Λιοτρίβι Κουφωλιάς sotiropoulos skoubouri vets

02|02
2019
13:54

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

Το ΕΒΕ Ηλείας στη σύσκεψη για το φυσικό αέριο

To Επιμελητήριο Ηλείας συμμετείχε την Πέμπτη 31/1/2019 στην σύσκεψή – παρουσίαση της μελέτης από το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος καθώς και των θέσεων που προτείνονται για εγκαταστάσεις υποδοχής υγροποιημένου φυσικού αεριού στις πόλεις του Πύργου, της Πάτρας και του Αγρινίου. Εκ μέρους του Επιμελητηρίου Ηλείας συμμετείχε το μέλος του Δ.Σ. και Αντιπρόεδρος της Επιμελητηριακής Εταιρείας Ανάπτυξης Ηλείας κ. Ξανθούλης Ηλίας.

Για την πόλη του Πύργου παρουσιάστηκαν τέσσερεις (4) υποψήφιες θέσεις εγκατάστασης υποδοχής φυσικού αεριού, βάσει των προδιαγραφών που προβλέπει ο νόμος, εκ των οποίων μόνο η μια είναι ιδιοκτησίας του Δήμου. Οι άλλες δυο θέσεις βρίσκονται η μια προς τα Χανάκια, η άλλη προς Αλφειό και η τέταρτη περιλαμβάνει και το οικόπεδο του Δήμου στην περιοχή Συντριάδα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεωργιόπουλος με πρότασή του αιτήθηκε να πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ του ΤΕΕ, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Πύργου, ώστε να εξεταστούν οικόπεδα ιδιοκτησίας της Περιφέρειας για τις εγκαταστάσεις, ενώ το Επιμελητήριο Ηλείας ζήτα να παρευρίσκεται σε αυτήν.

Το Επιμελητήριο Ηλείας χαιρετάει τα οποία αναπτυξιακά έργα γίνονται εντός του Νομού Ηλείας και γενικά στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, που θα ρίξουν το κόστος της καθημερινότητας για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Ο Υπουργός κ. Σταθάκης μας ανακοίνωσε και την δημοπράτηση του έργου σύνδεσης της Πελοποννήσου με το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργεια της υπόλοιπης Ελλάδος στο Ρίο -Αντίρριο και στην Κόρινθο, έργο που ανοίγει τον δρόμο για τις ενεργειακές κοινότητες και θα ρίξει το κόστος παραγωγής σε πολλές επιχειρήσεις – Δήμους και πολίτες .

Σχετικά Άρθρα


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.