Σιγαλός - Εποχιακά Είδη

Λιοτρίβι Κουφωλιάς sotiropoulos skoubouri vets

06|11
2019
13:56

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

Καλαματιανός: Είναι αναγκαία η παράταση του προγράμματος πυροπροστασίας

Η απόρριψη από την κυβέρνηση του αιτήματος για την παράταση των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, όπως αυτό της προστασίας των δασικών οικοσυστημάτων, αποτελεί μια δυσάρεστη εξέλιξη, η οποία ελλοχεύει σημαντικούς κινδύνους. Εκτός της όλο και διογκούμενης εργασιακής ανασφάλειας, θέτει σε πολύ μεγάλο κίνδυνο το ίδιο το περιβάλλον. Πέραν της διαπίστωσης ότι χιλιάδες εργαζόμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με την ανεργία, αφήνονται απροστάτευτα τα δασικά οικοσυστήματα.

Οι εργαζόμενοι στο παραπάνω πρόγραμμα καλύπτουν διαχρονικές ανάγκες πρόληψης, οι οποίες εντοπίζονται στις κατά τόπους Δασικές Υπηρεσίες, με σκοπό την αντιπυρική προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων της Χώρας. Στις υποχρεώσεις τους, εκτός από τους καθαρισμούς και τις υλοτομίες συσσωρευμένης βιομάζας, συμπεριλαμβάνονται και διανοίξεις δρόμων και αντιπυρικών λωρίδων.

Εξάλλου, στο πρόγραμμα αυτό εντάχθηκε και η προτεραιότητα της απόκτησης δεξιοτήτων των απασχολουμένων με τη διενέργεια ειδικών σεμιναρίων ανά δασική αρχή σε σχετικά με το αντικείμενο της απασχόλησής τους θεμάτων, με την υποχρέωση των δασικών αρχών στη λήξη του προγράμματος να χορηγήσουν στους απασχολούμενους βεβαίωση του χρόνου απασχόλησής και ικανότητάς τους να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του επαγγέλματος του δασεργάτη.

Επίσης, οι ανάγκες σε εξειδικευμένο προσωπικό έχουν αυξηθεί, μετά την είσοδο της Δασικής Υπηρεσίας στη δασοπυρόσβεση. Επομένως, επιπλέον εργαζόμενοι θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν το ίδιο αποτελεσματικά και μετά το πέρας της αντιπυρικής περιόδου. Είναι, άλλωστε, γνωστό ότι η πλειοψηφία των αντιπυρικών μέτρων λαμβάνονται όταν αυτή έχει ολοκληρωθεί και εν αναμονή της επόμενης.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αντιλαμβανόμενη την αξία του προγράμματος, το ξεκίνησε και στη συνέχεια το ανανέωσε. Επίσης, βελτίωσε τις απολαβές των εργαζομένων, λόγω της αύξησης του κατώτατου μισθού και έλυσε το πρόβλημα που είχε προκύψει με την ασφαλιστική τους κάλυψη.

Γίνεται, λοιπόν, πλήρως αντιληπτό ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει παράταση του προγράμματος, καθώς, οι εργαζόμενοι θα μπορέσουν να προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στη πρόληψη των δασικών πυρκαγιών, ενώ παράλληλα θα εξειδικευθούν στον απαιτούμενο βαθμό. Στον τόπο μας, που οι πυρκαγιές αποτελούν εφιάλτη, η παράλειψη παράτασης του προγράμματος θέτει σε κίνδυνο τα δασικά οικοσυστήματα και το περιβάλλον.


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη