LIVE

 

bougatsa pasa 755x150 0122 skoutas eshop
hairthecity 755x150 praxitelis anastasopoulos 750x150 1021
Homework - Κέντρα μελέτης - Πύργος poulain.gr

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

17|09
2022
08:13

Ζαχαράκη: Στη βόρεια Ηλεία για τις τουριστικές προοπτικές

Προσκεκλημένη του δημάρχου Ανδραβίδας - Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα ήταν η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη που την Παρασκευή επισκέφθηκε περιοχές του δήμου, με αφορμή και την διοργάνωση της 88ης Ιππικής Έκθεσης Ανδραβίδας. Βέβαια η υφυπουργός επισκέφθηκε σημεία του δήμου που αποτελούν τοπόσημα αλλά παραμένουν αναξιοποίητα όπως τα λουτρά Υρμίνης στο Κουνουπέλι, την Αγία Σοφία Ανδραβίδας, το νέο σχολείο της περιοχής, αλλά και τις εγκαταστάσεις της Ιππικής Έκθεσης.

Μαζί της ήταν φυσικά πέρα από τον οικοδεσπότη δήμαρχο Γιάννη Λέντζα και τους αντιδημάρχους Αλεξάνδρα Γιαννίτση, Παναγιώτη Βαγγελάκο, Διονύση Κεκάτο, Κωνσταντίνος Χαντζής και Νίκο Σίνο, ο πρόεδρος του ΔΛΤ Γιάννης Βαρβαρέσος, ο πρόεδρος του ΔΣ Ανδραβίδας - Κυλλήνης Πέτρος Ανυφαντής, ο Γενικός Γραμματεας του Δήμου Κωνσταντίνος Βαρβαρεσος, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης, ο βοηθός Περιφερειάρχη Χρήστος Μπιλίρης, οι βουλευτές Ηλείας Διονυσία Αυγερινοπούλου και Ανδρέας Νικολακόπουλος και τοπικά στελέχη της ΝΔ.

”Αν μας βλέπετε να είμαστε παντού στην Ελλάδα από άκρη σε άκρη, είναι γιατί προσπαθούμε να αναδείξουμε όλα αυτά γιατί προσδίδουν στο τουριστικό προϊόν μίας περιοχής, στο πολιτιστικό αποτύπωμα μίας περιοχής, σε όλα αυτά που θέλει να αναδείξει με ένα τρόπο πολύ συστηματικό” είπε η κα Ζαχαράκη στις δηλώσεις της.

“Συγχαίρω λοιπόν και τον Δήμο για την στήριξη που δίνει σε όλες αυτές τις εκδηλώσεις αλλά και την αυτοδιοίκηση, την περιφέρεια που ξέρω ότι έχει βάλει μέσα στον στρατηγικό της σχεδιασμό, την ανάδειξη των νομών της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας” συνέχισε η υφυπουργός.

“Η Ελλάδα δεν είναι μόνο ήλιος και θάλασσα και τα νησιά. Η Ελλάδα είναι όλα τα υπόλοιπα τα οποία μπορούν να εμπλουτίσουν το τουριστικό προϊόν, να διαχυθεί το τουριστικό προϊόν παντού στη χώρα και να διαχυθεί και χρονικά. Να μπορούμε να επεκτείνουμε καθόλη την διάρκεια της χρονιάς αξιοποιώντας τις πολύ καλές ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις που έχουμε, τις υποδομές που βελτιώνονται, το περιβαλλοντικό και πολιτιστικό αποτύπωμα που είναι εξαιρετικά πλούσιο και σε αυτή την περιοχή και για να έρθουμε στον τρίτο στρατηγικό στόχο, που είναι η ποιότητα”.

Όπως επισήμανε η κα Ζαχαράκη, “… και εδώ θεωρούμε ότι και η Ανδραβίδα μπορεί πραγματικά να προσδώσει σε όλη αυτή την κοινή προσπάθεια που γίνεται για την βελτίωση της ποιότητας που μπορούμε να παρέχουμε ως χώρα και την αύξηση της μέσης δαπάνης για τον ταξιδιώτη που επιλέγει την χώρα μας.

Θα δείτε γενναιόδωρες χρηματοδοτήσεις πάνω στο κομμάτι του ιαματικού τουρισμού, των τουριστικών λιμένων, στο κομμάτι της προσβασιμότητας για τους συνανθρώπους μας, τους συμπολίτες μας με αναπηρία, στο κομμάτι του καταδυτικού τουρισμού, στο κομμάτι της γαστρονομίας και του αγροτουρισμού σε συνεργασία με το Αγροτικής Ανάπτυξης και βέβαια αυτή τη στιγμή έχει ξεκινήσει και ο αναπτυξιακός για το κομμάτι του τουρισμού, μέχρι τον Δεκέμβριο οι μελέτες και οι προτάσεις όπως επίσης τα ΕΣΠΑ που δίνουν άλλη πνοή ειδικά στην περιφέρεια.

Επιβεβαιώνω με την παρουσία μου εδώ την εμπιστοσύνη που δίνουμε στην περιοχή και στο τουριστικό κομμάτι και στο κομμάτι της φιλοξενίας και θέλουμε πραγματικά να αναδείξουμε πρωτοβουλίες, όπως είναι αυτή σήμερα, το κομμάτι του αλόγου της Ανδραβίδας, το κομμάτι αυτό το ξεχωριστό και τις διαστάσεις τις τουριστικές που έχει η συγκεκριμένη δραστηριότητα με το να την αναδείξουμε περισσότερο εντός και εκτός Ελλάδας και να γίνουμε ακόμα πιο επισκέψιμοι και από άλλες περιοχές και από άλλες χώρες ειδικά γι’ αυτό το σκοπό πέρα από του θαλάσσιου τουρισμού, τις υπέροχες παραλίες, του πολιτισμού, των ιαματικών πηγών που προσφέρετε απλόχερα” κατέληξε η υφυπουργός Τουρισμού.

Ο δήμαρχος Ανδραβίδας - Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας από την πλευρά του καλωσόρισε την κα Ζαχαράκη και αναφέρθηκε στην συνεργασία που είχε μαζί της για το θέμα του δημοτικού σχολείου Ανδραβίδας, που μετά τους σεισμούς του 2019 έπρεπε να κατασκευαστεί γρήγορα. “Μας συνδέουν τα τελευταία τρία χρόνια αρκετοί κοινοί αγώνες και ανησυχίες τόσο από την θέση την οποία κατείχε στο υπουργείο Παιδείας όσο και από την θέση στο υπουργείο Τουρισμού. Στο υπουργείο Παιδείας, θα πρέπει να πω, ότι ήταν αυτή που σήκωσε στις πλάτες της το βάρος για το δημοτικό σχολείο της Ανδραβίδας,  αμέσως μόλις αναλάβαμε 1η Σεπτέμβρη και έπρεπε να τρέξουμε όλες οι διαδικασίες έτσι ώστε να μπορέσουμε να στεγάσουμε το δημοτικό σχολείο Ανδραβίδας μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και τα καταφέραμε. Από κει και πέρα, πάλι σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, έχουμε μπει στην διαδικασία να φτιάξουμε ένα καινούργιο βιοκλιματικό σχολείο στην Ανδραβίδα, είμαστε αυτή τη στιγμή στα οικόπεδα στην αγορά οικοπέδου, έχουμε και την στήριξη και από το Μέγαρο Μαξίμου, γιατί το είχε υποσχεθεί ο πρωθυπουργός, οπότε θεωρώ ότι ήδη έχουμε μπει σε μία γραμμή, έτσι ώστε να μπορέσουμε να χαρούμε για τα παιδιά μας. Ένα σχολείο εντελώς διαφορετικό, ένα σχολείο εντελώς καινούργιο και πρωτοπόρο”.

Αναφερόμενος στον τομέα του τουρισμού και το σημερινό χαρτοφυλάκιο της κυρίας Ζαχαράκη, τόνισε πως “… σε ό,τι αφορά το τουριστικό κομμάτι, πάντοτε με την υπουργό έχουμε τις ίδιες ανησυχίες Στο να μπορέσουμε να έχουμε έναν τουρισμό που να αναβαθμίζει την περιοχή, που να μην αφορά μόνο την ακτογραμμή, να έχουμε αξιοποίηση του δάσους της Στροφυλιάς, σεβόμενοι όμως όλες τις συνθήκες, έχουμε να επισκεφθούμε τις πηγές της αρχαίας Υρμίνης, καθώς και το δάσος στο Κουνουπέλι, το κτήριο που ζητάμε να παραχωρηθεί και να αξιοποιηθεί, έχουμε το Κοτύχι το οποίο και αυτό αποτελεί ένα κόσμημα, αυτός ο υγροβιότοπος του Κοτυχίου όπως και στην ανάδειξη τόσο του θρησκευτικού τουρισμού όσο και του καταδυτικού τουρισμού και μέσα στα δάση και τις επισκέψεις και όλα αυτά. Γνωρίζετε ότι είναι ένας δήμος που έχει ένα ανάγλυφο, ξεκινάμε από τα ορεινά και καταλήγουμε στην θάλασσα”.

Ο κ. Λέντζας κατέληξε λέγοντας ότι “… πρέπει να είμαστε η ατμομηχανή του νομού, πιστεύω ότι έχουμε όλες τις υποδομές αλλά χρειάζεται αξιοποίηση και αγώνες από όλες τις πλευρές και από τον πρώτο και από τον δεύτερο βαθμό της αυτοδιοίκησης αλλά κυρίως από το υπουργείο. Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά, που υπουργός Τουρισμού επισκέπτεται όχι για να επισκεφθεί αλλά για να αναδείξει την ιππική  έκθεση και να δούμε τι ακριβώς χρειάζεται έτσι ώστε να ξεφύγει από τα δεδομένα της Ελλάδας και να γίνει μία διεθνής ιππική έκθεση. Η Ανδραβίδα έχει συνδεθεί με το άλογο, υπάρχει φυλή Ανδραβίδας, είναι τον Brad name της Ανδραβίδας, έχει ιππικό κέντρο”…

Ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης, από την πλευρά του ευχαρίστησε την κα Ζαχαράκη που για πολλοστή φορά επισκέπτεται την Ηλεία με κινήσεις ουσίας. “… Να πω ότι η συνεργασία που έχουμε ως περιφέρεια με το υπουργείο γενικότερα και την υπουργό είναι πολύ σημαντική, μας βοήθησε πάρα πολύ στην τουριστική καμπάνια που τρέχει αυτή την περίοδο όπου η Σοφία Ζαχαράκη το πίστεψε από την αρχή, ήταν αρωγός και νομίζω ότι τα αποτελέσματα πλέον φαίνονται. Το τελευταίο μας επίτευγμα ήταν και η ΔΕΘ όπου και η υπουργός επισκέφτηκε το περίπτερό μας και κατά κοινή ομολογία νομίζω ότι ήταν το καλύτερο περίπτερο που είχε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος αναδείξει. Πολυθεματικό, με μεγάλη διαδραστικότητα και μεγάλη επισκεψιμότητα. Εγώ να πω ότι τα αποτελέσματα της συνεργασίας φαίνονται τόσο με την κυβέρνηση όσο και με το υπουργείο αλλά και με την υπουργό, στην οποία να ευχηθώ και καλή επιτυχία στην εκλογική περιφέρεια της ανατολικής Αττικής στην οποία θα είναι υποψήφια και εγώ με τις δικές μου δυνάμεις γιατί από εκεί κατάγομαι, θα την βοηθήσω” κατέληξε ο κ. Κοροβέσης.

zaxaraki andrav 2

zaxaraki andrav 3

zaxaraki andrav 9

zaxaraki andrav 4

zaxaraki andrav 5

zaxaraki andrav 6

zaxaraki andrav 7

zaxaraki andrav 8

 

 

Google News ilialive.rg

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.