Λιοτρίβι Κουφωλιάς sotiropoulos skoubouri vets

26|08
2019
10:53

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

Από τις 120 δόσεις θα κριθεί ο δημοσιονομικός χώρος του 2020

Το οικονομικό επιτελείο αναμένει με αγωνία τα αποτελέσματα από τις νέες ρυθμίσεις και από τα οποία θα εξαρτηθεί εν πολλοίς η ύπαρξη για φοροελαφρύνσεις τη νέα χρονιά.

Καθοριστικά για τον προϋπολογισμό του 2020 και τον διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο τη νέα χρονιά θεωρεί το οικονομικό επιτελείο τα αποτελέσματα της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών έως και 120 δόσεις.

Από τα αποτελέσματα αυτά, παράλληλα με την εξέλιξη με τα ANFA’s και τα SMP’s, αν δηλαδή επιτραπεί η επιστροφή των κερδών των ευρωπαϊκών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα να χρησιμοποιηθεί για τη διαμόρφωση των πρωτογενών αποτελεσμάτων, θα εξαρτηθεί εν πολλοίς εάν και τι δημοσιονομικός χώρος θα υπάρξει τη νέα χρονιά και, συνεπώς, σε τι βαθμό η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τις προεκλογικές εξαγγελίες της ή χρειαστεί να λάβει και επιπρόσθετα μέτρα.

Το οικονομικό επιτελείο αναμένει με αγωνία τα αποτελέσματα της νέας ρύθμισης για τις 120 δόσεις, με στόχο τον τριπλασιασμό τόσο των οφειλετών που θα μπουν στη ρύθμιση, όσο και τις κατ’ έτος εισπράξεις. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, έως σήμερα έχουν γίνει ρυθμίσεις ύψους 1,86 δισ. ευρώ και στα δημόσια ταμεία έχουν εισέλθει περίπου 215 δισ. ευρώ.

Το νομοσχέδιο για τις φοροελαφρύνσεις, πάντως, κάποιες εκ των οποίων θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ (7 και 8 Σεπτεμβρίου), ακόμα συζητείται. Οι αποφάσεις για το ποιες από τις προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ είναι “ώριμες” για το 2020 θα ληφθούν σε συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών και πριν οριστικοποιηθούν θα υπάρξει επαφή του Χρήστου Σταϊκούρα με τους θεσμούς. Η οδός Νίκης, άλλωστε, είναι σαφής, δεν πρόκειται να κάνει ποτέ οτιδήποτε δεν έχει προηγουμένως συμφωνηθεί με τους δανειστές...

Πηγή: News247.gr

Σχετικά Άρθρα


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.