andritsou 181025

Παιχνιδόκοσμος

Φροντιστήρια Καίσαρης sotiropoulos skoubouri vets

Βιβλιοχαρτοπωλείο Κορκολής Πελοπόννησος Expo

17|08
2019
13:20

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΑΝΟΔΟΣ

Τα σοβαρά αγροτικά προβλήματα της Ηλείας σε προτεραιότητα

ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ -  Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, ΕΙΠΕ Ο ΗΛΕΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Με την Ηλεία να αντιμετωπίζει πολλές και δύσκολες καταστάσεις, κυρίως από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που προκάλεσαν σημαντικές καταστροφές στην αγροτική παραγωγή και έφεραν σε δυσχερή οικονομική κατάσταση τους ανθρώπους της υπαίθρου, οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση για την διαρκή διεκδίκηση επίλυσης βασικών θεμάτων και εκκρεμοτήτων για τους αγρότες μας.

Αυτό τόνισε ο βουλευτής Ηλείας κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο οποίος από τις πρώτες μέρες κιόλας της κοινοβουλευτικής του θητείας και αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα των αγροτικών προβλημάτων, ασχολείται επίμονα και σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.

Ο κ. Νικολακόπουλος ως γνωστόν επιδίωξε μετά και από αίτημα της Ο.Π. Αμαλιάδας το ραντεβού με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη στο οποίο και παρευρέθηκε ζητώντας την παρέμβασή του για τα πλέον άμεσα θέματα που απασχολούν τους αγρότες μας.

ΣΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΒΙΟΜΗΧ. ΤΟΜΑΤΑΣ

Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι έδειξε από την πρώτη στιγμή και το ενδιαφέρον του για την πορεία της παράδοσης της βιομηχ. τομάτας, επισκεπτόμενος κα τα δύο εργοστάσια απορρόφησης του προϊόντος σε Γαστούνη και Σαβάλια.

Εκεί ο κ. Νικολακόπουλος, είχε την ευκαιρία να μιλήσει από κοντά με τους τοματοπαραγωγούς, που έχουν συγκρατημένη αισιοδοξία για τη φετινή παραγωγή αλλά όπως τόνισαν πρέπει απαραίτητα η καλλιέργεια να μείνει στη συνδεδεμένη ενίσχυση, κάτι που είναι αναγκαίος και βασικός στόχος επιβίωσής της για τα επόμενα χρόνια.

ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΡΔΕΥΣΗΣ

Όσον αφορά στα ειδικότερα ζητήματα για τα οποία έγινε ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον κ. Βορίδη, ένα από εκείνα που κυριάρχησαν ήταν το μεγάλο θέμα του αρδευτικού δικτύου με τον κ. Νικολακόπουλο να τονίζει την αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού με νέο έργο και βεβαίως της πολιτικής παρέμβασης για την επίλυση των δυσβάστακτων οικονομικών προβλημάτων. Για το Ινστιτούτο Γεωργικής Έρευνας του Κοροίβου προτάθηκε να λειτουργήσει ευεργετικά για τους αγρότες με την πραγματοποίηση ερευνών για τη βελτίωση ή και αναδιάρθρωση των καλλιεργειών.

Η ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΓΑ

Ταυτιζόμενος απόλυτα και με τις θέσεις αλλά και τις ανησυχίες των αγροτών ο Ηλείος Βουλευτής επεσήμανε τις απαραίτητες τροποποιήσεις που θα πρέπει να γίνουν με τη διαδικασία των αποζημιώσεων και την αναδιάρθρωση στο αναχρονιστικό πλεόν σύστημα λειτουργίας του ΕΛΓΑ. Χρειαζόμαστε έναν πραγματικό Ασφαλιστικό Οργανισμό που θα παρέχει ουσιαστική βοήθεια όταν το έχουν ανάγκη οι παραγωγοί μας είπε χαρακτηριστικά, ακούγοντας πάντως τον κ. Βορίδη να μιλά για την τραγική οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει ο ίδιος αυτός Οργανισμός.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ

Στο μεταξύ, ιδιαίτερη σημασία δόθηκε και στο ζήτημα της αλλαγής του σχετικού Νόμου περί της λειτουργίας των Αγροτικών Συνεταιρισμών. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Νικολακόπουλος αναφέρθηκε στην ενίσχυση των Ομάδων Παραγωγών, στη μείωση της φορολογίας και την παροχή κινήτρων, ώστε να αποκτήσουν μια ξεχωριστή δυναμική και να εντάξουν περισσότερα μέλη κάτι που θα έχει θετικά για τους ίδιους τους αγρότες αποτελέσματα.

ΚΑΙ ΒΑΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε τέλος και για τα σοβαρά προβλήματα της κτηνοτροφίας που σήμερα οδηγούν σε αδιέξοδο πολλούς κτηνοτρόφους οι οποίοι απαιτούν και δικαίως την προστασία του Υπουργείου Αγροτ. Ανάπτυξης.

Η διαμόρφωση ικανοποιητικών τιμών στο γάλα, και παράλληλα η εντατικοποίηση ελέγχων για την προστασία του τοπικού προϊόντος από τις παράνομες εισαγωγές, η απλοποίηση για τις άδειες σταυλικών εγκαταστάσεων, η προστασία της φέτας ως ΠΟΠ, η καταβολή εξισωτικών αποζημιώσεων και η ένταξη των κτηνοτρόφων μας σε προγράμματα ενίσχυσης είναι ορισμένα από τα θετικά βήματα που άμεσα μπορούν να γίνουν, ανέφερε ο κ. Νικολακόπουλος.

nikolakopoulos tomata

Σχετικά Άρθρα


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη