και να μην κρατάμε τα θετικά. Πρέπει να βάλουμε το έμεις πάνω από το εγώ».  Προχώρησε μάλιστα στην πρόταση να ιεραρχηθούν οι ιδέες και οι προτάσεις και στη συνέχεια να τεθούν στον δήμαρχο. Από την πλευρά τους μάλιστα να ορίσουν ένα συντονιστικό όργανο που θα παρακολουθεί την εξέλιξη. 

Αναφερόμενος στα προβλήματα της περιοχής, έθεσε ως κύρια, το σοβαρό θέμα της υποστελέχωσης στο νοσοκομείο Πύργου, τις δύο εισόδους της πόλης με την έλλειψη φωτισμού, την έλλειψη χώρων στάθμευσης, κάνοντας μάλιστα για το θέμα αυτό την εξής πρόταση. «Υπάρχουν αδιάθετα οικόπεδα, τα οποία μπορεί να νοικιάσει ο Δήμος κι με μικρό ποσό του 1 € θα μπορούν να παρκάρουν οι πολίτες και να λυθεί το πρόβλημα». Υπογράμμισε όμως ως βασικότερο πρόβλημα όλων το αίσθημα έλλειψης ασφάλειας που επικρατεί στην πόλη του Πύργου, με τα έντονα φαινόμενα παραβατικότητας στα οποία γινόμαστε μάρτυρες σχεδόν καθημερινά.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εστίασης και Συναφών Επαγγελμάτων Πύργου “Διόνυσος” , Νίκος Τζαμαλής, ακολούθως σημείωσε πως: «Το σημαντικότερο απ’ όλα είναι ότι εμείς που βρισκόμαστε εδώ θα πρέπει να κάνουμε και τους υπόλοιπους να αγαπήσουν αυτή την πόλη». Έθεσε μάλιστα ως σημαντικά προβλήματα και ο ίδιος για την ανάπτυξη της πόλης το θέμα του αυτοκινητόδρομου, το νοσοκομείο αλλά και την έλλειψη πανεπιστημιακών τμημάτων. 

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Φωτογράφων Ηλείας «Φωτακτίς» Δημήτρης Παπαϊωάννου, δήλωσε: «Εμείς θα θίγουμε θέματα που έχουν να κάνουν με την αισθητική και την ομορφιά διότι δεν μπορεί να υπάρξει μία εξέλιξη εάν δεν υπάρξει και σχετική βελτίωση ταυτόχρονα. Είμαστε εδώ ως ένας και θα λειτουργούμε με αυτό το σκεπτικό για το καλό όλων» .

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πύργου Διονύσης Μπέλτσος, που παρέστη στη σύσκεψη σημείωσε ότι “… βλέπω μία αδιαφορία, γιατί σε άλλη περίπτωση αυτή η αίθουσα θα έπρεπε να είναι γεμάτη. Για να πάει μπροστά ο Πύργος, αυτοί που εκπροσωπούν τον Πύργο και τον διοικούν θα έπρεπε να είναι Πυργολάτρες. Θα έπρεπε να υπάρχει ένα σχέδιο, μία οργάνωση που θα έπρεπε να έχουν στο πλαίσιο της διεκδίκησης, τους τρόπους πως να μην χάνουμε πράγματα. Γιατί χάνουμε πράγματα, γιατί χάνουμε γιατρούς, γιατί χάσαμε τα ΤΕΙ; Αλήθεια πόσες φορές έχουμε πάει στα υπουργεία να διεκδικήσουμε και να πούμε ως εδώ φτάνει; Ξέρω οτι όταν θα πάει κάποιος άνθρωπος με πυγμή και σχέδιο να διεκδικήσει θα τα καταφέρει. 

Το ότι έφυγαν τα ΤΕΙ είναι ένα μεγάλο πλήγμα για την πόλη. Αυτή τη στιγμή στον Πύργο φεύγουν επιχειρήσεις, φεύγουν νέοι άνθρωποι, πολλοί συνάδελφοί μου μηχανικοί φεύγουν και μένουν μεγαλύτεροι άνθρωποι σε ηλικία, συνταξιούχοι και ουσιαστικά γίνεται μία ανακύκλωση του χρήματος. Σε καμιά περίπτωση η πόλη αυτή δεν πρόκειται έτσι να ορθοποδήσει. Εγώ στο θέμα των ΤΕΙ αν και δεν είχα καμία ευθύνη παραιτήθηκα από δημοτικός σύμβουλος. Δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι η πρωτεύουσα του νομού δεν θα έχει ΤΕΙ. Και υπήρχαν και πάρα πολλοί ακόμα δημοτικοί σύμβουλοι που δήλωσαν παραίτηση και τους τιμάει αυτό. Ο πολίτης του Πύργου έχει δυνατότητες αρκεί να τον ξυπνήσουμε. Αυτή τη στιγμή είμαστε όλοι σε έναν λήθαργο. Έχουμε αποδεχτεί μία κατάσταση, έχουμε αποδεχτεί μία φτωχοποίηση και οτιδήποτε γίνεται. Όλα αυτά όμως για να λυθούν χρειάζεται μία οργάνωση, ένα όραμα και ένα σχεδιασμό.

Λέμε όλοι για τουρισμό. Πως θα έρθει ο τουρισμός; Φτιάξε ένα θεματικό πάρκο τουρισμού. Υπάρχουν πόσα προγράμματα ΕΣΠΑ… Κάποια στιγμή ακούσαμε για ΤΕΦΑΑ. Πως θα μιλήσουμε για ΤΕΦΑΑ αν δεν έχουμε κολυμβητήριο; Να δώσω και εγώ μία ιδέα, απέναντι από το στάδιο, να αγοράσει ή να μισθώσει ο Δήμος της εκτάσεις που υπάρχουν και να φτιάξει έναν πολυχώρο αθλητικών εκδηλώσεων. Έτσι θα καθαρίσει και η είσοδος της πόλης από την παραβατικότητα…» τόνισε ο κ. Μπέλτσος.

Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας Κώστας Πετρόπουλος στάθηκε στο γεγονός ότι στην πόλη δεν μπαίνει ξένος κόσμος. «Πρέπει να μπει ξένος κόσμος στην πόλη και στο νομό γιατί μόνο αυτό θα την τονώσει».

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Λογιστών Φοροτεχνικών Γιάννης Πουλακίδας σημείωσε μεταξύ άλλων πως: «Είμαι ένας νέος άνθρωπος που ουσιαστικά ήρθα στην πόλη μου για να προσφέρω και να δημιουργήσω και απ’ ό,τι βλέπω η πόλη πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Ντρέπομαι να πω ότι είμαι από τον Πύργο. Γιατί δεν βλέπω μία προοπτική στην πόλη μου. Δε βλέπω κάτι που να έχει φως. Να μας δείξει το δρόμο. Σκοπός αυτής της συνάντησης ήταν να φτιάξουμε ένα συντονιστικό πάνω στο οποίο κάθε μήνα εμείς οι σύλλογοι να ασχοληθούμε με το κοινό καλό. Την πρόοδο και την ευημερία…».

Από την συγκέντρωση όπως ενημέρωσε ο κ. Ξανθούλης έλλειπε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, καθώς δεν μπορούσε να παραστεί αφού βρίσκονταν σε έκθεση στο Άργος.  Επεσήμανε όμως, ότι στέκεται αρωγός σε οτιδήποτε συμβαίνει για την ανάπτυξη της πόλης.

emporikos 2

Google News ilialive.rg

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.