Σιγαλός - Εποχιακά Είδη

Αφιέρωμα Κατοικία 2019

Λιοτρίβι Κουφωλιάς sotiropoulos skoubouri vets

16|07
2019
08:48

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

Παρέμβαση του ΕΒΕ Ηλείας για τα φύκια του Κατακόλου

Επιστολή προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστας Νικολούτσος, για το θέμα της κατάστασης που επικρατεί με τα φύκια στην παραλία του Κατακόλου. Σε αυτή ζητά να υπάρξει παρέμβαση για την άρση των προβλημάτων. Η επιστολή κοινοποιείται και στον Λιμενάρχη Κατακόλου.

Η επιστολή

"Όπως γνωρίζετε, το λιμάνι του Κατακόλου «Ιωάννης Λάτσης» είναι από τα σημαντικότερα στη χώρα για την υποδοχή της κρουαζιέρας.

Ένα μεγάλο ποσοστό των επιβατών των κρουαζιερόπλοιων αποβιβάζονται στο Κατάκολο με σκοπό να επισκεφτούν την Αρχαία Ολυμπία, ενώ οι υπόλοιποι για να απολαύσουν τις παραλίες του τόπου.

Τελευταία παρουσιάστηκε ένα δυσάρεστο φαινόμενο, που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την παραλία του Κατακόλου. Η συσσώρευση μεγάλου όγκου φυκιών αναμεμειγμένων με απορρίμματα καθιστά απαγορευτική τη  χρήση για θαλάσσια λουτρά.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η εικόνα του Κατακόλου να αμαυρώνεται και να επηρεάζεται η επισκεψιμότητα και σε άλλα ελληνικά λιμάνια ενώ υφίστανται μεγάλη ζημία οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα.

Το φαινόμενο αυτό είναι ιδιαίτερα σοβαρό, με άμεσο κίνδυνο την μετατροπή αυτού του παραλιακού μετώπου σε λιμνοθάλασσα.

Τα παραπάνω, ενδεχομένως σχετίζονται με τα λιμενικά έργα που έγιναν στο Κατάκολο και το όποιο πρόβλημα έπρεπε να το είχε επισημάνει η περιβαλλοντική μελέτη, την οποία εγκρίνατε.

 Ως εκ τούτου, σας παρακαλούμε ως οι πλέον υπεύθυνοι της διαχείρισης της παραλιακής ζώνης, να ενεργήσετε άμεσα για την άρση των παραπάνω σοβαρών προβλημάτων.

Κλείνοντας, σας επισημαίνουμε ότι η Κρουαζιέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική στην οικονομία του τόπου, αλλά και στην χώρα και οφείλουμε όλοι μας να ενεργούμε αποτελεσματικά για κάθε δυσλειτουργία που επηρεάζει αρνητικά τον παραπάνω τομέα της οικονομίας".


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη