LIVE

motorforum 1520x250

as koryfis 2020

hairthecity 755x150  sotiropoulos skoubouri vets
karaxristos 755x150  gatzos 755x150
manta 755x150  orosimo 755x150 eggrafes

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

14|01
2020
08:44

ΣΥΡΙΖΑ: Η μεγάλη επιστροφή… - Ηχηρό το μήνυμα της Ηλείας

Μια μεγάλη συγκέντρωση ήταν αυτή που πραγματοποίησε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας με βασικούς ομιλητές το Νίκο Βούτση και το Γιάννη Ραγκούση στον Πύργο.

Αν υπολογίσουμε πως δεν βρισκόμαστε καν σε τροχιά εκλογών, αλλά έξι μήνες μετά την ήττα στις εθνικές εκλογές, η εικόνα της κατάμεστης αίθουσας του συνεδριακού κέντρου της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα… Μήνυμα συσπείρωσης και όχι διάλυσης ή απωλειών για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μια συστράτευση δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων γύρω από τον αριστερό χώρο, που αποτέλεσε για τους διοργανωτές και τους ομιλητές μια πολύ ευχάριστη έκπληξη και μια ελπίδα για το μέλλον.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας τις σωστές κινήσεις, διορθώνοντας τα λάθη του παρελθόντος, αντιμετωπίζοντας τις παραφωνίες και παρουσιάζοντας ένα σοβαρό αλλά και νεανικό προφίλ μπορεί να επιστρέψει στη διακυβέρνηση της χώρας.

Γιατί το προφίλ του κοινού στη χθεσινή συγκέντρωση ήταν τέτοιο που δημιουργεί αυτή την προοπτική. Άνθρωποι κάθε ηλικίας, όχι μόνο μέσα από την Αριστερά αλλά ευρύτερα από τον προοδευτικό χώρο που δείχνει να συσπειρώνεται ήδη από τώρα στην προσπάθεια ανασύνταξης του ΣΥΡΙΖΑ.  Άλλωστε μετά το ποσοστό που κατέγραψε το κόμμα στην Ηλεία, που μόνο ως ήττα δεν μπορεί να ερμηνευτεί, η μαζική εγγραφή νέων μελών αφήνει σημαντικές υποσχέσεις για το μέλλον.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων οι πρώην βουλευτές Έφη Γεωργοπούλου Σαλτάρη, Δημήτρης Μπαξεβανάκης και Μάκης Μπαλαούρας, ο υποψήφιος βουλευτής Γιώργος Παναγιώτοπουλος και πολλά άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

syriza pirgos 4 2

syriza pirgos 12 2

Ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σαΐτας καλωσόρισε τους δύο ομιλητές - βουλευτές, τα στελέχη, τα μέλη και τους πολίτες που συμμετείχαν στην πρώτη μετεκλογική εκδήλωση. Το θέμα του δρόμου ήρθε με τραγικό τρόπο στην επικαιρότητα και έκανε αναφορά στο θέμα, όπως και στο μεταναστευτικό και το πως η Ηλεία φιλοξενεί πρόσφυγες χωρίς να απασχολήσει την κοινή γνώμη με ασχήμιες, στέλνοντας μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση για το μέλλον. Τέλος αναφέρθηκε στη συμμετοχή εγγραφής νέων μελών και στη δρομολόγηση δημιουργίας οργάνωσης νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία.

syriza pirgos 5 2

Ο βουλευτής Ηλείας Διονύσης Καλαματιανός στο χαιρετισμό του τόνισε πως η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα διαρκές γεγονός τα τελευταία χρόνια. Σχολίασε το τραγικό γεγονός του θανάτου των δύο εκπαιδευτικών στην Πατρών - Πύργου. Τόνισε πως το έργο πρέπει να συνεχιστεί όπως υλοποιείται τώρα με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2023 και χωρίς διόδια. Στάθηκε στην έως τώρα εξάμηνη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ασκώντας κριτική στα όσα έχουν συμβεί. Αναφέρθηκε σε ζητήματα οικονομίας και ανάπτυξης που ευαγγελίζεται η Νέα Δημοκρατία, στην εξωτερική πολιτική, σχολιάζοντας την αποδοχή της Συμφωνίας των Πρεσπών, το Μεταναστευτικό, έκανε λόγο για επαναφορά του κομματικού κράτους. Μίλησε για την αναγκαιότητα οργάνωσης και ανασύνταξης του προοδευτικού χώρο, το μετασχηματισμό του στο μέλλον, καλώντας τους πολίτες να συμμετέχουν. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην Ηλεία και όλα όσα έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες για το σιδηρόδρομο, την κατάργηση του ΤΕΦΑΑ, την καθυστέρηση των έργων στον Καϊάφα κ.α.

syriza pirgos 6 2

syriza pirgos 7 2

syriza pirgos 8 2

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης ξεκινώντας την ομιλία του αναφέρθηκε στο χαμό των δύο εκπαιδευτικών στην Πατρών - Πύργου κάνοντας λόγο για πολιτικό θέμα και την ευθύνη της Κυβέρνησης, αν χάσει έστω και μια ημέρα χρόνο από την υλοποίηση του έργου της Πατρών - Πύργου. “Όλα έχουν νόημα να τα συζητήσουμε για την Ηλεία, αφού ξεκαθαρίσουμε πως αυτή είναι η υπ’ αριθμόν 1 προτεραιότητα”. Μάλιστα σημείωσε πως θα πρέπει να υπάρξει έστω και σε συμβολικό επίπεδο μια κινητοποίηση, μια αντίδραση σε αυτή την επαπειλούμενη καθυστέρηση που μπορεί να εξελιχθεί στο επόμενο διάστημα σε σχέση με το έργο.

syriza pirgos 10 2

Ο κ. Ραγκούσης περνώντας στο καθαρά πολιτικό θέμα τόνισε πως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως αν πρέπει να ενισχυθεί και μεγαλώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα στους άλλους λόγους υπάρχει και αυτός που αφορά στη ζωή των πολιτών και την πορεία της χώρας, γιατί όπως είπε πως “η χώρα στα χέρια του συστήματος Μητσοτάκη, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως πορεύεται με συγκεκριμένο σκοπό και σχέδιο που όπως είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει, έχει στόχο την εξυπηρέτηση των λίγο σε βάρος των πολλών και αυτό ως τάση έχει επιδεινωθεί”.

Σχολίασε την επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ που δημιούργησε ένα σωρό προβλήματα με τελευταίο την αντιπαράθεση που προέκυψε με την κυβέρνηση του Ιράν. “Είχαμε διασφαλίσει διαχρονικά ένα βασικό στόχο να μπορούμε να μην είμαστε μέρος τέτοιων αντιπαραθέσεων και αυτή τη στιγμή γίναμε μέρος του προβλήματος εξαιτίας της ανευθυνότητας του κ. Μητσοτάκη” είπε.

Χαρακτήρισε τη Νέα Δημοκρατία ως σύστημα και όχι ως κόμμα και ανέλυσε το τι σημαίνει η επαναφορά του εκλογικού νόμου με το Bonus στις έδρες και επισήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρμαχος της απλής αναλογικής. Μάλιστα ανέφερε ισχυρά κοινοβούλια ανά την Ευρώπη όπως της Γερμανίας, της Ολλανδίας, του Ισραήλ, της Κύπρου.

syriza pirgos 9 2

Κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ πως κοροϊδεύει την κοινωνία για μια σειρά θεμάτων και την στρεβλή που παρουσιάζει ηθελημένα μέσα από τα ΜΜΕ, όπως την κατάσταση στα Εξάρχεια μιλώντας για “υπερθέαμα αστυνομικών επιχειρήσεων” και για επικοινωνιακά τρυκ λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την ανομία, κάνοντας λόγο για “δεξιά προπαγάνδα των κυρίων Μητσοτάκη και Πέτσα. “Είμαστε υπέρ του Συντάγματος και των νόμων, της τήρησης των ατομικών δικαιωμάτων. Θεωρούμε την ασφάλεια, δικαίωμα των πολιτών αλλά διαφωνούμε στη λογική χρησιμοποίησης του προβλήματος για να κερδοσκοπήσουν κομματικά”.

Ο κ. Ραγκούσης αναφέρθηκε για το πολιτικό παρόν του ΣΥΡΙΖΑ, που πρέπει να δοθεί μέσα από τις τάξεις του κόμματος και της προοδευτικής συμμαχίας. “Σε αυτή τη χώρα ένας είναι ο βασικός αντίπαλος για τα συμφέροντα των πολλών. Είναι η λεγόμενη αλλά υπαρκτή σκληρή διαπλοκή πολιτικής και οικονομικής εξουσίας με πολύ σκληρά ολιγαρχικά χαρακτηριστικά, σε τέτοιο βαθμό που αυτή τη στιγμή να υπάρχει μια τέτοια κατάσταση στα ΜΜΕ της χώρας, που μόνο σε χώρες σαν την Ουκρανία συναντάται. Μια ολοκληρωτικού τύπου διαχείριση της πληροφορίας και της ενημέρωσης που έχει όχι μόνο ως σκοπό να προωθεί την κυβερνητική προπαγάνδα, αλλά δολοφονεί και τσακίζει τον χαρακτήρα οποιασδήποτε αντίθετης άποψης” είπε ο κ. Ραγκούσης, χαρακτηρίζοντας τον ελληνικό καπιταλισμό ως υπανάπτυκτο, παρασιτικό και κρατικοδίαιτο. Παράλληλα παρέθεσε μια σειρά από παραδείγματα εφαρμογής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας σε αυτή τη λογική. Και ξεκαθάρισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι υπό τον έλεγχο της ελληνικής διαπλοκής.

syriza pirgos 11 2

Δεν έκρυψε την αισιοδοξία του το από το μήνυμα που έδωσε η παρουσία του κόσμου στην συγκέντρωση αυτή, αλλά και σε άλλες περιοχές. “Η ελληνική κοινωνία φαίνεται πως ήδη έχει αρχίσει να λέει το “ήρθε η ώρα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας” είπε κλείνοντας την ομιλία του.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης τόνισε πως πλέον υπάρχει μια γόνιμη σχέση με τους ψηφοφόρους που “γνωρίστηκαν” στις κάλπες και πλέον θα ανταμώσουν και στους δρόμους του αγώνα. Σημείωσε πως αποκτά έναν ιστορικό χαρακτήρα αυτό που συμβαίνει και το κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα μετά την ήττα στις εκλογές για την ανασυγκρότηση μιας ευρύτερης προοδευτικής συμμαχίας φάνηκε πως η κοινωνία το εκλαμβάνει σωστά, αυξάνοντας τα μέλη σημαντικά σε σχέση με το παρελθόν. Και η εξωτερίκευση αυτής της τάσης έρχεται εκκωφαντικά, είπε ο κ. Βούτσης θέλοντας να καταδείξει την τάση που καταγράφεται στην πορεία για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τους επόμενους μήνες. “Πλέον κάθε μέρα που περνά αυτό το προσκλητήριο παίρνει έναν χαρακτήρα κοινωνικής και πολιτικής ανάγκης και γίνεται πιο προσωπικό για τον καθένα, που αισθάνεται την δεξιά διακυβέρνηση, τον αυταρχισμό, να τον αφορούν προσωπικά, να τον αφορά για το μέλλον των παιδιών του, να τον αφορά η ανάγκη μιας συλλογικής και αλληλέγγυας αντίστασης και να περισώσουμε αρκετά από αυτά τα βήματα που έχουν γίνει και να ανοίξουμε δρόμους για νέα. Πλέον η κατανόηση αυτής της συλλογικής ανάγκης να συναποτελέσουμε όλοι εμείς ένα φορέα της σύγχρονης ανανεωτικής ριζοσπαστικής αριστεράς, ως καρδιάς της ευρύτερης προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης, έρχεται πλέον ως κοινωνικό και πολιτικό έρεισμα” είπε μεταξύ άλλων.

syriza pirgos 15 2

Τόνισε πως η προσπάθεια αυτή αφορά την κομματική ανασυγκρότηση ακόμα και με συντρόφους που έρχονται είτε από άλλους χώρους όπως το ΠΑΣΟΚ, είτε με νέους που έρχονται σε πρώτη επαφή με το χώρο και είναι για την κοινωνία.  Μίλησε για την αναγκαιότητα της πολιτικής στράτευσης με δημοκρατικούς όρους του ποσοστού εκείνου που επιλέγει να μην ψηφίζει. Στάθηκε στις αντιδράσεις της κοινωνίας απέναντι στη δεξιά, που έρχονται μέσα από τους πολίτες που ανήκουν στον αριστερό και προοδευτικό χώρο.

Ανέλυσε βήματα και δεδομένα που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ προς το μέλλον, μίλησε για την αναγκαιότητα της ιστορικής αναθεώρησης στα όρια της Ευρώπης, αλλά και στην Ελλάδα, κυρίως για την περίοδο της μεταπολίτευσης.

Μίλησε για τα δεδομένα της εξωτερικής πολιτικής και κυρίως για το ζήτημα της Τουρκίας και της Συρίας, αλλά και την Συμφωνία των Πρεσπών και το ρόλο που διαδραμάτισε στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και τα ανοιχτά θέματα στην ανατολική Μεσόγειο.
Άσκησε κριτική για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και τον πρόεδρο Τράμπ και τα θέματα που έστω και μονομερώς θα έπρεπε να θέσει και δεν το έπραξε.

syriza pirgos 17 2
Η προεδρική εκλογή, αλλά και ο εκλογικός νόμος αποτέλεσαν θέματα ανάλυσης του Νίκου Βούτση. “Το κλίμα που έχει διαμορφωθεί από κάποιους δημοσιολογούντες για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, οδηγεί σε μια βαθιά υποτίμηση και υποβάθμιση του έργου του Προέδρου και του θεσμού της Προεδρίας της Δημοκρατίας” σχολίασε κάνοντας λόγο για άθλια διαδικασία υπονόμευσης που θα πρέπει να κρίνει η Κυβέρνηση, ενώ συμπλήρωσε πως η Νέα Δημοκρατία δεν επιθυμεί τη συναίνεση, συμπληρώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε και ψήφισε ένα κορυφαίο πρόσωπο της ΝΔ, τον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είπε πως πάντα είχαν τα πρόσωπα που αποτέλεσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την ευκαιρία μιας δεύτερης θητείας.
Σχολίασε και το θέμα της απλής αναλογικής λέγοντας πως στις επόμενες εκλογές όποτε κι αν γίνουν υπάρχει η ελπίδα να προκύψει μια προοδευτική κυβέρνηση, λέγοντας πως ο λαός δίνει ανάλογα με το εκλογικό σύστημα το δικό του σήμα.
Ο κ. Βούτσης σχολίασε πως η Δεξιά δεν μπορεί να αντέξει τη διαμόρφωση του πολιτικού συστήματος όπως σήμερα συμβαίνει και στάθηκε σε μια σειρά από δεδομένα, λέγοντας πως γίνεται προσπάθεια να “εμποτίσουν” διάφορους χώρους ότι δεν πρέπει να ξαναγίνει πρωθυπουργός ο Τσίπρας.

syriza pirgos 18 2

Τόνισε πως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έπεσαν έξω στην εκτίμηση τους πως αυτό που συνέβη με την Αριστερά στην Ελλάδα θα γινόταν και στον ευρωπαϊκό χώρο.  Μίλησε ακόμα και για την προσπάθεια που γίνεται από την Κυβέρνηση στο να απολογείται ο ΣΥΡΙΖΑ για μια σειρά θεμάτων όπως η ασφάλεια, το μεταναστευτικό κ.α. όπου ο κ. Βούτσης απάντησε με επιχειρήματα

syriza pirgos 2 2

syriza pirgos 3 2

syriza pirgos 13 2

syriza pirgos 14 2

syriza pirgos 16 2

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

28ης Οκτωβρίου 1 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.