motorforum1520x250

Λιοτρίβι Κουφωλιάς sotiropoulos skoubouri vets

17|05
2019
13:41

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

Γεωργοπούλου - Σαλτάρη: «Εγκρίθηκε το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου - OPEN MALL της Αμαλιάδας»

Η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη εκφράζει την ικανοποίησή της, καθώς ένα σημαντικό έργο για την Ηλεία και συγκεκριμένα την περιοχή της Αμαλιάδας εγκρίθηκε από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. Πρόκειται για τη δημιουργία «Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου» (OPEN MALL), δράση του ΕΣΠΑ 2014-2020 (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα-Επιχειρηματικότητα-Καινοτομία), η οποία στοχεύει στην ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται σε εμπορικές περιοχές και ειδικότερα σε περιοχές που διαθέτουν σημαντικούς πολιτιστικούς πόρους και τουριστική δυναμική. Ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί μέσω της υλοποίησης ενός συνόλου συνεκτικών και αλληλένδετων παρεμβάσεων που αφορούν την αναβάθμιση της λειτουργικότητας και αισθητικής της περιοχής και την οργάνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται εντός της περιοχής αυτής, με υιοθέτηση και χρήση έξυπνων εφαρμογών.

Η δημιουργία του «Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου» της Αμαλιάδας, με προϋπολογισμό 1.898.046,31 ευρώ, θα δώσει τη δυνατότητα σε Δήμο και Επιμελητήριο/Συλλόγους να συνεργαστούν και να αναβαθμίσουν εμπορικούς δρόμους που βρίσκονται σε δίκτυα πεζοδρόμων και οδούς ήπιας κυκλοφορίας, αναδεικνύοντας την αγορά του κέντρου και δίνοντας ταυτότητα στην πόλη, καθώς και στη δημιουργία μιας ακόμα καλύτερης εικόνας της, ώστε να προσελκύει περισσότερους επισκέπτες. Το έργο θα δώσει μια νέα πνοή στην εμπορική αγορά της Αμαλιάδας, με την αναβάθμιση των δημόσιων υποδομών αλλά και με παρεμβάσεις στα καταστήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, αύξησε κατά 92% τον προϋπολογισμό της δράσης πανελλαδικά, λόγω και του μεγάλου ενδιαφέροντος που υπήρξε, καταφέρνοντας να διοχετεύσει 96,3 εκατ. ευρώ, από 50 εκατ. που είχε αρχικά προϋπολογιστεί. Σαν αποτέλεσμα, εγκρίθηκαν και θα χρηματοδοτηθούν κατά 100% συνολικά 57 προτάσεις. Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, εγκρίθηκαν συνολικά 4 προτάσεις, προϋπολογισμού 9.015.279,21 ευρώ.

Με αφορμή το γεγονός της έγκρισης του έργου του «Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου» (OPEN MALL) στην Αμαλιάδα, η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη δήλωσε τα εξής: «Η πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έχει στόχο τον αναπτυξιακό εκσυγχρονισμό της χώρας, μέσω της αξιοποίησης σύγχρονων μορφών οικονομικής δραστηριότητας, ενδελεχούς μελέτης και αντίστοιχων στοχευμένων παρεμβάσεων, με σεβασμό στα χρήματα του φορολογούμενου πολίτη και δίκαιη, διαφανή, ορθολογική διαχείριση των κοινοτικών πόρων, προς όφελος της δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης και, συνεπώς, του δημοσίου συμφέροντος, του συμφέροντος των πολλών.»


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών