LIVE

 

Αφιέρωμα Κατοικία Χειμώνας 2022

bougatsa pasa 755x150 0122 skoutas eshop
hairthecity 755x150 praxitelis anastasopoulos 750x150 1021
Oilympian ΚΟΥΦΟΛΙΑΣ Διαφημιστείτε στο ilialive.gr

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

16|11
2022
07:42

Εγκαίνια για το ΓΕΛ Λεχαινών από Κεραμέως - Επίσκεψη στα δημοτικά Ανδραβίδας και Ν. Μανωλάδας

Παρουσία της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως τα εγκαίνια του νέου ΓΕΛ Λεχαινών - «Εκεί που ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μια φυλακή» - Ένα πραγματικό «στολίδι» για τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης
“Εκεί που ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μια φυλακή”, έχει γράψει ο Βίκτορ Ουγκό. Με μία λιτή φράση καταφέρνει να μας δώσει την σημασία της εκπαίδευσης. Για να υπάρχει εκπαίδευση, εκτός από τους κατάλληλους παιδαγωγούς, χρειάζονται και οι κατάλληλες υποδομές. Σήμερα με τα εγκαίνια του Γενικού Λυκείου Λεχαινών, παραδίδεται στην τοπική κοινωνία ένα υπερσύγχρονο κτίριο που παρέχει ασφάλεια, άνεση, και τις κατάλληλες συνθήκες, σε μαθητές και καθηγητές για ποιοτική εκπαιδευτική διαδικασία.  Πρόκειται για ένα πραγματικό «στολίδι» για τον Δήμο μας και ειλικρινά είμαι υπερήφανος που καταφέραμε να παραδώσουμε το έργο μέσα στην θητεία μας».

Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία του ο Δήμαρχος Ανδραβίδας - Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας κατά τη διάρκεια των επίσημων εγκαινίων του νέου Γενικού Λυκείου Λεχαινών που πραγματοποιήθηκαν σήμερα 15 Νοεμβρίου, παρουσία της Υπουργού  Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως.

Τον αγιασμό της νέας σχολικής μονάδας τέλεσε ο νέος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Αθανάσιος στην πρώτη του επίσημη τελετή από την ενθρόνισή του.

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του έργου. Το Υπουργείο Παιδείας και προσωπικά την Υπουργό, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, του προηγούμενους Δημάρχους του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης και του πρώην Δήμου Λεχαινών, τους αρμοδίους Αντιδημάρχους, την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, τις  «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.», την ανάδοχο εταιρία και την Διεύθυνση του σχολείου.

Παράλληλα, όπως τόνισε ο Γιάννης Λέντζας: «Οφείλω ακόμα δύο ευχαριστίες προς το Υπουργείο και εσάς κυρία Υπουργέ. Η πρώτη αφορά την κατασκευή μίας ακόμα υπερσύγχρονης σχολικής μονάδας στον Δήμο μας: το νέο Δημοτικό Σχολειό Νέας Μανολάδας. Η δεύτερη αφορά τις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις που φιλοξενούν πλέον το Δημοτικό Σχολείο Ανδραβίδας, το οποίο επλήγη το 2019 από τους σεισμούς που συγκλόνισαν την περιοχή μας. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς».

Τέλος, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας - Κυλλήνης έθεσε δημόσια και ένα αίτημα προς την Υπουργό Παιδείας, στο οποίο, όπως τόνισε πιστεύει πως θα ανταποκριθεί σύντομα το Υπουργείο. «Όραμά μας είναι η κατασκευή  νέου Βιοκλιματικού Δημοτικού Σχολείου στην Ανδραβίδα, για το οποίο έχουμε ήδη συγκροτήσει επιτροπής εκτίμησης και καταμέτρησης ακινήτου.  Φιλοδοξούμε να κατασκευάσουμε από κοινού ένα νέο 12θέσιο σχολείο, σύγχρονο, που να ανταποκρίνεται στις εκπαιδευτικές προκλήσεις του μέλλοντος. Σας ζητούμε να μοιραστείτε μαζί μας αυτό το όραμα και να μας στηρίξετε! Σας ζητούμε τα στηρίξετε το μέλλον αυτού του τόπου, τα παιδιά μας!
Ας ανοίξει ακόμα ένα σχολείο, και ας κλείσει ακόμα μία φυλακή…», ανέφερε ο Γιάννης Λέντζας.
 
Ν. Κεραμέως: «Ένα πραγματικό σχολείο-στολίδι»

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας για το νέο Γενικό Λύκειο Λεχαινών το χαρακτήρισε ως ένα πραγματικό σχολείο στολίδι, “… το οποίο είχα την χαρά και την τιμή να εγκαινιάσω σήμερα από κοινού με την εκπαιδευτική κοινότητα, με την τοπική αυτοδιοίκηση, τον περιφερειάρχη, τον δήμαρχο, ένα πραγματικό σχολείο κόσμημα, το οποίο έρχεται να στεγάσει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες των παιδιών μας. Το σχολείο αυτό είναι το κατεξοχήν παράδειγμα της έννοιας της συνέργειας. Διότι για να γίνει πράξη αυτό το σχολείο έχουν συμπράξει πάρα πολλοί παράγοντες, η τοπική αυτοδιοίκηση, ο Δήμος, η περιφέρεια, η ΚΤΥΠ, το υπουργείο Υποδομών το υπουργείο Εσωτερικών, το υπουργείο Παιδείας, πάνω απ’ όλα όμως η εκπαιδευτική κοινότητα. Όλα αυτά γίνονται με έναν στόχο, πως θα μπορέσουμε να δώσουμε περισσότερα και καλύτερα εφόδια στα παιδιά μας”.

Η υπουργός συνέχισε λέγοντας πως “… τα χρόνια της πανδημίας έγινε ένα τεράστιο άλμα, ένα άλμα το οποίο πιστώνεται στους εκπαιδευτικούς, στους μαθητές και τους γονείς. Δεν μπορεί ποτέ η εξ αποστάσεως εκπαίδευση να υποκαταστήσει την δια ζώσης. Μπορεί όμως να την εμπλουτίσει. Την ερχόμενη χρονιά, θα ξεκινήσουν να εγκαθίστανται στα σχολεία της χώρας μας διαδραστικοί πίνακες. Διαδραστικοί πίνακες, σε κάθε τμήμα Δημοσίου Λυκείου-Γυμνασίου και Ε και ΣΤ Δημοτικού. Να ένα από το παράδειγμα, του πως έρχονται τα ψηφιακά εργαλεία, να εμπλουτίσουν την δια ζώσης εκπαίδευση”.

Ν. Φαρμάκης: «Μεγάλη χαρά και ικανοποίηση»

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια των εγκαινίων τόνισε πως “… είναι μία πολύ σημαντική μέρα όχι μόνο για την Ηλεία αλλά συνολικά για την Δυτική Ελλάδα. Μέσα σε τρία μόλις χρόνια από τον Σεπτέμβριο του 2019 που αναλάβαμε ως περιφερειακή αρχή μέχρι το Σεπτέμβρη του 2022 καταφέραμε να δημοπρατήσουμε, να συμβασιοποίησουμε και να ολοκληρώσουμε ένα σύγχρονο σχολικό συγκρότημα. Και αυτά είναι χρόνοι ρεκόρ για την δημόσια διοίκηση όπως την ξέραμε μέχρι σήμερα. Σε προσωπικό επίπεδο η χαρά μου είναι τεράστια. Το γενικό λύκειο Λεχαινών είναι ένα πραγματικό κόσμημα για την σχολική κοινότητα της Δυτικής Ελλάδας που χρηματοδοτήθηκε από το περιφερειακό επιχειρησιακό μας πρόγραμμα με 3, 1 εκατ. ευρώ και κατασκευάστηκε στα ακίνητα ιδιοκτησίας του Δήμου.

Μάλιστα οι παρεμβάσεις μας η σχολική στέγη της Ηλείας συνεχίζονται με την κατασκευή του δημοτικού της νέας Μανωλάδας που επίσης χρηματοδοτείται με 3, 1 εκατ. ευρώ από το περιφερειακό επιχειρησιακό μας πρόγραμμα. Όπως φυσικά και το μουσικό σχολείο στο Βαρθολομιό με προϋπολογισμό περίπου 8 εκ. ευρώ.

Και βέβαια κρατήθηκε και μία υπόσχεση που δόθηκε πριν λίγο διάστημα για το δημοτικό σχολείο Ανδραβίδας μετεγκαταστάθηκε σε ασφαλές περιβάλλον με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων έπειτα και πάλι από συντονισμένες δράσεις του κράτους, του Δήμου και φυσικά της περιφέρειας. Επιπλέον όμως σε συνεργασία με όλους τους δήμους εξελίσσεται ένα τεράστιο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης σε όλα τα σχολεία της Δυτικής Ελλάδας.

Ο νέος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Αθανάσιος στο χαιρετισμό του τόνισε ότι “… για τα Λεχαινά είναι μία ιδιαίτερη τιμή και ευλογία με την παρουσία της κυρίας υπουργού αλλά και με τον εγκαινιασμό αυτού του κτιρίου που δείχνει την επιμέλεια, την φροντίδα, τον αγώνα που κάνει το υπουργείο με την πρωτοπορία και την καθοδήγηση της κυρίας υπουργού ώστε η παιδεία να βελτιωθεί κτηριακά, τα παιδιά μας να σπουδάζουν σε σύγχρονα κτίρια, να είναι άνετα και χαρούμενα για να μπορούν έτσι να αποδίδουν και να καλλιεργούνται πραγματικά”

Τοποθετήσεις έκαναν επίσης ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Ανδρέας Ζέρβας καθώς και η Διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Λεχαινών Παναγιώτα Σπυροπούλου.

Ο κ. Γιαννόπουλος ανέφερε ότι “… δεν υπάρχει πιο ευχάριστη στιγμή για ένα στέλεχος της εκπαίδευσης από το να βρίσκεται στα εγκαίνια ενός σχολείου. Να ευχηθώ σε όλους όσους συνετέλεσαν, να έχουν κι άλλες τέτοιες ευκαιρίες στη ζωή τους, να μπορούν πάντα να δημιουργούν και να αξιοποιούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το δημόσιο χρήμα, να μπορέσουμε να έχουμε και να επεκταθούμε και σε άλλες περιοχές. Κύριε υπουργέ η Ηλεία έχει ανάγκη από σχολική στέγη, θα το έχετε διαπιστώσει κι εσείς και το ότι βρισκόμαστε σήμερα εδώ, κάνει ακόμα πιο σημαντικό αυτό που χρειαζόμαστε, να δούνε κι άλλες περιοχές κι άλλα παιδιά αρχιτεκτονικά αριστουργήματα όπως αυτό το κτίριο εδώ. Θα ήθελα να δώσω και μία υπόσχεση ενώπιον όλων, ξέρετε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημά μας αυτή την εποχή είναι το δημογραφικό πρόβλημα. Η επαρχία φθίνει από μαθητικό δυναμικό. Ένα καινούργιο κτήριο ξέρουμε ότι γίνεται και πόλος έλξης, για τους μαθητές και τους γονείς εμείς θα προσπαθήσουμε αυτό το σχολείο εδώ να το ενισχύσουμε θα προσπαθήσουμε να κάνουμε καινούρια αξιοποίηση και κατανομή των σχολικών περιφερειών ώστε να μπορέσουμε να έχουμε μία ισόρροπη ανάπτυξη και ισόρροπη κατανομή των μαθητών στα γύρω σχολεία”.

Ο κ. Ζέρβας τόνισε ότι “… η δημιουργία ενός νέου σχολείου, θεωρώ ότι σηματοδοτεί και νέα στοχοθεσία, υψηλότερους στόχους για τους μαθητές για τις οικογένειές τους και τους εκπαιδευτικούς. Δεν είναι ένα βήμα απλώς κτιριακό αλλά είναι ένα βήμα για καλύτερη εκπαίδευση που μακρόχρονα οδηγεί και στο τελικό ζητούμενο που είναι μία καλύτερη παιδεία. Μέσα από νέους στόχους και υψηλά οράματα, οι μαθητές μας όπως και οι εκπαιδευτικοί θα κάνουν την μεγάλη προσπάθεια για την καλύτερη εκπαίδευση”.

Η κα Σπυροπούλου από την πλευρά της έκανε λόγο για μέρα γιορτής στην εκπαιδευτική κοινότητα και δήλωσε “… ιδιαίτερα συγκινημένη που επί διευθύνσεως μου εγκαινιάζεται από την αξιότιμη κυρία υπουργό Παιδείας το νέο κτίριο του λυκείου που ήταν διακαής μου πόθος. Ήταν το όνειρό μου στην πολύχρονη εκπαιδευτική διαδρομή μου στην περιοχή των Λεχαινών” ενώ στη συνέχεια έκανε μια ιστορική αναδρομή στα σχολεία της περιοχής.

Στα εγκαίνια παρέστησαν επίσης οι Βουλευτές Ηλειας Ανδρέας Νικολακόπουλος και Διονυσία Αυγερινοπούλου, οι Αντιπεριφερειάρχες Νικος Κοροβέσης και Δημήτρης Νικολακόπουλος, ο Βοηθός Περιφερειάρχη Χρήστος Μπιλίρης,  ο Πρόεδρος του ΔΛΤ Κυλλήνης Γιάννης Βαρβαρέσος, οι Αντιδήμαρχοι Γεωργία Κακαλέτρη, Παναγιώτης Βαγγελάκος, Νικος Σινος, Αλεξάνδρα Γιαννίτση, Διονύσης Κεκάτος, Κωνσταντίνος Χαντζής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πέτρος Ανυφαντής, ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Βαρβαρέσος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος  Μυλωνάκης, και εκπρόσωποι της Εκπαιδευτικής κοινότητας και φορείς της περιοχής.

Σε Νεα Μανωλάδα και Ανδραβίδα

Πριν τα εγκαίνια του Γενικού Λυκείου Λεχαινών, η Υπουργός Παιδείας συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, επισκέφθηκε το νέο Δημοτικό Σχολείο Ν. Μανολάδας που ετοιμάζεται να παραδοθεί και αυτό, καθώς και τις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις που φιλοξενούν πλέον το Δημοτικό Σχολείο Ανδραβίδας.

«Το Γενικό Λύκειο Λεχαινών προστίθεται σε μία σειρά ουσιαστικών αναβαθμίσεων που γίνονται στην ευρύτερη περιοχή. Επισκεφθήκαμε δύο δημοτικά σχολεία και βλέπουμε πως συνολικά η περιοχή αναβαθμίζεται σημαντικά σε επίπεδο υποδομών και κυρίως σε ότι αφορά την σχολική στέγη. Κάνουμε από την πλευρά μας ότι περνά από το χέρι μας για έχουν τα παιδιά μας την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση. Επενδύουμε στην παιδεία και επενδύουμε όλοι μαζί. Όταν συμπράττουμε όλοι μαζί, το αποτέλεσμα είναι πάντοτε καλύτερο», ανέφερε η  Υπουργός Παιδείας.

kerameos manolada 1

kerameos manolada 2

kerameos manolada 3

kerameos manolada 4

kerameos manolada 5

kerameos manolada 6

kerameos andravida 1

kerameos andravida 2

kerameos andravida 3

kerameos andravida 4

kerameos lexaina 2

kerameos lexaina 3

kerameos lexaina 4

kerameos lexaina 5

kerameos lexaina 5

kerameos lexaina 6

kerameos lexaina 7

Google News ilialive.rg

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.