ilialive 750x150 1 sotiropoulos skoubouri vets

08|10
2019
09:50

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

Άμεσα ρυθμίσεις για τα ληξηπρόθεσμα δάνεια - Τι είπε ο Φ. Κουρμούσης στο ΕΒΕ Ηλείας

Την άμεση ανάγκη, να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων δανείων τους, τόνισε στους Ηλείους δανειολήπτες ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης, στο πλαίσιο της ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Ηλείας με θέμα: «Προστασία Κύριας Κατοικίας - Ρυθμίσεις οφειλών δημοσίου ΑΑΔΕ και ΕΦΚΑ – Κόκκινα Δάνεια – Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Χρεών Νομικών και Φυσικών Προσώπων». 

Ανεξάρτητα με το είδος του δανείου ο κ. Κουρμούσης επεσήμανε ότι είναι απαραίτητο οι δανειολήπτες να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις, είτε με τις τράπεζες, είτε με τα funds, ακόμα και με την Eφορεία σε περίπτωση που έχει εκπέσει η εγγύηση.
 
Σοβαρό πρόβλημα δημιουργείται όμως για τους δανειολήπτες που έλαβαν δάνειο ύστερα από φυσική καταστροφή, για τα οποία δεν προβλέπεται καμία ειδική ρύθμιση, γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει αλυσιδωτές κατασχέσεις, για όλους όσοι δεν μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
 
Κατα την διάρκεια της ομιλίας του στην ημερίδα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστας Νικολούτσος ανέφερε: «Βασικός ομιλητής είναι ο γενικός γραμματέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους Φώτης Κουρμούσης, ο οποίος χειρίζεται εδώ και πολύ καιρό το συγκεκριμένο θέμα. Παλαιότερα είχαμε παρουσιάσει και το θέμα του εξωδικαστικού μηχανισμού που κρίνοντας εκ τους αποτελέσματος αφορά πολύ λίγες επιχειρήσεις της Ηλείας. Το μεγάλο πρόβλημα στην Ηλεία είναι τα πυρόπληκτα δάνεια που χορηγήθηκαν με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου μετά τις πυρκαγιές του 2007.
 
Τα συγκεκριμένα δάνεια έχουν συγκεκριμένο προνοιακό χαρακτήρα καθώς η Ηλεία υπέστη τότε μία απίστευτη φυσική καταστροφή και έκτοτε δεν ανετάχθη ο οικονομικός και κοινωνικός ιστός του τόπου ενώ παράλληλα προέκυψαν κι άλλα θέματα όπως η κρίση που επιβάρυνε τα προβλήματα τα οποία είχαν ήδη οι δανειολήπτες. Για πάρα πολλούς δανειολήπτες, τα πράγματα είναι σε οριακό σημείο. Όλοι ανησυχούν μετά τις πρώτες ενέργειες που οδηγούν τις τράπεζες σε κατάπτωση των εγγυήσεων του τμήματος που αφορά το ελληνικό δημόσιο.
 
Αυτό ανάγκασε πολλούς συμπατριώτες να μην μπορέσουν να εκμεταλλευτούν και το θέμα των 120 δόσεων. Το θέμα για την Ηλεία είναι πολύ μεγάλο. Παράλληλα τίθεται και ένα ευρύτερο θέμα καθώς σε πολλά από αυτά τα δάνεια δεν επιδιώκεται μόνο η είσπραξη αυτών των οφειλών αλλά και η χρήση του δικαιώματος που έχουν οι τράπεζες για τους εγγυητές και αυτό είναι πολύ βαρύτερο καθώς θα συμπαρασύρει και επιχειρήσεις σε αυτό το «σπιράλ» που έχει εξοντώσει την επιχειρηματικότητα στην Ηλεία». 
 
Τέλος ο κ. Κουρμούσης τόνισε ότι όλοι θα πρέπει να εκμεταλλευτούν την δυνατότητα των 120 δόσεων, προσθέτοντας ότι: «Εμείς πάντα ενημερώνουμε για τις νέες εξελίξεις και τα θέματα είναι ήδη γνωστά. Οι τελευταίες εξελίξεις ήταν πριν από μερικούς μήνες και δεν υπάρχουν άλλες εξελίξεις το θεσμικό πλαίσιο αλλά και για το όσα θα πρέπει οι δανειολήπτες να γνωρίζουν. Οι δανειολήπτες καλούνται να ρυθμίσουν απευθείας με τις τράπεζες όπως ρυθμίζουν όλα τα υπόλοιπα δάνεια στη χώρα. Όταν ένα δάνειο δεν πληρώνεται καθόλου τότε η τράπεζα προχωρά σε κατάπτωση του δανείου και το χρέος πάει στην Εφορεία. Οι πολίτες μπορούσαν να προχωρήσουν στην ρύθμιση μέσω των 120 δόσεων που υπάρχουν αυτό τον καιρό». 
 
EVE Kourmousis 2

 


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.