ilialive 750x150 1 sotiropoulos skoubouri vets

09|09
2019
19:14

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

Καλαματιανός: Ανάπτυξη για λίγους και «εκλεκτούς»

Ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ επιβεβαίωσε πλήρως την πρόσφατη δήλωση του κ. Αλέξη Τσίπρα, ότι δηλαδή «τρώει από τα έτοιμα» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργός της χώρας, διαβεβαίωσε ότι το σύνθημα «ανάπτυξη για όλους» στην πράξη μεταφράζεται σε «ανάπτυξη δίχως κανόνες για τους λίγους και τους ισχυρούς».

Αναφέρθηκε στη μείωση του ΕΝΦΙΑ, ξέχασε όμως να πει ότι ο ΕΝΦΙΑ μειώθηκε με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ το Δεκέμβρη του 2018.

Μίλησε για τις 120 δόσεις, οι οποίες ασφαλώς ψηφίστηκαν και εφαρμόστηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στελέχη της ΝΔ εξέφραζαν την ευθεία αντίθεσή τους στην λογική και εφαρμογή του μέτρου.

Τόνισε ότι «πρόλαβε» και μείωσε την ανεργία σε δύο μήνες, όταν στην τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφηκε μείωση 10 μονάδων της ανεργίας από αυτή που παρέλαβε το 2015.

Μίλησε, επίσης, για ιστορικά χαμηλά στα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων επί των ημερών του, όταν η ραγδαία αποκλιμάκωσή τους έχει ήδη ξεκινήσει από πέρσι με την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, τη ρύθμιση του χρέους και την εξασφάλιση μεγάλων αποθεματικών στα κρατικά ταμεία (37 δις ευρώ). Επιτεύγματα, βεβαίως, που κατάφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αξιοποιώντας τις προσπάθειες και τις θυσίες του Ελληνικού λαού.

Θέλησε να οικειοποιηθεί την πλήρη άρση των Capital Controls, ενώ ήταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που είχε σχεδόν ολοκληρώσει την άρση τους, αναμένοντας την τελική υπογραφή του κ. Στουρνάρα, ο οποίος καθυστερούσε, προφανώς για να παίξει τον δικό του «προεκλογικό» ρόλο στήριξης του κ. Μητσοτάκη.

Για τη μεσαία επιχειρηματικότητα ακούσαμε μόνο ευχολόγια, ενώ για τους αγρότες και τη βιομηχανία τροφίμων -μείζον ζήτημα για το νομό Ηλείας- δεν ακούσαμε τίποτα. Επίσης δεν ακούσαμε τίποτα για την προστασία των ανέργων, για την περιφερειακή ανάπτυξη, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε δώσει ιδιαίτερη σημασία με συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις και σειρά αναπτυξιακών συνεδρίων σε όλη την Ελλάδα.

Όμως και για το ζωτικό οδικό άξονα της Ηλείας, για την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου «Πάτρα-Πύργος», δεν ανέφερε τίποτα στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης. Μόνο όταν ρωτήθηκε στη συνέντευξη τύπου παρέπεμψε με αόριστο τρόπο τις απαντήσεις του στο μέλλον, παρά τις προεκλογικές του εξαγγελίες για άμεση υλοποίηση του έργου.

Ιδιαίτερα εκκωφαντική, αλλά εύγλωττη, ήταν και η σιωπή του για το ερώτημα της σχέσης μεγάλων επενδύσεων και προστασίας του περιβάλλοντος. Η Ελλάδα που σχεδιάζει η Ν.Δ. είναι μια χώρα δίχως κανόνες, που οι επιθυμίες των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων είναι ο νόμος του κράτους.

Αντίθετα, το νεοφιλελεύθερο όραμα του κυρίου Μητσοτάκη φάνηκε με σαφήνεια στην αναφορά του στα ζητήματα της εργασίας. Εκεί, με προκλητικό τρόπο, μας διαβεβαίωσε ότι δήθεν είναι πρώτιστη έγνοια του η προστασία των εργαζομένων, όμως στη συνέχεια κατήγγειλε βασικές ρυθμίσεις προστασίας της μισθωτής εργασίας ως εμπόδιο στην επιχειρηματικότητα!

Μέσα σε λίγες λέξεις ο κ. Μητσοτάκης μας παρουσίασε τις επόμενες αντεργατικές παρεμβάσεις της κυβέρνησής του, παρουσιάζοντάς τες ως δήθεν προστατευτικές για τους εργαζόμενους. Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε:

α. ότι θα καταργήσει το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για τη δήλωση των υπερωριών, επιστρέφοντας και πάλι την αγορά εργασίας στο πιο σκοτεινό παρελθόν της εργασιακής επισφάλειας.

β. την κατάργηση των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων που ο ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε στη χώρα το 2018. Τούτο συνεπάγεται ότι δεν θα υπάρχουν στην πραγματικότητα μισθολογικές αυξήσεις, αλλά θα προκληθούν και μειώσεις μισθών.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ ουσιαστικά ακύρωσε τις 10.500 προσλήψεις της γενικής εκπαίδευσης που δρομολογήθηκαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και αφορούν τα έτη 2020 και 2021. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει άλλες προτεραιότητες, τις οποίες δεν ομολογεί και κυρίως δεν θέλει να δεσμευτεί ότι θα εφαρμόσει τον κανόνα των προσλήψεων τα επόμενα χρόνια σε κρίσιμους τομείς όπως η δημόσια παιδεία.

Οι πολυθρύλητες φοροελαφρύνσεις του κ. Μητσοτάκη παραπέμπονται σε ένα αόριστο μέλλον και υπό προϋποθέσεις, ενώ από την δίκαιη ανάπτυξη που οραματίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφές ότι περνάμε σε ένα καθεστώς ανάπτυξης για λίγους και προνομιούχους. Το πραγματικό σχέδιο της ΝΔ για την χώρα δυστυχώς μόλις άρχισε να ξετυλίγεται και δεν περιλαμβάνει τους εργαζόμενους, τη μικρή/μεσαία επιχειρηματικότητα, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τους αγρότες και τα μεσαία εισοδήματα.

Διονύσης – Χαράλαμπος Καλαματιανός

Βουλευτής Ν. Ηλείας

ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.