Σιγαλός - Εποχιακά Είδη

Αφιέρωμα Κατοικία 2019

Λιοτρίβι Κουφωλιάς sotiropoulos skoubouri vets

08|11
2019
15:58

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

Getting to Zero: Η Διεθνής περιβαλλοντική συμμαχία για πλοία με μηδενικές εκπομπές αερίων

Τα μέλη που απαρτίζουν τη συμμαχία προέρχονται από όλο το φάσμα της ναυτιλίας - Στόχος η πλήρης απαλλαγή της ναυτιλίας από τις εκπομπές άνθρακα

Με στόχο την πλήρη απαλλαγή της ναυτιλίας από τις εκπομπές άνθρακα η συμμαχία Getting to Zero, ένας συνεταιρισμός μεταξύ των Global Maritime Forum, Friends of Ocean Action και του World Economic Forum, επεκτείνεται και δημιουργεί ισχυρούς δεσμούς παγκοσμίως.

Για την επίτευξη του στόχου αυτού έως το 2050 όταν και προϋποτίθεται από τον ΙΜΟ μείωση 50% στις εκπομπές καυσαερίων που επιτείνουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2008, τα Zero Emissions Vessels-πλοία με μηδενική εκπομπή αερίων, είναι απαραίτητο να γίνουν πραγματικότητα έως το 2030.

Τα μέλη που απαρτίζουν τη συμμαχία προέρχονται από όλο το φάσμα της ναυτιλίας, συμπεριλαμβάνοντας οργανισμούς από τραπεζικά ιδρύματα έως πολύ γνωστές πλοιοκτήτριες εταιρείες πλοιοκτησίας και έχουν τη δύναμη να επηρεάσουν τον τομέα που υπηρετεί ο καθένας.

Κοινός παρονομαστής σε αυτή την προσπάθεια είναι η αφοσίωση όλων στον στόχο των ZEVs έχοντας ως γνώμονα την ασφάλεια, την ουδετερότητα μεταξύ τεχνολογικών λύσεων, την εμπορική βιωσιμότητα, της συμμετοχικότητας και της ειλικρίνειας με προσανατολισμό στη δράση καθώς οι συμμέτοχοι

Mέλος της συμμαχίας «Getting to Zero» έγινε πρόσφατα και η ελληνικών συμφερόντων εταιρεία probunkers. Η δική της συνεισφορά θα δοθεί μέσω των εξελίξεων στην αγορά των LNG και bio/synthetic LNG ως ναυτιλιακά καύσιμα.

«Οι στόχοι και το όραμα της Συμμαχίας υιοθετούνται από όλο και περισσότερο κοινό στον κόσμο της ναυτιλίας, καθώς καθίσταται σαφές πως η μοναδική βιώσιμη επιλογή είναι η συνδρομή και συμμόρφωση προς τους στόχους του ΙΜΟ. Στην probunkers θεωρούμε ευθύνη μας την συνεισφορά στο άνοιγμα αυτού του δρόμου υποστηρίζοντας την καθιέρωση του LNG το οποίο ως ναυτιλιακό καύσιμο έχει ήδη κερδίσει την αναγνώριση ως μία από τις επικρατέστερες λύσεις προς το στόχο των Zero Emission Vessels (ZEVs)», δηλώνει ο Αλέξανδρος Προκοπάκης, Chief Executive Officer της probunkers.
 
Πηγή: Protothema.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη