Λιοτρίβι Κουφωλιάς sotiropoulos skoubouri vets

10|11
2018
08:22

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

Κουτσούκος: Καμία δέσμευση Γαβρόγλου για το ΤΕΙ στην Αμαλιάδα

Καμία δέσμευση για το ΤΕΙ Τεχνολόγων Γεωπόνων στην Αμαλιάδα δεν ανέλαβε ο Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου κατά τη συζήτηση σήμερα στη Βουλή της Επίκαιρης Ερώτησης του κ. Κουτσούκου για το χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Ηλεία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουτσούκος αναφέρθηκε αρχικά στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού από την Πάτρα για ίδρυση νέων Πανεπιστημιακών Σχολών σε Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία, που δημιούργησε τεράστια ανησυχία για την τύχη των Τμημάτων ΤΕΙ που λειτουργούν στην Ηλεία και κυρίως του ΤΕΙ Τεχνολόγων Γεωπόνων στην Αμαλιάδα.

Ανέπτυξε στη συνέχεια, τους λόγους που οδήγησαν στην ίδρυση του ΤΕΙ Τεχνολόγων Γεωπόνων στην Αμαλιάδα, σε σχέση κυρίως με τον αγροτικό χαρακτήρα της περιοχής, τις δυνατότητες συνεργασίας με το Ινστιτούτο Κοροίβου, καθώς και την επιτυχημένη μέχρι σήμερα πορεία του, όπως δείχνει η ανάπτυξη νέων μεθόδων καλλιέργειας, η προσέλκυση φοιτητών, το μεταπτυχιακό κ.λπ.. Ζήτησε από τον Υπουργό σαφέστατη δέσμευση για την παραμονή του στην Αμαλιάδα και την αναβάθμισή του σε Τομέα της Γεωπονικής Σχολής, που σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού θα ιδρυθεί στο Πανεπιστήμιο Πατρών με έδρα την Αιτωλοακαρνανία.

Ο Υπουργός όχι μόνο δε δεσμεύτηκε, αλλά ιδιαίτερα ανησυχητική υπήρξε η πρωτολογία του, που αντί να δώσει συγκεκριμένη απάντηση, επανέλαβε ουσιαστικά το επιχείρημα όσων μεθοδεύουν την μετεγκατάσταση του Τμήματος στο Μεσολόγγι, αναφερόμενος στις εγκαταστάσεις που ρημάζουν και ότι προτίθενται να βάλουν τέλος σε όσα έκαναν οι προηγούμενοι…

Ο κ. Κουτσούκος επέμεινε στη δευτερολογία του στα επιχειρήματα για την αναβάθμιση του Τμήματος στην Αμαλιάδα και ζήτησε συγκεκριμένη δέσμευση του Υπουργού ανεξάρτητα από την πρόταση της Επιτροπής διαλόγου -το πόρισμα της οποίας ουδείς γνωρίζει σε ποια φάση βρίσκεται– για να πάρει πάλι μια αόριστη απάντηση από τον Υπουργό ότι πρώτα θα δούμε το πόρισμα της Επιτροπής διαλόγου και μετά βλέπουμε…

Σχετικά Άρθρα


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.